Planul prin care Dinamo vrea să ajungă primul club de fotbal din România

 Dinamo a emis vineri, 24 februarie, un comunicat în care a anunțat oficial tranzacția. Pe lângă cele procentul de 72,7758% cumpărat de la Șerdean (Lotus Perfect Product SRL), Red&White 2022 Management a mai achiziționat și 8% de la de la Asociația Peluza Cătălin Hîldan (APCH). Astfel, noul acționar majoritar deține din acest moment 80,7758% din acțiuni.


Red&White 2022 Management este un SRL, care va face managementul unui fond de investiții. Societatea în care este implicat și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, funcționează după un mecanism pe care a încercat să-l implementeze la Dinamo și Pablo Cortacero, prin firma luxemburgheză Benel International. 

„Diferența este că Benel nu exista, pe când Red&White 2022 Management există”, spun dinamoviștii.

„Pe lângă pachetul de 72% cumpărat de la Șerdean, Red&White mai avea nevoie de 8% de la APCH 

pentru a deține 80%, astfel încât să poată face niște pachete de 10-12% pe care să le vândă potențialilor investitori”, a explicat o persoană apropiată tranzacției.

APCH va majora aportul social în cadrul clubului Dinamo. O altă miză importantă pentru APCH a fost să scape de Dorin Șerdean, dar și de procesele intentate de acesta. În acest sens, ar fi fost semnate și 

anumite clauze, prin care omul de afaceri din Alba Iulia se obligă să renunțe la litigiile din instanță cu APCH.

De asemenea, APCH a impus și clauze suspensive în contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu 


Red&White. ”Dacă nu-și îndeplinesc planul de business așa cum și-au asumat înțelegerea cade. Nu se va mai întâmpla ce a fost cu Negoiță și cu Cortacero”, au precizat sursele GSP.


Fanii dinamoviști nu trebuie să se aștepte la o infuzie de capital peste noapte. 


„În primul rând trebuie făcut «hair-cut-ul», ștergerea celor 5 milioane de euro de la chirografari, 

indiferent cum. Fie prin apel la planul de reorganizare modificat propus de RTZ, fie printr-un nou plan de reorganizare făcut de noul acționar majoritar Red&White. 

Planul este ca într-un an și jumătate Dinamo să revină în top pe baze corecte, iar în patru ani să devină cel mai performant club din România”

Comentarii