Ovidiu Burcă, despre cum se înțelege cu jucătorii săi după monologul public în care i-a atacat

 

Ovidiu Burcă, la câteva zile după monologul împotriva jucătorilor săi: ”Relația este una bună. Acum ei mă cunosc pe mine mai bine, îi cunosc și eu pe ei mai bine.”


”Atmosfera este una bună, poate fi și mai bună, o să lucrăm la lucrul ăsta în perioada următoare, să construim din nou acel spirit care ne-a adus în prima parte a sezonului atât de aproape de play-off. Am reușit asta prin foarte multă disciplină, coeziune.


Am văzut că foarte multă lume a vorbit pe tema acelei conferințe. Relația mea cu jucătorii este una bună. În primul rând, ne cunoaștem mai bine, chiar dacă a fost un moment mai tensionat. Acum ei mă cunosc pe mine mai bine, îi cunosc și eu pe ei mai bine. Consider că din această situație, ca și grup, ca și echipă, ca și club, vom ieși mult mai puternici.


S-au făcut foarte multe discuții pe tema acestor bani. Eu întotdeauna am fost unul care am luptat pentru drepturile jucătorilor și le-am oferit toată dragostea mea, toată prețuirea mea și tot ce am avut eu mai bun. Niciodată nu a fost în intenția mea să nu las jucătorii să aibă punct de vedere, să nu aibă personalitate, curaj, să spună ceea ce gândesc, ci, pur și simplu, le-am cerut doar o păsuire și atâta tot. Ei mă cunosc foarte bine, știu că am făcut foarte multe pentru ei și voi face în continuare, așa că nu este cazul să facem un subiect de discuție, cu vestiarul, suntem în aceeași barcă, se mai întâmplă și momente dintr-astea tensionate, când ideile și părerile noastre nu converg. Asta nu înseamnă că suntem la poli opuși, ci, dimpotrivă, Dinamo trebuie să ne reunească pe toți”, a comentat Ovidiu Burcă.

”Declarațiile mele nu au fost foarte dure, nu am folosit niciun cuvânt ieșit din comun, așa sunt în mod natural. Știu că poate foarte multă lume m-a acuzăt că, vezi Doamne, ”politicaly” nu ar fi fost corect, au început să facă teorii de leadership și așa mai departe. Ăsta sunt, nu vreau să fiu politicaly, nu trebuie să mulțumesc pe nimeni. Am o relație foarte bună cu jucătorii mei, o voi îmbunătăți și de acum încolo, pentru că voi încerca să-i ajut cu tot ce pot eu, indiferent.

Nu fac ping-pong-uri mediatice, am văzut că multă lume discută pe tema acelei conferințe. Au renunțat la jucători pentru că din punct de vedere sportiv poate nu mai credeam. Atâta tot. Restul… Când spun sportiv, spun din toate punctele de vedere. Îmi place să lucrez cu un anumit tip de jucător și nu mă 

ascund după nimic, în spatele nimănui. Asta a fost decizia mea, consider că este una bună. Mai departe o să vedem. Sper să avem liniște în continuare, sper să ne focusăm fix pe ce avem de făcut, pe obiectivul de a intra în play-off”, a spus antrenorul echipei Dinamo.


”Ținând cont că am avut o perioadă de aproape două săptămâni destul de grea, cu foarte multe antrenamente fizice, dar probabil și ei au fost afectați de ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, cred că am arătat decent, poate mai puțină luciditate la finalizare, încă picioarele sunt foarte grele, nu avem acea 

finețe pentru ultimii metri, dar, cu siguranță, lucrurile vor arăta mai bine”, a declarat Burcă.

”În mod normal, nu vreau să fac dialoguri prin intermediul mass-media, cu mulți oameni care și-au spus 

un punct de vedere, dar cel mai mult m-a deranjat faptul că AFAN a avut curajul să arate cu degetul 

spre mine, eu, care ani de zile am luptat pentru drepturile jucătorilor. Puteți întreba la Rapid, la Slatina 

ceea ce am făcut eu și fac în continuare pentru jucătorii mei. Mi se pare că situația în care se află 

jucătorul român astăzi, cu memorii pe care le țin pe la comisii 8-9 luni să devină liberi, cu jucători 

neplătiți. Eu nu i-am auzit să fie atât de vocali, când vedem că la Hermannstadt sunt neplătiți de 8 luni. 

M-au arătat cu degetul pe mine, că îi asupresc pe jucătorii români. Sunt într-o necunoscută de cauză, 

pentru că ar fi putut să întrebe ce fac eu pentru jucători, ar fi putut să întrebe ceea ce s-a întâmplat de 

fapt aici, pentru că foarte multă lume a speculat pe tema asta. Adevărul este fix acela pe care eu l-am 

spus, mai departe…”, a spus antrenorul echipei Dinamo, la  Radio Dinamo1948 mentioneaza cei de la liga2.prosport.ro


Comentarii