”Nu m-ai înțeles! Vin și pe jos”

 


Dinamo prin ochii lui George Blay

Mergem acum spre cariera din Liga 1, implicit Dinamo. Cine te-a adus în „Ștefan cel Mare”?


„Ciobi” (n.r. – Liviu Ciobotariu) și Cornel Teodorescu (n.r. – agent). Prin ei am ajuns aici. Cu Ciobotariu am fost coleg în Belgia, la Standard Liege.

A fost o experiență foarte bună, niciodată nu am regretat că am venit aici. Și am stat ceva.

„Îi sunt recunoscător lui Mircea Rednic pentru tot ce-a făcut pentru mine. Și ca antrenor, și ca om”

Ai jucat 31 din 34 de meciuri în sezonul cu titlul. Ce amintiri ai?

VIDEO - Se vinde Dinamo?! Răzvan Zăvăleanu a dat răspunsul

Cred că a fost unul dintre cele mai bune sezoane din cariera mea. A fost un an consistent. Cum ai zis, 31 din 34. Au fost și meciuri în care antrenorul Mircea Rednic îmi zicea că ar trebui să mă odihnesc, câteodată, dar nu.

Vorbind de Mircea Rednic, el a mai fost la Dinamo după, încă de patru ori. Cum l-ai descrie?

Sunt foarte recunoscător pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. Pe lângă fotbal, este o persoană foarte bună și, cu acest prilej, vreau să-i mulțumesc pentru tot. E unul dintre cei mai buni antrenori cu care am lucrat în cariera mea. Pe teren, face ce știe el mai bine, adică este un antrenor care dorește să câștige. În afara acestuia, e foarte prietenos. Mereu a fost cu picioarele pe pământ și mi-a plăcut că este genul de antrenor care pune accent pe disciplină. De multe ori, chiar și la antrenamente, se mai băga cu noi. A fost o plăcere să lucrez cu el.

Ați pierdut în preliminariile UEFA Champions League, v-ați dus în Cupa UEFA. Beșiktaș, Bayer Leverkusen, Tottenham, Benfica. Câteva nume.


Da, au fost ceva meciuri. A fost greu cu Benfica, dar și în deplasare, în Anglia, cu Tottenham. Cu englezii am fost accidentat. Toate, însă, chiar și cele din preliminarii au fost grele. Mi-aduc aminte dubla cu Beitar Jerusalim, s-a jucat în tururile preliminare, dar a fost un oponent dificil. A fost o performanță că am trecut de grupe. 

Apropo, echipa joacă pe același stadion?


Urmează să fie dărâmat.


Serios? Mi-aș fi dorit ca, atunci când jucam eu, tribunele să fi fost mai apropiate de teren, fără acea pistă de atletism, știi ce zic? Indiferent de echipa cu care jucam, gălăgia făcută de suporteri speria orice adversar. Totuși, acea distanță față de gazon mai reducea din zgomot. Am văzut câteva meciuri sezonul trecut și mi-am dat seama că joacă pe același stadion.

Da, vor începe să-l demoleze la sfârșitul anului și noul stadion, cel mai probabil, va fi gata în 2024. Tribunele, sigur, vor fi mai apropiate de teren.


Da, cred că e cel mai bine așa. Poate găsesc și o soluție pentru sportivii care se antrenau pe acea pistă de atletism. Dar vreau să te întreb ceva.

Cumva, Dinamo a retrogradat?


Da, în Liga a 2-a, prima oară în peste 70 de ani.


(N.r. – Uimit) Wow.


Te așteptai la așa ceva?


Niciodată! Am mai urmărit echipa. Am un canal românesc la televizor, mai vedeam meciuri. 

Suporterii au fost așa buni cu mine. Am avut o relație extraordinară cu ei. Și azi îmi mai scriu pe social media, chiar dacă nu sunt așa activ pe Facebook.

Pe moment, știu, toți sunt supărați, chiar și eu, care am plecat de atâta timp. Totuși, am jucat pentru Dinamo și voi ține cu această echipă mereu, chiar dacă este o situație tristă. Am un mesaj pentru ei: În viață, trebuie să fii la pământ ca să te ridici după mai puternic! Liga a 2-a nu este locul lui Dinamo și trebuie să se întoarcă unde le e locul, potrivit Playsport.ro


Florentin Petre a lăsat de înțeles că nu se teme de situația dificilă de la Dinamo și ar fi acceptat cu ochii închiși o ofertă, dacă ar fi existat.

Andrei Cristea: ”Eu, ca și Florentin, ne-am băgat mereu în lupte și momente grele”.


Viorel Grigoroiu: ”Da, dar uite că Florentin nu se mai bagă”.

Florentin Petre: ”Cum să nu mă bag?”.


Viorel Grigoroiu: ”Dacă ar fi venit o ofertă de la Dinamo, spuneai că nu o mai onorezi, că ești bine la Piatra Neamț”.

Florentin Petre: ”Nu m-ai înțeles”.


Viorel Grigoroiu: ”Glumesc”.


Florentin Petre: ”Pentru Dinamo, vin și pe jos. Dar în momentul de față...”.

Viorel Grigoroiu: ”Ai un alt proiect și nu te-a căutat nimeni...”.


Florentin Petre: ”Aici este problema cea mai mare!”, potrivit Digi Sport

Comentarii