Si-au manifestat atașamentul, ieșit din comun, pentru Dinamo. Vezi despre ce fotbaliști este vorba

 Șefii lui Dinamo nu iau în calcul falimentul și un nou proiect din Liga a 4-a!

Vlad Iacob: „Un club continuator al lui Dinamo va fi încărcat cu datoriile clubului”

„Hai să nu mai vorbim cu atâta ușurință fără să avem habar de drept sportiv. Scenariul unui faliment este unul dezastruos. 


Orice club care ar deveni continuator în plan sportiv va fi încărcat cu datoriile acestui Dinamo. Va primi din partea TAS și FIFA datoriile din plan sportiv. Am făcut un calcul, iar un nou Dinamo, care să pornească din Liga a 3-a sau Liga a 4-a, va avea nevoie de cel puțin 5 milioane de euro. 

Iar asta dacă reușește promovări succesive. Un sezon de Liga 2, cu șanse de promovare, necesită un buget de 2 milioane. Probabil vorbim de 7 milioane de euro. Sau chiar mai mult. Și nu mai spun de efectele asupra imaginii, de ce se va întâmpla cu baza de suporteri, de fotbaliști, de angajați.


Acest Dinamo, din acest moment, poate fi salvat cu 3 milioane de euro. Ar putea ajunge în Liga 1 cu zero datorii. În timp ce orice club nou ar trebui să aibă 5-7 milioane de euro. Costă mult mai mult să o iei de la zero. Și va dura cel puțin 5 ani”, a spus Vlad Iacob pentru Radio Dinamo 1948.

Ovidiu Burcă: „Sunt costuri duble”

„Eu cunosc cel mai bine acest subiect. Am fost la Rapid când s-a înființat o nouă societate în Liga a 4-a. Știu ce înseamnă costurile pentru a reveni în elită. E aproape imposibil să promovezi an de an. 


Istoria ultimilor ani ne-a demonstrat că nu se poate. Sunt niște costuri extraordinare. Sunt costuri enorme. De exemplu, Rapid a început să plătească după litigiile pierdute. 


De la zero nu se poate începe. Nu este o soluție! Se pierd mulți ani, se pierd bani, se erodează relația cu fanii. Asta nu e o soluție! Când văd că apar oameni de fotbal care nu cunosc aspectele juridice și spun cu nonșalanță că mai bine o luăm de la zero... Nu se poate! Sunt costuri duble! Nu e o variantă”, a adăugat și Ovidiu Burcă, tehnicianul lui Dinamo, mentioneaza GSP.ro

Filip Dujmovic și-a manifestat atașamentul, ieșit din comun, pentru Dinamo, Dani Iglesias și Quentin Bena au transmis că vor continua și ei cu „haita”.

Dinamo are interdicție la transferuri și, din cauza problemelor financiare, interminabile, echipa ar putea rămâne fără jucătorii străini!

Cel mai tranșant a fost portarul Filip Dujmovic. Cu toate că a ajuns rezerva lui Denis Oncescu, pe final de sezon, din cauza unor probleme medicale, apoi fiindcă tânărul e eligibil cu regula U19 de la Liga 2, bosniacul a fost ferm.

„Voi juca pentru Dinamo și gratis dacă este nevoie! Sunt pus la curent cu situația clubului și nu vreau să fac dificultăți lui Dinamo, în nicio situație. Bineînțeles, toți jucătorii se simt bine atunci când au un venit regulat, când salariile sunt achitate la timp, dar, în această situație, trebuie să facem sacrificii pentru Dinamo! 

Acesta este mesajul meu în care cred cu adevărat. Visul meu, al nostru, e unul: să revenim în Liga 1. Eu 

sper ca toți jucătorii să continue cu echipa, e nevoie de toți. Eu sunt în Serbia fiindcă iubita mea a 

sărbătorit Crăciunul, iar duminică mă întorc la București pentru a fi de luni la Dinamo”, a comentat Filip Dujmovic pentru Gazeta Sporturilor.

Dani Iglesias și Quentin Bena, optimiști

Decarul spaniol al „câinilor”, Dani Iglesias, este și el pe aceeași lungime de undă cu colegii săi: „Nu, n-

am de gând să apelez la vreun memoriu. De luni, sunt la echipă. Sper, din tot sufletul, ca situația să fie bună cât mai curând, iar Dinamo să se lupte pentru promovare. Hai «câinii»!”

Quentin Bena urmează să revină din Franța: „Continui la Dinamo, fără probleme. Eu cred în club, cred în Dinamo. Totul va fi bine curând, cel puțin asta cred eu, probabil, și ceilalți colegi. 

Noi, jucătorii, ne concentrăm pe antrenamente, sunt focusați ca să încercăm să ajungem în play-off, 

apoi să atacăm promovarea. Normal, cred că putem reveni în Liga 1”, potrivit GSP.ro


sursa foto: GSP.ro

Comentarii