„Întreaga analiză a judecătorului sindic este excesivă, inutilă și nefondată”

 „Judecătorul sindic a făcut o analiză eronată”, menționează apărătorii APCH, de la firma de avocatură Țuca Zbârcea&Asociații.


Avocații APCH au explicat în 14 pagini de ce cred ei că Planul propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu și aprobat de creditori la 14 octombrie 2022 trebuie admis.

Planul modificat nu cuprinde o eșalonare a creanțelor bugetare curente

Potrivit APCH, planul modificat nu cuprinde o eșalonare a creanțelor bugetare curente, așa cum au reclamat Dorin Șerdean, Nicolae Badea (ACS FC Dinamo) și Cornel Țălnar.


 "Și acest raționament este greșit, în realitate eșalonarea la plată a creanțelor curente nu este realizată prin plan, ci în afara și anterior planului. 


Administrația Fiscală pentru Contribualii Muncii a acceptat eșalonarea la 13 septembrie 2022, printr-un act emis înainte de depunerea planului modificat", se arată în Apelul APCH.

APCH mai acuză instanța de fond de abordare incoerentă. Fanii acționari consideră că judecătorul 

sindic s-a contrazis, prin faptul că în cuprinsul aceleiași sentințe susține că prin conversia creanțelor în acțiuni APCH este supus unui tratament defavorabil.

„Este edificator pentru legalitatea sentinței apelate cum în cuprinsul acesteia judecătorul sindic susține 

mai întâi că APCH este defavorizată prin faptul că nu beneficiază de plata efectivă, ci de acțiuni la o 

societate insolventă, pentru ca peste o pagină să se rețină că același creditor este favorizat prin raportare la același mecanism de stingere a creanței sale.

În fapt, astfel cum am argumentat anterior, teza eronată este cea privind reținerea inexistenței unui tratament corect și echitabil al creanțelor”.

„Întreaga analiză a judecătorului sindic este excesivă, inutilă și nefondată”

De asemenea, APCH preciează că modificarea actului constitutiv nu încalcă legea, așa cum apreciază 

judecătorul sindic, deoarece este o modalitate expres prevăzută prin care poate fi realizată reorganizarea unei societăți insolvente. 

„Întreaga analiză a judecătorului sindic este excesivă, inutilă și nefondată”, au concluzionat avocații acționarului minoritar.

Planul modificat are ca scop reducera masivă a datoriilor, de la 7 milioane de euro la 1,5 milioane euro, 

și tranformarea APCH in actionar majoritar, ceea ce ar echivala cu scoaterea din joc a lui Dorin Șerdean, mentioneza cei de la GSP.ro 


Data Apelului nu a fost stabilită încă.


Foto: Captură Digi Sport

Comentarii