"Multumim " Dario Bonetti mare om mare caracter! Primul interviul al italianului

 

Alin Dudea: „Mister a decis să fiu căpitan, nu pot decât să fiu mândru”

- Alin Dudea, căpitan la primul meci din istorie jucat de Dinamo în Liga 2. Ce înseamnă asta pentru tine, cum ai trăit meciul de ieri? 

- Este o onoare pentru mine să fiu căpitanul lui Dinamo și sper să avem cât mai multe reușite. Am trăit cu foarte mult entuziasm primul meci oficial în acest sezon și ne bucurăm că am început cu un succes.


- Cum s-a ajuns să primești banderola? Am văzut că ai purtat-o și în amicale, nu doar ieri. Întreb în contextul în care în lot sunt și unii jucători mai experimentați. A contat vechimea ta, să zic așa? 

- Mister (n.r. - Ovidiu Burcă) a decis să fiu căpitan și nu pot decât să fiu mândru. Mai sunt și alți jucători cu experiență în vestiarul nostru. Indiferent de nume sau de vârstă, trebuie să ne unim forțele și să fim o echipă pentru a ne atinge obiectivul.

- Ai fost implicat și într-un clinci în prelungiri, „nouarul” de la Progresul a făcut un gest nesportiv în direcția ta. Ce s-a întâmplat acolo? 

- Atacantul celor de la Spartac l-a jignit pe portarul nostru, am intervenit imediat pentru a continua jocul, însă el a avut o ieșire nervoasă și m-a scuipat.

Alin, în 2016, erai la prima echipă a lui Dinamo, erai considerat un puști de viitor, jucai inclusiv într-un derby memorabil cu FCSB pe Arena Națională. Ce s-a întâmplat pe parcurs? 

- După acel sezon, am ales să plec sub formă de împrumut la Chindia Târgoviște, unde am reușit promovarea în Liga 1. Doream să joc, să adun cât mai multe meciuri, iar după promovare am decis să rămân la Târgoviște, să continui în Liga 1, potrivit GSP.ro

Dario Bonetti a câștigat procesul intentat lui Dinamo, iar clubul „alb-roșu” trebuie să îi achite opt salarii compensatorii, în valoare de 48.000 de euro, spre disperarea fanilor.

„Încă nu am primit banii de la Dinamo, dar sper că până în septembrie se va rezolva totul. Acei bani sunt pentru munca mea. Trebuie să plătească, așa cum a spus Tribunalul! Subiect închis. E prima oară când vorbesc despre asta după un an de zile”.

„În primul rând, cine l-a pus pe Zăvăleanu acolo? A schimbat patru antrenori și 50 de jucători! Asta e adevărata problemă la Dinamo, nu banii lui Dario Bonetti. Pentru că ei s-au folosit de mine! Am venit când nimeni nu voia să preia echipa. Te rog, te rog, s-au folosit de mine și nu am de gând să renunț la acest drept!”.

„Când FIFA a ridicat interdicția la transferuri, m-au dat afară! Este foarte greu pentru mine să răspund la această întrebare, dar asta e situația reală. Problema este Răzvan Zăvăleanu, nu eu! Dacă rămâneam la Dinamo, echipa era și acum în prima ligă. Am mai spus-o și o repet. Era nevoie doar să aduc încă 3-4 jucători de valoare, pentru că aveam mai mult fotbaliști tineri și fără experiență”.

„Întrebarea este de fapt dacă Zăvăleanu și-a făcut treaba. A fost un dezastru financiar, dar și din punct de vedere tehnic. Foarte multă incompetență.

Același lucru s-a întâmplat și cu Mircea Rednic și își va primi și el banii. E ceva normal! Asta este meseria noastră. Cine a semnat contractele? Eu aveam în contract că pot să îmi aleg jucătorii și nu mi-au permis nimic. Ei au ales suma de bani cu care să fiu plătit, totul”.

„Echipa nu era atât de slabă, dar problema era experiența. Steaua a înscris cinci goluri din lovituri libere. A trebuit să plătesc pentru acest meci și înțeleg că rezultatul a fost dezastruos. Dar am jucat și în 10 oameni. Meciul a fost destul de echilibrat 11 contra 11. Totul s-a schimbat după eliminare. Acel rezultat de 0-6 a fost însă mincinos”.

„OK, fanii sunt supărați pe mine, dar ei trebuie să fie de fapt supărați pe Răzvan Zăvăleanu. Eu am stat doar 8 meciuri și am câștigat șase puncte. Apoi ce s-a întâmplat? Zăvăleanu este foarte, foarte incompetent! Și din punct de vedere financiar și cum a administrat partea tehnică. A fost un dezastru complet!”.

„E o zi normală pentru mine. Nu-mi place să fac petrecere de ziua mea de naștere. Mă bucur dacă Dinamo mi-a urat „La mulți ani!”, însă eu nu stau pe rețelele sociale. Le mulțumesc pentru gest. Le mulțumesc și suporterilor pentru urări, însă această zi mi-o petrec alături de familie și prieteni. Nu 

vreau să stau la telefon. Sunt două chestii diferite relația mea cu fanii lui Dinamo și cea cu clubul. Vreau să fiu foarte clar! Una sunt fanii și alta e Dinamo! E diferit. Suporterii lui Dinamo au ca obiectiv Champions League. Pentru clubul Dinamo? Te rog, ei sunt retrogradați! Prăpastia este foarte mare între 

cele două! Fanii sunt de lăudat pentru felul în care susțin echipa și merită ca Dinamo să joace în Liga Campionilor. Ei sunt la acel nivel! Dar clubul… problema este cine conduce proiectul”, a declarat fostul antrenor al lui Dinamo potrivit Fanatik 
Comentarii