Reacție după discursul dur al lui Ovidiu Burcă

 Florentin Petre, avertisment pentru Ovidiu Burcă: “Nu trebuia să iasă și să spună”

"În anumită măsură, Burcă a avut cât de cât dreptate. Sunt probleme pe la mai toate cluburile din România, sunt câteva cluburi în Liga 1 care plătesc la zi. Dar, din punctul meu de vedere, nu era el cel care trebuia să iasă și să spună lucrurile astea.


Ca antrenor în România, trebuie să știi foarte bine cum să gestionezi vestiarul. Nu știu, asta e mentalitatea lui, așa a gândit-o. Depinde foarte mult ce discuții a avut cu jucătorii.


În momentul în care jucătorului îi plânge copilul de foame acasă și nu ești plătit de două-trei luni, e normal să protestezi. Poate are o familie mai mare jucătorul, nu poți să știi.


În perioada în care am avut probleme la Dinamo, 2003-2004, eram căpitan. Era Cristi Borcea la noi, erau probleme cu banii, dar noi câștigam campionatul atunci, era altă mentalitate. L-am sunat pe domnul Borcea, am stat de vorbă și cu antrenorul, Ioan Andone, și cu Dănciulescu. I-am zis lui Cristi “Avem o problemă, nu avem bani”. Mi-a promis că peste o săptămână o să avem banii. I-am zis “OK, dar dacă nu ne dai banii, vii și joci tu”. Până la urmă, au venit banii. În momentul în care vorbești ceva cu un om, trebuie să existe încredere.


Dinamo trebuie să aducă jucători, trebuie să aibă infrastructură, dacă vrea să promoveze. Iar jucătorii liberi de contract nu vin fără bani mulți.


La Dinamo, trebuie să fii pregătit psihic din toate punctele de vedere, și ca antrenor, și ca jucător. N-ai ce să cauți acolo dacă nu e așa. Știi ce te așteaptă acolo.


Mie nu-mi plac situațiile astea cu banii, jucătorii trebuie să fie plătiți. Ai niște obiective, plătește-l! Nu există!", a spus Florentin Petre, la emisiunea Fotbal Club.Vlad Iacob, susținere pentru Ovidiu Burcă: ”Îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat”

”Susținem total poziția antrenorului principal, Ovidiu Burcă și îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, clubul a fost susținut necondiționat de către suporteri, prin Programul “Doar Dinamo București”.

În cursul săptămânii trecute, jucătorilor li s-a explicat momentul dificil în care ne aflăm și li s-a spus ca vom achita o parte considerabilă din drepturile salariale restante, în această săptămână.

Această plata a fost efectuată chiar în cursul zilei de luni. Situația a fost ulterior clarificată, iar prima echipă a clubului se va concentra de acum doar asupra planului sportiv.

Din cauza dificultăților financiare ale clubului, suntem nevoiți să ajungem la o înțelegere cu o parte din componenții lotului și să încetăm în mod amiabil relațiile contractuale cu aceștia.

În replică la informațiile apărute în presă cu privire la jucători cu care Dinamo dorește să ajungă la un 

acord pentru încetarea relațiilor contractuale, dezmințim ferm faptul că aceștia au fost inițiatori ai 

refuzului primei echipe de a participa la antrenamentul din dimineața zilei de luni, 16.01.2023.

Decizia de a nu participa la antrenamentul respectiv a fost una colectivă, iar acea situație s-a rezolvat în cursul aceleiași zile.

Dinamo are nevoie de liniște și de unitate. Din postura de Administrator Special al clubului, voi face tot ceea ce ține de mine, în acest sens.

Le mulțumim suporterilor pentru devotement, pentru dedicare și mai ales pentru susținerea financiară. 

Vom lupta pentru a readuce Dinamo acolo unde îi este locul”, a spus Vlad Iacob, potrivit paginii de Facebook a clubului Dinamo.

Ovidiu Burcă: "Cei care vin la Dinamo să se împlinească financiar nu au ce să caute aici!"

"Toţi am ştiut unde venim, au fost lipsuri, s-a retrogradat. Cei care vin la Dinamo să se împlinească 

financiar, care se aşteaptă ca lucrurile să fie ca în alte părţi, nu au ce să caute aici. Am nevoie de jucători cu care să mă identific, care să creadă în obiectivul clubului.

Nu le cer sacrificii enorme, le-am cerut să aibă răbdare o săptămână. Nu le-am cerut mult. Nu aveau 

niciun motiv să facă ceea ce au făcut. Nu am nimic personal cu nimeni, vreau lângă mine oameni care 

să fie motivaţi dincolo de aspectul material. La Dinamo nu vii să câştigi bani, dar Dinamo poate să îţi 

ofere pasiune, apartenenţa la un club imens cum e Dinamo şi nu ai voie să înşeli aşteptările oamenilor.

E o meteahnă care se perpetuează de ani de zile, apare o problemă, facem grevă. Eu cred că am făcut 

multe lucruri pentru ei şi le-am garantat personal că săptămâna asta se rezolvă şi au făcut invers decât 

le-am cerut. Eu vreau la Dinamo oameni care vin pentru un ideal. Cei care rămân aici să fie uniţi de un ideal.

De asta sunt supărat, pentru că am picat testul ăsta. Încercăm să le punem la punct cele mai noi metode, 

să îi respectăm, dar nu i-a interesat pe niciunul şi o luăm din nou de la zero", a declarat Ovidiu Burcă, potrivit digisport.ro

Comentarii