De la Dinamo la Șelimbăr via Genoa

 Aleksander Mitrovic (19 ani) era, cu puțin timp în urmă, unul dintre cei mai promițători juniori ai lui Dinamo. Din cauza problemelor financiare, goalkeeper-ul și-a încheiat, la momentul respectiv, afacerile cu „câinii” și a luat drumul Italiei. Genoa i-a oferit un contract, iar băiatul lui Slavisa Mitrovic, fost atacant la FC Național, a mers în „Cizmă”. În această vară, „internaționalul” de tineret a surprins pe toată lumea și a semnat cu CSC 1599 Șelimbăr, în Liga a 2-a;

Revenit în țară, în Liga a 2-a, după un an la Genoa U19 și o ofertă din prima ligă a Serbiei, Mitrovic are ambiții mari: „Vreau să am meciuri, să ajung în Liga 1 și, ulterior, să joc iar în străinătate, poate chiar în Italia, în Serie A!”

„Mama voia să mă duc la FCSB, eu am ales Dinamo”

Când eram mic, am început fotbalul ca o joacă. Crescând, pe la 12 ani, i-am zis mamei mele că vreau să 


ajung la o echipă cât mai renumită. Inițial, ea mi-a zis de FCSB, dar eu n-am vrut acolo, ci la Dinamo. Am ajuns la Dinamo, am crescut aici de mic, în spiritul lui Dinamo și am și ajuns la echipa de seniori. Au intervenit niște probleme și am plecat.


Te-au sunat suporterii după ce ai reziliat?


Am vorbit cu suporterii care conduc programul DDB, dar nu mai știu numele lor. M-au sunat după ce am încheiat contractul cu Dinamo, voiau să mă păstreze și au făcut tot posibilul pentru acest lucru. 

Totuși, n-am mai vrut eu să rămân. Am vrut să plec afară pentru că, în opinia mea, e un fotbal cu totul diferit în străinătate. A fost decizia mea.

Sunt mulți juniori pe care Dinamo i-a pierdut pentru că n-a avut grijă de ei. Răzvan Matei este unul 

dintre ei. Nu mai știu dacă s-a lăsat de fotbal, era la Piatra-Neamț ultima oară. Printre cei mai promițători de la Dinamo, dar n-a avut nimeni grijă de el.


„Noi, juniorii, indiferent de condiții, am fost crescuți în spiritul lui Dinamo”

Chiar și în aceste condiții, au fost pe locul 4 în țară.

Ideea e că noi toți am fost crescuți în spiritul lui Dinamo. Indiferent de condițiile pe care le-am avut, sau nu, am dat tot ce-am putut și am făcut tot ce era în putință pentru a ajunge cât mai sus. Cu siguranță, dacă am fi avut condițiile de la FCSB sau Farul, am fi ajuns mult mai sus. Am fi fost peste toți, potrivit Playsport.ro

Comentarii