Florin Răducioiu, deranjat de declaraţiile făcute de Ovidiu Burcă. "Sincer, nu cred că Dinamo va intra în faliment"

 Fostul director sportiv al lui Dinamo, Cristi Bobar, a dat un interviu despre naşul său, Cristi Borcea.

Sincer, mă așteptam ca Dinamo să aibă probleme în acest an, dar nu chiar să retrogradeze. Dar ce se întâmplă este dureros, în primul rând pentru fotbal, lăsând la o parte că ești rapidist, dinamovist sau stelist. Este dureros și nu știu ce ieșire au. Deși Zăvăleanu este un tip foarte inteligent, îl cunosc, am lucrat la Târgu Mureș cu el, dar în momentul de față cred că Dinamo are nevoie de oameni cu bani. Antrenorul și managerul care vor veni trebuie să aibă o situație financiară liniștită, să nu se gândească că trece luna și nu ia banii, că atunci va fi o problemă.

Crezi că vor avea puterea cei de la Dinamo să promoveze din nou în Liga 1?


– Nu știu dacă vor avea, dar când ești la Dinamo, deja ai o șansă în plus, prin prisma suporterilor, care sunt tot timpul lângă echipă, chiar dacă te mai înjură, dar te și aplaudă. E important să fie acolo. Liga 2 nu este o ligă foarte, foarte puternică și eu cred că dacă prind play-off-ul, atunci au șanse reale să promoveze. Sunt jucători experimentați.

Cine a greșit în toți acești ani?

– În primul rând, s-au adunat datoriile. Resimt lipsa banilor, probabil. Odată ce ai făcut contracte foarte mari și nu s-au putut achita, vin problemele. Aici comparăm perioada Ionuț Negoiță, când am lucrat eu ca director sportiv. Știu că și atunci erau tot felul de voci, că nu erau salariile foarte mari, dar nu-mi amintesc să fi fost vreo datorie către jucători. În schimb, acum curg memoriile, jucători nemulțumiți.


”Nu cred că Dinamo va intra în faliment”

Se vorbește în cazul în care această societate va ajunge în faliment, cea pe care Cortacero a preluat-o de la Negoiță, acum pachetul majoritar este la Șerdean, s-ar putea crea o fuziune între CS Dinamo și echipa lui Badea. Cum vezi această variantă?

– Sincer, nu cred că Dinamo va intra în faliment, dar nici nu cred că cei din Liga 3, CS Dinamo, vreodată va fi o fuziune. Au luat-o de la zero și este un club curat, din ce am înțeles, fără niciun fel de datorie și nu văd de ce ar face fuziune cu datorii. Nu îi văd rostul.Florin Răducioiu, deranjat de declaraţiile făcute de Ovidiu Burcă

”N-am văzut soluţii în atac. Nu e treaba mea, e treaba antrenorului Burcă, dar trebuie să înţeleagă cei de acolo că Liga 2 e complicată, orice meci e ca o finală.

Sunt multe echipe provinciale care vor s-o bată cu orice preţ pe Dinamo. Dacă nu intră cu intensitatea şi concentrarea la maximum, vor avea întotdeauna probleme.

Ce am văzut e că Dinamo trebuie să fie foarte atentă, riscă foarte mult să rămână în partea a doua a clasamentului.

Nu văd un jucător de la mijloc în sus care să facă diferenţa, care să iasă în evidenţă în momentele de dificultate. 

Nu vreau să-l critic pe Giafer. Am vorbit cu el când era acolo. Nu ştiu dacă el e fundaş central, e prea mare responsabilitatea pentru el.

E foarte greu pentru el să joace în acea poziţie, e lent, nu ştie cum să joace. Cred că acest copil poate juca mijlocaş defensiv.

Burcă are mult de muncă la organizarea jocului, Dinamo trebuie să fie o echipă mult mai compactă.

De ce trebuie să vorbească de ce a fost în trecut? El trebuie să se concentreze pe prezent. Sunt pesimist că va schimba echipa în 6-8 săptămâni.

Îl apreciez pe Burcă, dar trebuie să pună la punct faza defensivă”, a declarat Florin Răducioiu, la Prima Sport.

Comentarii