Care este situația de la baza Săftica

 
”Nu s-a schimbat nimic”. Cosmin Moţi, pesimist referitor la şansele ca Dinamo să redevină o echipă de top

”Nu ştiu dacă s-a schimbat ceva în bine, nu s-a schimbat nimic. Cu siguranţă nu cred că s-a schimbat din ce am auzit. Din păcate sunt intr-o situaţie dificilă şi nu văd prea curând o ieşire din asta! (n.r. nu mai crezi într-un new Dinamo? De când s-a vândut Dinamo prima dată în 2012 a mers din ce în ce mai rău.

(n.r. crezi că se poate mai rău de atât?) Mai rău de atât se poate, din punct de vedere sportiv. Se poate să nu primească licenţa nici pentru liga a doua şi să retrogradeze în liga a 3-a, a 4-a! Nu ştiu care sunt legile, dar cred că asta e mai rău din punct de vedere sportiv. Din celălalt punct de vedere un nou început cred că ar fi benefic.

Sper să ia decizii înţelepte. Din ce ştiu eu sunt datorii foarte mari şi este destul de greu. (n.r. nu este prea optmisit) S-a mai văndut Dinamo de atâtea ori...”, a declarat Cosmin Moţi pentru Orange Sport

„Nu au mai plătit chiria de circa șapte-opt luni”

Printre țintele vizate se numără una neașteptată: noii proprietari vor să-l aducă pe fostul patron, Ionuț Negoiță, ca sponsor la Dinamo! Omul care a controlat clubul alb-roșu timp de 8 ani (2012-2020) a confirmat pentru Prosport că „mi s-a 

solicitat o întrevedere din partea noilor deținători ai lui Dinamo și probabil că ne vom întâlni săptămâna viitoare să discutăm. Deocamdată nu sunt în țară”.

Singurul lucru care mă interesează este să fie bine clubului, să trăiască, să se întoarcă în Liga 1 și să am din nou prilejul să vin pe un nou stadion la meciuri importante jucate de Dinamo – Ionuț Negoiță.

A detaliat: „Vom vedea la ce s-au gândit dânșii, sunt deschis la propuneri, dar prima temă ar trebui să fie situația de la Săftica legată de cazare. Acolo nu s-au îndeplinit niște angajamente în sensul că există 

restanțe de șapte-opt luni la plata chiriei. La un moment dat, s-au făcut plăți pentru vreo două luni, după care s-a sistat tot. Ne-am întors practic în același punct din urmă cu ceva timp”.

Negoiță deține la Săftica o suprafață de 1.4 hectare din totalul de 4 hectare pe care se întinde 

cantonamentul „câinilor”. Pe bucata sa de teren se află însă facilitățile de cazare, folosite de echipă, iar 

Dinamo trebuie să suporte chiria lunară convenită cu Negoiță pentru a utiliza spațiile respective.

Întrebat în ce măsură e dispus să se alăture planului, dincolo de temele „Săftica” și „datorii istorice”, el a punctat: „E prematur momentan să fac vreo afirmație de acest gen. Am demonstrat însă în timp că am 

încercat să fiu deschis, să găsim soluții pozitive de așa natură încât să nu blocăm parcursul actual al lui Dinamo. Îmi păstrez abordarea și sunt primul care-și dorește ca acest club să revină unde-i este locul”.

Noii deținători ai pachetului majoritar de la Dinamo nu au dorit să facă niciun fel de comentarii vizavi de intențiile de colaborare cu Ionuț Negoiță.

sursa: gsp.ro

Comentarii