Joacă Dinamo pentru investitori?

 
 Domnule Burcă, ce înseamnă acest meci pentru dumneavoastră, cât de mari sunt emoțiile?

- Emoții nu am. Poate atunci când o să văd stadionul plin... Nu prea mă mai mișcă ușor lucrurile. Important e să ai echilibru, să fii lucid. Aștept meciul cu mare bucurie și cu nerăbdare.

Jucătorii?

- Pe ei îi simt foarte motivați, mai ales după 3 puncte cu Chiajna. Cred că am făcut un meci consistent. Cel mai important e că se confirmă anumite lucruri când câștigi puncte. A fost o gură importantă de oxigen pentru Dinamo. Jucătorii așteaptă cu încredere meciul.

Eu le spun, nu doar acum, ci mereu, că meciurile trebuie să le tratăm cu aceeași importanță indiferent că jucăm cu Steaua sau cu alte formații mai puțin cotate. Da, e un meci special, unii îl vor resimți altfel, eu vreau să le dau liniște, echilibru, luciditate, știu că rivalitatea istorică dezvoltă energii mari. Încerc să continuăm procesul de dezvoltare, important e să jucăm bine, apoi vor veni și rezultatele.

Joacă Dinamo pentru investitori?

- Veți juca ofensiv sau pe contraatac, în ideea de a-i surprinde pe adversari?

Jucăm ca și până acum, să câștigăm. Abordăm strategii diferite în funcție de adversar, dar ideea este aceeași: țintim victoria, doar acest obiectiv ne propunem.

Îi simt mai încrezători pe jucători. În ciuda rezultatelor mai puțin bune, vedeam progres și înainte, păcat că oamenii te judecă, uneori, doar după rezultat. I-am simțit bine și în săptămânile trecute, când nu erau 

rezultate. Insist pe implicarea lor totală la fiecare antrenament, asta e cel mai important. Atitudinea pentru fotbal trebuie să fie mereu la fel. Nu vreau supramotivare la unele, submotivare la altele.

Nu cred că trebuie să jucăm pentru ei, dar să fim conștienți că ține de noi, antrenori, jucători, să 

stabilizăm lucrurile la nivelul clubului. Cu rezultate, oamenii vor veni. Focusul jucătorilor trebuie să fie pe teren, restul va veni de la sine.

Cred că e deja foarte târziu, orice jucător ar avea nevoie de o perioadă de pregătire. Ăștia suntem până 

la iarnă, lotul a fost făcut în mare. Au plecat, au venit, în interior s-au așezat lucrurile. Când se schimbă 

mulți jucători, ai nevoie de o perioadă de timp să stabilizezi. Dacă aș mai aduce, aș deregla din nou dinamica grupului.

Vă ingrijorează atitudinea fanilor de a fi exuberanți la victorii și de a face înmormântare la eșec?

- Eu stau departe de lucrurile astea, mă focusez pe ceea ce am de făcut. Nu e doar la Dinamo, ține de

 noi, ca români, să avem balansul acesta dintr-o parte într-alta. Eu încerc să mențin echilibrul.

Din nou ați ales să-i introduceți pe jucători în cantonament cu două zile înaintea unui meci. De ce?

- Grupul este nou, ne-a lipsit o parte din pregătire. Vreau să controlez tot, mai mult, întreg procesul de 

odihnă. Mie, personal, nu mi-au plăcut niciodată cantonamentele. Dar sunt necesare în această fază, nu vreau să se piardă niciun gram de energie în afara fotbalului, potrivit GSP.ro

Foto: Captură Digi Sport


Comentarii