Anunțul unui afacerist din România: „Dinamo se va vinde!”

 
Viorel Cataramă a declarat la Playsport Live că este convins că Dinamo se va vinde în cele din urmă.

Anunțul lui Viorel Cataramă. Când va investi omul de afaceri în Ștefan cel Mare

„În acest moment, răspunsul este nu. În principiu, toată lumea vrea să ajute Dinamo, dar deocamdată sunt niște discuții privind cifrele. Acestea vor fi clarificate de către creditori și de judecătorul sindic. Abia atunci se poate discuta concret câți bani trebuie investiți pentru că Dinamo să poată reveni în Liga 1.

Nu e suficient să se întâmple numai acest lucru (să fie validat de judecătorul sindic – n.r.). Să se reducă capitalul social al societății Dinamo cu pierderile. În acest moment capitalul este de 41 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o sumă foarte mare. 8 milioane de euro, pe lângă datorii și așa mai deoarte.

Trebuie că în acest proces de reorganizare capitalul social să fie redus cu pierderile și să reprezinte valoarea reală a activului net contabil. Dacă vine un investitor care plătește 1,8 – 2,5 milioane de euro datorii, se trezește că capitalul este de 40 de milioane de lei, 8 milioane de euro și el, de fapt, ce rol are acolo?

Am discutat cu Vlad Iacob inclusiv acest aspect. Implicarea într-un astfel de proiect este prematur. Sunt o mulțime de necunoscute care urmează să își găsească rezolvarea.”, a declarat Viorel Cataramă la Playsport Live.

„O să mă gândesc și o să caut și eu investitori care să susțînă Dinamo. Trebuie să mergem să cotăm Dinamo pe bursă. Acest proiect rămâne valabil. Să atragi mai mulți investitori care să vina pe bursa și 

să cumpere acțiuni, dar trebuie să existe o situație foaete clara. Nu poți nici să fii blocat de un acționar minoritar într-un astfel de proiect.

După ce am vorbit cu Vlad Iacob, da, pot spune că Dinamo se vinde. Se instaurează un managerment 

profesionist. Vor putea să duca în final datoriile la un nivel rezonabil, capitalul să îl coborâre, să convingă judecătorul sindic să aprobe. Sunt convins că nu vor mai fi probleme.

Comentarii