Cine a semnat astăzi cu Dinamo. Burcă le reamintește contestatarilor că Dinamo s-a reorganizat din mers

 
Ovidiu Burcă, discurs virulent după ce Dinamo a pierdut trei meciuri la rând

Ovidiu Burcă: ”Trebuie să reinstaurăm spiritul care era la Dinamo”

Fost jucător al echipei din Ștefan cel Mare, campion și câștigător al Cupei și a Supercupei cu Dinamo, antrenorul Ovidiu Burcă și-a asumat reconstrucția echipei, după retrogradarea în Liga 2 Casa Pariurilor.

”Nu maschez, nu sunt în cel mai fericit moment, dar nici într-o zonă de tragic. Am știut că nu va fi ușor. Sunt conștient că redresarea necesită timp. E un proces greu. În ultimii ani, lucrurile nu au fost în regulă, iar totul a culminat cu retrogradarea.


Oamenii vor rezultate, așa sunt obișnuiți. Am reușit să schimbăm multe lucruri, dar la nivel de rezultate suferim. Abordarea trebuie să fie diferită. Trebuie să reinstaurăm un climat de maximă exigență și performanță. Trebuie să construim o echipă în adevăratul sens.

Cei care au venit în ultimii ani au adus mulți jucători, au fost multe schimbări. Totul trebuie reconstruit pe un alt fundament. Focusul principal trebuie să fie pe reconstruirea mentalității. Nu putem face performanță în două săptămâni.


Trebuie să reinstaurăm spiritul care era la Dinamo. Trebuie să construim o echipă capabilă să se bată meci de meci. E foarte greu să joci în tricoul lui Dinamo. Abia descoperim jucătorii”, a spus Burcă, la Digi Sport.

”A trebuit să schimbăm. Oameni care ne închideau ușile, jucători care ne refuzau, am adus bucătari, încă nu avem magazioner. Au rămas jucătorii care au dorință de afirmare. Au venit băieții ăștia străini. Jucători care au jucat în prima ligă în Franța au venit pe 2500 – 3000 de euro.


În ultimele luni, plăți întârziate, salarii întârziate, dar ei au venit. Au venit și români care nu au pus pe primul plan interesele materiale. Am venit să facem treabă. Sunt convins că vor veni și oameni alături de noi. Rezultatele trebuie să fie o consecință a ce se muncește.

Dacă ne concentrăm pe rezultate, nu rezolvăm nimic. Daca vrem ca Dinamo să revină în elita 

fotbalului, trebuie să o facă pe alți piloni. În ultimii ani, totul a fost dezastruos. Când am venit, toți fugeau în toate părțile. Zăvăleanu rămăsese singurul, în rest toți plecaseră.

Am reconstruit un club de la zero, e un lucru anevoios. Retrogradarea trebuie să fie un moment zero. Trebuie să instaurăm un nivel de profesionalism, să educăm jucătorii. Sunt mulți tineri care nu știu ce 

înseamnă profesionalism. Până la fotbal trebuie să construim un grup. Suntem pe drumul cel bun”, a concluzionat Ovidiu Burcă.

Trupa condusă de Ovidiu Burcă a jucat patru meciuri în sezonul 2022 – 2023 din Liga 2, iar „câinii” au 

bifat o victorie și au pierdut trei meciuri. Astfel, Dinamo ocupă locul 18 în clasamentul ligii secunde

Alessandro Caparco (38 de ani), fostul portar din Superliga, s-a înțeles cu Dinamo și va lucra în staff-ul lui Ovidiu Burcă.

Alessandro Caparco a fost dorit cu insistență de Ovidiu Burcă în staff-ul său, iar fostul portar italian a acceptat propunerea.

„Da, informația prezentată de voi e reală! Ne-am înțeles cu Ale și îl așteptăm azi la Săftica, la 

antrenament”, a spus Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, potrivit ProSport.


Foto: Sport Pictures

Comentarii