Un fost conducător al lui Dinamo: „Vine cașcavalul!”

 Florin Prunea, fostul președinte al lui Dinamo, trage un semnal de alarmă: „Nu cred că se pot face lucrurile peste noapte”


Florin Prunea este convins că schimbările de la Dinamo le va aduce liniște jucătorilor, care au șanse reale de a prinde play-off-ul pentru promovarea în SuperLiga. Totodată, fostul oficial al „alb-roșiilor” este de părere că este nevoie de timp pentru ca situația de la Dinamo să intre în linie dreaptă.


„Vine cașcavalul! Dar indiferent cine vine, tot pe cele două străzi pot să meargă, pe cea sportivă și pe cea financiară. Cale de întoarcere nu există. Pe cea sportivă, văd că lucrurile se cam leagă, în sensul că, după rezultatele din această etapă a ligii secunde, Dinamo revine cu șanse și mi-e greu să cred că nu o va învinge pe Unirea Constanța.


Și egalează la puncte Buzăul și are șanse mari la play-off. E important ca Dinamo să intre în play-off anul acesta. Dar la Dinamo, în momentul de față, e important să se treacă peste acest punct critic. Nu cred că se pot face lucrurile peste noapte, să nu crezi că, dacă vin oamenii ăștia, cu niște bani foarte mulți, va fi foarte ușor.

„Dacă nu promovează anul acesta, nu e nicio tragedie”

Cred că trebuie făcut pe termen mediu și lung. Dacă nu se promovează anul acesta, nu e nicio tragedie. Cu toate că ei au șanse imense, nu o să se mai întâlnească nimeni cu echipele din Liga 2 care sunt anul acesta, cu echipe care nu au drept de promovare.

La anul vor cădea în Liga 2 echipe care cu siguranță se vor bate la promovare, mă gândesc că și Steaua își va schimba forma juridică și se va bate acolo. Dar e o speranță”, a declarat Florin Prunea, potrivit digisport.ro.

"Asta cu eșalonările la plată pentru a obține licența, se poate face doar cu acordul ambelor părți. Eu cred că jucătorii, de obicei, doar atunci își iau banii, la majoritatea echipelor. E singura dată când ei nu mai trec pe la comisii, înainte de licență.

Singurul semn de întrebare pe care îl am este cum să valoreze Dinamo 500.000 de euro. Aici am un semn mare de întrebare.

În rest, Nicolescu a promovat Rapidul, a fost conducător acolo, a făcut o treabă bună. Bineînțeles că totul trece pe la domnul Badea.

Se știa de mult de Nicolescu. În momentul în care a venit Ovidiu Burcă antrenor, eu mi-am dat seama, știam cine era în spatele lui. Nu am nimic cu el, dimpotrivă, mi se pare un băiat de toată isprava.

Nu l-am cunoscut, nu am vorbit cu el niciodată, dar ca persoană, cum l-am văzut că s-a manifestat la Rapid, chiar mi-a lăsat o impresie bună", a explicat Prunea.

Florin Prunea e convins că mulți foști jucători vor pierde bani la Dinamo, dacă planul de reorganizare va fi aprobat.

"În istoria lui Dinamo, Șerdean n-a fost nimic decât un om care a cumpărat acțiuni de la Cortacero și omul a vrut să-și ia banii înapoi. Până la urmă, e de înțeles. I-au dat oamenii banii. Am văzut că și DDB a dat o parte din acțiuni.

Acum urmează planul de organizare, dacă va trece, chiar dacă nu este moral, dar asta e viața, mulți vor pierde bani și asta nu e în regulă. Dar una e să preiei un club cu datorii de 10-12 milioane și alta e să preiei un club cu două milioane.

Plătești ce ai de plată, vii cu bugetul în curs și mai plătești datoriile și apoi vii cu bugetul pentru la anul. Pentru că, în Liga 2, bugetul e la fel ca în Liga 1, pentru că nu ai din drepturi TV. Sunt 20 de echipe, mai ai deplasări lungi la Timișoara, la Baia Mare, te costă. Dar cred că un pic de speranță parcă ar fi.

Viața de jucător este scurtă și nimeni nu le face statuie. Iau exemplul lui Ante Puljic, că zicea toată lumea că e mare dinamovist. Jos pălăria pentru băiatul ăla, l-am avut și jucător cât am fost conducător acolo.

Dar mă pun și eu în locul lui, n-a vorbit nimeni cu el, pe alții i-au mai și mințit, dar oamenii trebuie să-și recupereze banii, lucrurile sunt clare. Nu știu ce documente aveau. Eu știu că nu aveau contracte de 

muncă, știu că aveau contracte de activitate sportivă și atunci intră chirografari.Dar fiind hotărâre FIFA, lucrurile se complică. Pentru că te trezești peste 4-5 ani că vin de la FIFA. Și la 

Dinamo, deocamdată, n-au venit balaurii mari, ca sume. Mă refer la spanioli", a concluzionat Prunea.


Comentarii