”O veste pe care nu ne-o doream în niciun caz.” Si doi fani vor șefia DDB

 E agitație mare în DDB. Duminică, 31 iulie, este ultima zi în care membrii DDB își pot depune candidaturile pentru alegerile programate la 16 august. 

Doi suporteri sunt pregătiți să intre în cursa pentru funcția de președinte al Programului „Doar Dinamo București”. Adrian Sterpu (53 de ani), fost președinte DDB Spania, și Eduard Ziriakus-Galan (49 de ani), membru DDB Brașov, sunt cei doi candidați.

Bună ziua, domnule Sterpu. Sunteți pregătit pentru alegeri?

- Încă nu mi-a fost validat dosarul. A fost o mică problemă. Eu am avut un alt program pentru candidatură, l-am trimis, dar a fost contestat.

De ce?

- N-am știut că trebuie să am 50 de adeziuni, cazier judiciar și certificat medical. Le-am spus că tot ce pot face este să încerc să le obțin în zilele următoare. Aici, la Madrid, cererile se fac online.

Deci, candidatura nu a fost încă acceptată. 

- Deocamdată, nu. Eu am trimis proiectul meu, am trimis justificarea de la poliție că am solicitat cazierul. În mod normal durează cam trei zile până iese. Azi trimit și justificarea că am făcut programarea la medic. Și încă strâng semnături pentru cele 50 de adeziuni. Mă apropii, cred că azi le am toate. Mă bucură faptul că sunt foarte mulți suporteri dinamoviști care și-au reactivat cardurile pentru a mă suținute să pot candida, potrivit GSP 


Primul meci al noului sezon al campionatului Liga 2, ediția 2022-2023, ar fi trebuit, teoretic, să fie unul spectaculos din toate punctele de vedere, ales de deținătorii de drepturi tv pentru a promova competiția din care vor transmite cel puțin patru jocuri pe etapă.


Meciul este stabilit în acest moment, pe terenul sintetic al Centrului de Fotbal din Buftea, deținut de FRF, și are șanse mari să se joace fără spectatori în tribune. Anunțul l-a făcut patronul-președinte-antrenor al Progresului Spartac, Andrei Erimia, potrivit liga2.prosport

Totuși, nou-promovata în Liga 2 încearcă, potrivit surselor Liga2.ro, să mute jocul cu Dinamo pe o altă arenă, pentru ca spectatorii să aibă, totuși, acces în tribune.

Meciul Progresul Spartac – Dinamo se joacă fără spectatori, dacă va fi organizat la Buftea.

Meciul va avea loc joi, 4 august 2022, de la ora 18:00. Se întâlnesc două echipe din București, o nou-promovată din Liga 3, Progresul Spartac, și o retrogradată în premieră din Liga 1, Dinamo, cu prima fiind organizatoarea, însă partida va avea loc, cel puțin conform programării actuale, în Ilfov, la Buftea, la baza federației.

”Inițial, știam că o să jucăm sâmbătă. Acum am aflat că o să jucăm joi, deci sunt două zile de avans, ceea ce nu ne avantajează neapărat, pentru că aveam nevoie de fiecare zi, în așa fel încât să coagulăm nucleul echipei. Dar e o situație la care trebuie să ne afaptăm, și ne vom adapta.

Ce e neplăcut e că am înțeles, mai devreme, că sunt șanse mari să se joace fără spectatori meciul cu Dinamo, și asta, într-adevăr, este o veste pe care nu ne-o doream în niciun caz”, a spus Andrei Erimia.

 În calcul sunt cele de la Clinceni și Berceni, prima având șanse mai mari, fiind omologată deja pentru meciuri de Liga 2, acolo urmând să evolueze acasă Unirea Constanța.

Comentarii