Dusan Uhrin, primul interviu după ce a cerut falimentul lui Dinamo. Reacția lui Vlad Iacob, după ce suporterii l-au chemat pe Ionuț Lupescu la Dinamo

 



Reacția lui Vlad Iacob, după ce Peluza Cătălin Hîldan i-a propus un post de conducător la Dinamo lui Ionuț Lupescu

”Suporterii mi-au spus că Ionuț Lupescu a mai fost invitat de-a lungul timpului să vină la conducerea lui Dinamo și au făcut această propunere ca un răspuns la declarația dumnealui. Evident, dacă ar fi venit în cadrul clubului, ar fi trebuit să fiu și eu de acord prin poziția de administrator special, pe care o ocupă. Altfel, dacă se punea problema să vină în locul meu, atunci trebuia să obțină votul Adunării Generale a Acționarilor.

Eu am un respect foarte mare pentru Ionuț Lupescu, în primul rând ca fost fotbalist, am crescut uitându-mă la meciurile pe care el le disputa pentru Dinamo și chiar și pentru națională. Știu că are o experiență foarte mare în managementul organizațiilor, în managementul federațiilor, în managementul confederațiilor, așa cum este UEFA, și cu siguranță această esperiență este benefică, însă lucrurile în cadrul unui club de fotbal sunt total diferite. Știu diferențele dintre cele două organizații. Este cu totul și cu totul altceva să conduci o confederație și ceva distinct să conduci un club de fotbal. Dar, experiența lui cu siguranță ar fi binevenită și, dacă ar vrea să se alăture clubului, nu voi spune niciodată nu”, a spus Vlad Iacob la ProSport LIVE.

”(…) În schimb, ne doare când le auzim din partea unora pe care i-am idolatrizat în trecut și o facem și acum pe bună dreptate. Vorbim aici despre Ionuț Lupescu, un nume cu greutate în istoria clubului Dinamo și idol al copilăriei pentru mulți dintre noi. Acesta a susținut în repetate rânduri că cei din cadrul Programului Doar Dinamo București au condus clubul spre eșec și că aceștia sunt vinovați pentru situația în care a ajuns acest club la ora actuală.

Nu putem nega acest lucru, poate că am avut alegeri neinspirate și am dat în anumite rânduri dovadă de amatorism. Dar tot ce am făcut, am făcut din dragoste pentru Dinamo. Dorim să nu se uite faptul că am fost singurii care au venit alături de Dinamo financiar (căci emoțional eram de când am apărut pe lume) atunci când alții fugeau de responsabilitatea de a ajuta clubul care i-a consacrat. Am făcut cu 10% din acțiuni, mai apoi cu 20% ce n-a făcut acționarul majoritar, cel care deține 70% din acestea. E drept că nici nu era nevoie de mare lucru, mai ales când contribuția acestuia a fost egală cu 0. Cu toate astea, noi ne-am asigurat că Dinamo trăiește, respiră, ba chiar dă semne că poate renaște. În schimb, Ionuț Lupescu a ales să ne scoată țapi ispășitori în mod public!

Cu toate acestea, nu îl contrazicem. Îl considerăm în continuare un dinamovist adevărat de la care avem 

multe de învățat. De aceea, profităm de această ocazie și îl invităm în mod oficial, deschis și public să vină să conducă destinele clubului Dinamo din poziția de Director Executiv. Pe teren am văzut ce poate 

și îl vom respecta pentru acest lucru toată viața. Acum e timpul să vină să ajute Dinamo să redevină acea echipă puternică din anii ’90-2000 unde Ionuț Lupescu făcea legea la mijlocul terenului.

Astfel, biroul este pregătit, iar Ionuț Lupescu are 2 variante:

1. Să rămână acel jucător care a fermecat generații întregi de câini cu magia sa, dar care a fost alături de Dinamo când aceasta era o forță.

2. Să vină acum, când Dinamo este la greu și să lupte alături de cei care îi cântau numele acum 20 de ani să arate că este cu adevărat un idol, iar numele său să fie direct legat de renașterea echipei.

Invitația este deschisă, iar noi îl așteptăm cu brațele deschise ca să “LE ARĂTĂM ĂSTORA CE ÎNSEAMĂ DINAMO”!”, sună parte din comunicat.


Fostul antrenor al „câinilor”, Dusan Uhrin, a cerut falimentul clubului invocând că administratorul 

judiciar, Răzvan Zăvăleanu, nu i-a răspuns în termen de 60 de zile la cererea de plată formulată pentru suma de 12.800 de euro. 

V-am sunat în legătură cu situația dumnevoastră cu Dinamo, practic, ați solicitat instanței deschiderea procedurii de faliment. Cum comentați?

- Nimeni nu m-a contactat, nici până în acest moment, asta e tot ce pot să vă spun. Măcar să vorbim, să mi se spună una, alta.

 Eu nu vreau să fac rău clubului, lui Dinamo, aș vrea să ajungem la consens. Dar dacă n-am cu cine 

vorbi... Eu am fost de două ori la Dinamo, de când au început problemele. Prima oară, am reușit să 

salvez echipa și am renunțat la toți banii, pentru interesul clubului. A doua oară, n-am mai reușit, dar am 

cerut ca Dinamo să-și îndeplinească atribuțiunile pentru care s-a angajat. Oricum, întotdeauna am fost 

angajat pe bani puțini, nu am strâmbat din nas când au fost întârzieri. Altceva, chiar nu mai am de discutat despre acest subiect.

Clubul are interdicție la transferuri. 

- Mda, ce să zic?! Eu cred că Dinamo poate promova, are alură, trebuie să fie un club serios, ca să poată ajunge din nou în Liga 1, potrivit GSP.ro

Comentarii