Bătălia finală pentru Dinamo. Doi coloși se bat pentru a-i cumpăra pe „câini”

 
Doi investitori noi se află pe tabla negocierilor pentru vânzarea lui Dinamo. Unii sunt aduși de familia Iacob, ceilalți discută direct cu Dorin Șerdean. Luni sau marți, Dinamo 1948 SA ar putea avea un nou acționar majoritar;

„Lupta” se duce între Terra Gaz Construct SRL, o firmă de construcții care a participat la demolarea și construcția stadioanelor Ghencea și Giulești și Red Lion Capital, o companie de investiții înființată în vara acestui an, prin asocierea dintre Doru Lionăchescu, antreprenor și președinte al Consiliului de Administrație BT Capital Partners și Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, fondatorii și acționarii pricipali ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties;

Un alt investitor interesat este libanezul Diya William Shoucair, „vecinul de la Săftica”, cel care are deja o înțelegere cu Ionuț Negoiță pentru parcela de 1,5 hectare din baza sportivă din Ilfov care-i aparține patronului de la RIN. Cei doi au bătut palma pentru 850.000 euro și urmează să semneze actele săptămâna viitoare.

Dinamo se poate vinde la începutul săptămânii viitoare, iar luni sau marți ar putea avea loc o tranzacție care poate scoate clubul din situația în care se află.

Familia Iacob, Red Lion Capital, One United, vicepreședintele Federației Române de Șah

Red Lion Capital, o companie de investiții anunțată recent ca fiind rezultatul asocierii dintre Doru Lionăchescu, antreprenor și președinte al Consiliului de Administrație BT Capital Partners și Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, fondatorii și acționarii pricipali ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties.

One United a înregistrat, în 2021, un profit de 8,3 milioane euro și o cifră de afaceri de 9,3 milioane de euro, holdingul fiind listat la Bursa de Valori București. Informația a fost prezentată, duminică, de ProSport.ro.

Avocatul Andrei Nicolescu, fost acționar la Rapid, apropiat cu Ovidiu Burcă, a fost cel care a 

intermediat discuțiile cu Andrei Diaconescu, un discret om de afaceri și vicepreședintele Federației Române de Șah.

Șerdean, Terra Gaz Construct, frații Bunea

Pe lângă varianta propusă de familia Iacob, Dorin Șerdean poartă la rândul lui negocieri pe pistele sale 

și, conform unor surse, este foarte aproape de a se înțelege cu o firmă importantă. Este vorba de compania Terra Gaz Construct SRL, o firmă de construcții care a avut lucrări importante în ultimii ani. 

Alături de Erbașu și firma Concelex, Terra Gaz Construct SRL a participat la demolarea și construcția stadionelor Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.

Firma cu o cifră de afaceri de 25,5 milioane de euro și un profit de 1,1 milioane euro anul trecut este 

condusă de frații Traian și Alexandru Bunea și, potrivit ZF, are următorul portofoliu: Autodromul Titi 

Aur, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică „Grigore Alexandrescu”, Piaţa Sudului, 

stadioanele Steaua şi Rapid. Terra Gaz este o companie de construcţii cu afaceri de 230 milioane lei, potrivit  PlaySport.ro

Comentarii