Ce salariu au la Dinamo jucătorii aduși de Dinamo din Franța

 
Invitat la o emisiune de sport la două zile după un nou eșec umilitor suferit de „câini”, 2-3 cu Unirea Dej, Ovidiu Burcă a fost protagonistul unui monolog de aproximativ un sfert de oră, în care a prezentat toate neajunsurile existente în acest moment la Dinamo. Tehnicianul le-a răspuns contestatarilor.

Ovidiu Burcă: „Eu sunt problema? Dacă e așa, mâine spun pas!”

„Nu sunt nici în cel mai fericit moment al meu, dar nici într-un moment tragic. Am știut că nu va fi ușor, știam că redesenarea acestui club va dura ceva timp. Am preluat un lot cu o anumuită starte de spirit, a trebuit să reechilibrăm lotul din punct de vedere nuemric.

Nu, nu mă plâng de «greaua moștenire». M-am înhămat la acest proioect, știam că lucurile sunt foarte grave. Trebuie să reinstaurăm un climat de maximă exigență. Trebuie să construim o echipă în adevăratul sens al cuvântului. 

Nu cred că eu sunt problema. Dacă eu aș fi problema, mâine aș spune pas și aș face un pas în spate! Cred că lucrurille trebuie fundamentate altfel. Am intrat pe porțile Săfticăi, unde am găsit niște condiții ponosite. Repet, am nevoie de timp! Trebuie să reinstaurăm spiritul care a existat la Dinamo, să ridicăm un anumit ambient de performanță. Trebuie să construim o echipă care să fie competitiv”, a spus Ovidiu Burcă, la emisiunea „Liga Digi Sport”. 

„Presiunea la Dinamo e foarte mare, nu mulți gestionează foarte bine acest tricou. E o atmosferă bună în acest moment, am readus bucătarii la club. Am văzut că s-a scris că ar fi diferențe salariale mari, că ar fi butoaie cu pulbere în vestiarul nostru... Am adus jucători care au jucat în prima ligă din Franța, le dăm 2.000 - 2.500 de euro. Cât să le dăm? 

La noi, lumea te judecă de pe o sâmbătă pe cealaltă. Am fost și la Rapid. Acolo s-a muncit, s-a avut 

răbdare, suporterii au avut răbadare și am reconstruit un club din nimic, din pământ”, a mai spus antrenorul dinamovist. 

Dacă vrem un Dinamo care să revină în elita fotbalului, revenirea trebuie construită pe anumiți pilon. Săracul domn Zăvăleanu, el a ținut flacăra aprinsă, se ruga de jucători să vină la Dinamo. 

Cred că această retrogradare ar trebui să fie un moment zero. Repet, haideți să reconstruim acest club! 

Noi vrem ca lucrurile să funcționeze foarte bine? Eu cred că suntem pe drumul bun, chiar dacă 

rezultatele n-au fost cele scontate. Am văzut cifrele din meciul cu Unirea Dej, am avut posesie 67% (...) 

Știu, e dureros să pierzi, dar părerea mea e că rezultatele vor veni în urma unui proces pe care ar trebui să-l începem acum. - Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo


sursa foto: GSP.ro

Comentarii