"Pe 16 vor cere falimentul lui Dinamo". Jurnalist de teren: cum poți deveni fotbalist la Dinamo!

 cum poți deveni fotbalist la Dinamo!

Secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo schimbă macazul. Promovată în Liga 3-a, echipa intră sub egida FRF, iar „câinii” de la Interne trebuie să întărească lotul în vederea noului sezon;

La fața locului și-a făcut apariția și reporterul Playsport.ro, alături de alți 40 de tineri jucători care, prin prestațiile lor, își doresc să îmbrace tricoul echipei din „Ștefan cel Mare”.

În acest sens, pe 5 iulie, în complexul sportiv din „Ștefan cel Mare” au fost organizate trial-uri. 

Dimineața de marți, 5 iulie, a început cu prezența de la ora 10.00 dimineața la vestiarele bătrânului stadion din centrul Capitalei.În locul în care, cu aproximativ o lună și jumătate în urmă se schimbau Gabriel Torje & Compania, peste 40 de jucători, majoritatea tineri, sub vârstă (U21 sau U19), datorită regulamentelor din Liga a 3-a, și-au făcut apariția.

În plus, pe lângă jucătorii „under”, în vestiar s-au regăsit și câțiva fotbaliști cu un bagaj de experiență în eșaloanele superioare.

Toți jucători aflați în probă au avut șansa să se schimbe în vestiarul unde, de-a lungul timpului, foști jucători din „Groapă” au făcut istorie. Claudiu Niculescu, Florentin Petre, Ionel Dănciulescu sunt doar câteva nume, recente, care au apărat culorile alb-roșii. 

Deși trecut prin clepsidra timpului, în interior, stadionul arată bine. Locuri pentru toată lumea, dușuri suficiente, dar și condiții de refacere precum butoaie cu apă rece sau jacuzzi.

Daniel Iftodi, fost jucător la Dinamo între 1998 și 2000, este antrenorul secției de fotbal a CS-ului. 

Sub atenta îndrumare a acestuia, fiecare jucător a trecut, în parte, pentru a-și prezenta numele, anul nașterii și poziția din teren. 

Roșii vs. Verzii pe stadionul „Dinamo”

După ce fiecare jucător a trecut prin dreptul antrenorului, au fost anunțate și echipele care s-au înfruntat în prima repriză. Așa-zisa probă a constat într-un „joc școală” în care, jucătorii veniți la trial au îmbrăcat, timp de o repriză de 45 de minute, un maiou verde sau roșu pentru a-și arăta calitățile. Reporterul Playsport.ro a fost trecut la Roșii în duelul cu Verzii.

Din cauza numărului mare de jucători, la care se adaugă și juniorii de la grupa de U19, au fost alcătuite patru formații. 

La mijlocul terenului, băiatul lui Dănuț Lupu, aflat în tribune, se ocupă de încălzirea celor două formații.

De asemenea, tot acesta s-a ocupat și de fluier, fiind „delegat la centru” de antrenorul Daniel Iftodi. Reporterul Playsport.ro a început repriza pe poziția de atacant, la echipa îmbrăcată în roșu, însă a terminat-o fundaș dreapta.

S-au marcat șase goluri în cele 45 de minute. Deși Verzii au deschis scorul relativ devreme, au terminat repriza în genunchi.

Roșiii s-au impus cu scorul de 5-1, golul egalizator fiind marcat de reporterul Playsport.ro.

Repriza a fost încununată cu o pasă decisivă și postul de… fundaș dreapta.

Marin Dragnea și Daniel Iftodi analizează peste 40 de jucători

Pe final, reporterul Playsport.ro a rămas cu un reportaj, dar și un gol marcat la poarta dinspre Discobol, potrivit  Playsport.ro"Pe 16 vor cere falimentul lui Dinamo". Anunțul sumbru primit de "câini"

"Ovidiu Burcă nu era pe lista pe care o știu eu. Într-adevăr, sunt mulți dinamoviști, dar nu el. Florentin Petre era pe listă, Ionel Ganea, mai mulți, e o listă mai mare.

Dar problema e că, orice antrenor care vrea să vină la echipă cere niște garanții. Iar în acest moment, nu le poate oferi. Spre acolo se îndreaptă (n.r.: spre faliment).

Din ce știu eu, sunt anumiți jucători care și-au depus memorii și așteaptă ziua de 16 să meargă mai departe și să ceară falimentul. Asta din informațiile mele de la anumiți jucători.

Dacă au bani (n.r.: potențialii investitori), probabil suporterii se vor retrage, că probabil s-au săturat să mai strângă bani de atâta timp. Datorită lor echipa mai e în viață", a spus Marius Niculae, la Liga Digi Sport.


Comentarii