Ce spune Ovidiu Burcă despre perioada de transferuri

 
Tehnicianul a avut în această săptămână, înaintea rundei cu Unirea Dej, sâmbătă de la ora 11:30 la Clinceni, discuții cu jucătorii săi. 

Ovidiu Burcă a explicat situația: „E normal ca cei care sunt aici să se simtă cumva, când vin jucători noi. Știți momentele care se nasc când vin jucători noi, străini, face parte din proces. Ăsta este fotbalul, trebuie să se adapteze, nu trebuie să se uite peste umăr la cine a venit, în ce condiții... Este o discuție mai veche la Dinamo, de ani de zile, am încercat să o închid săptămâna asta. 

Cred că este și felul nostru de a fi, ca nație, să ne uităm în alte părți, la vecinu, mai puțin la ceea ce avem de făcut. Și străinii care au venit trebuie să înțeleagă că trebuie să facă diferența”.

„Trebuie play-off”

Dinamo a adunat 14 transferuri în acest mercato, momentan, s-a închis perioada de transferuri la echipa din Ștefan cel Mare. Burcă a scos în evidență cum se simte el: „Este un alt suflu, echipa este mult mai puternică. Insist pe procesul de formare al unei echipe. Nu știu cât va dura, este un proces anevoios, mai pierzi, nu am avut o perioadă de pregătire cu echipa, 6-8 săptămâni, să îi aduc pe toți să creadă într-un ideal. 

Au venit pe rând. Dinamica, jucătorii care au fost aici, s-au simțit într-un fel, asta este cea mai mare provocare, să îi conectez la același ideal. Trebuie să realizăm anul asta calificarea în play-off. Nu vreau să dau speranțe false, acum câteva săptămâni când am venit aici, era un alt ambient, e altă atmosfera acum, dar nu e de ajuns. Ai nevoie de mai multe lucruri”, a spus Burcă la conferința de presă.

„Am închis perioada de transferuri"

Ce a mai declarat Ovidiu Burcă la conferința de presă de azi:


„Vom întâlni o echipă bună, omogenă, nu subestimăm adversarul, încercăm să reglăm problemele noastre interne. Am pierdut două meciuri, după ce pierzi două partide, e un meci cu încărcătură mai aparte, dar o să arătăm altfel”.

 

„La Târgu-Jiu am arătat multe lucruri bune, am încercat să integrez noii-veniți. Nu este ușor, timpul este în defavoarea mea, rămân liniștit deoarece simt că echipa este mai așezată, stabilă, e o chestiune de timp până când vom începe să avem victorii. Mâine sper să fie primul moment”.

 

„Eu cred în ideile mele, încerc să dau jucătorilor încredere că făcând lucrurile de o anumită manieră, putem avea succes. Am analizat împreună, cred că abordarea de o anumită manieră se potrivește lotului. Ideea de bază nu trebuie să ne abatem de la drumul nostru. Formarea unei echipe este anevoios, vedem și în campionatele mai tari, se cheltuie zeci de milioane și la început întârzie să apară rezultatele. E o chestiune de timp până când vor veni rezultatele”.

 

„În acest moment am închis perioada de transferuri, am adus jucători care să crească nivelul, am adus experiență, am dus lipsa de experiență, am jucat cu mulți jucători foarte tineri. Nu este ușor la Dinamo, nu te așteaptă nimeni. Stăm mai bine, au venit jucători cu experiență”.

„Din toate punctele de vedere, orice jucător nou care vine într-o țară străină, are nevoie de adaptare. Încercăm să reducem perioada de adaptarea, integrarea în ritmul echipei urmând a fi cumva accelerată. Unii au plecat pentru prima dată din țările lor, nu e ușor de integrat în dinamica echipei”.

 

„Stau departe de discuțiile cu investitorii, ce am văzut prin presă, încerc să mă concentrez pe echipă, le-am spus și jucătorilor. Când vom avea rezultate, vor veni de la sine. Eu știu că sunt multe discuții, există 

oameni interesați, o spun din experiență proprie, este un moment oportun pentru un om care își dorește un proiect, să vină alături de Dinamo. Depinde de multe lucruri care nu țin de noi, noi trebuie să arătăm 

că suntem în viață, să aducem fanii alături de noi. Le mulțumesc celor din DDB care ne susțin necondiționat în continuare. Ei au dat bani, cum a fost și în ultimii ani, au ținut clubul în viață”.

 

„Vizavi de stadion, vrei să pui presiune pe adversar, să ai public în spate. "Arcul de Triumf" era un loc bun, s-ar fi desfășurat la un anumit standard meciurile acolo, nu avem de ce să ne plângem. În Ștefan 

cel Mare, a fost întârziată omologarea, nu este fondul problemei. Clinceni este o arenă prietenoasă, fanii au venit și acolo, vom vedea unde jucăm, dacă cu CSA va fi pe Arenă”.

Resimt presiunea faptului că am pierdut două meciuri. Nu poți sta impasibil, cred în ideile mele și în 

momentul ăsta sunt un nebun, novice al meseriei, sunt sub semnul întrebării. Am cerut suporterilor să 

îmi acorde puțin timp. Motivația mea de a reuși ceva important nu ține de comentarii. Eu trebuie să demonstrez contrariul, potrivit GSP.ro


Foto: Digi Sport

Comentarii