„Contestațiile lui Nicolae Badea, Cornel Țălnar și Dorin Șerdean sunt cuiele bătute în coșciugul lui Dinamo!”

 Primele efecte după decizia cu iz apocaliptic pentru Dinamo

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a oferit o primă reacție în emisiunea Playsport Live

Am primit vestea cu tristețe. Însă, nu ne vom da bătuți. Vom continua, vom încerca să obținem acea tăiere a datoriilor, acela e cel mai important element. Toți factorii trebuie să înțeleagă asta, inclusiv suporterii. Iar din acel moment se poate discuta cu investitorii, abia din acel moment. Este foarte important să facem lucruri care să fie benefice pentru club, țînând cont de urgențele imediate alea societății.

(n.r. – prima plata din primul plan de reorganizare) Prima tranșă este în ianuarie, într-adevăr, nu este o 

plată atât de mare. Dar în condițiile date… Sincer, nu știu în acest moment să va spun cât e. În ianuarie este prima plată din planul actual.

Nu vreau să mă pronunț până când nu vedem motivarea instanței. Nu depinde de mine apelul. Dar nu 

știu dacă apelul e cea mai bună soluție în acest moment, din considerente de timp. Un apel s-ar putea să 

dureze mai multe luni și s-ar putea să fie benefică încercarea introducerii unui alt plan de reorganizare. Ar putea să fie mai eficient și mai benefic pentru club.

Constantin Anghelache spune că în cazul în care PCH nu îi convinge pe Nicolae Badea, Dorin Șerdean 

și Cornel Țălnar să nu mai conteste modificările din noul plan de organizare, atunci nu va fi aprobat de judecători nici la apel.

„Este păcat că dinamoviștii au ajuns să se mănânce între ei, deoarece acum falimentul chiar bate la ușă. Eu am spus încă de acum două-trei luni că un astfel de plan trebuia făcut de mult timp, dar nimeni nu a luat în seamă sfatul meu. Nimeni nu stă de vorbă pentru cumpărarea lui Dinamo dacă nu există un singur acționar. Însă, acest domn Șerdean tot a ieșit pe plus după respingerea noului plan, deși i-a fost respinsă și dânsului contestația. A intrat la proces fără a fi majoritar și a ieșit de acolo majoritar, deoarece Zăvăleanu și Iacob trebuie să lucreze acum tot de pe vechiul plan.

Iar Iacob a spus clar că activitatea din perioada următoare, cea care trebuie să se deruleze tot după vechiul plan, nu mai poate să fie susținută deoarece ei nu mai pot îndeplini toate obligațiile luate în acel plan. După părerea mea, contestațiile lui Badea, Șerdean și Țălnar, chiar dacă au fost respinse, au făcut rău. Judecătorii s-au aplecat și mai bine pe toate actele din acest dosar și până la urmă tot au găsit unele 

motive să îl respingă. E necesar ca toate părțile din acest dosar să se întâlnească cât mai repede și să 

ajungă la un  numitor comun. Șerdean, Badea și Iacob trebuie convinși să nu mai conteste nimic și să lase în liniște judecarea recursului. În acest fel sunt șanse mult mai mari ca noul plan să fie aprobat. 

Dar, repet: trebuie ca toate părțile să se înțeleagă în perioada următoare. Și e un lucru destul de clar: 

Șerdean din poziția de acționar majoritar nu are posibilitatea financiară să susțină activitatea echipei.

Dacă nu se vor înțelege amiabil, atunci falimentul scrie pe fruntea clubului. Și nu uitați că peste trei luni 

ei trebuie să obțină și licența pentru Liga 1, dacă vor intra în play-off și au gânduri de promovare”, a spus Constantin Anghelache, potrivit prosport.ro

Comentarii