Vlad Iacob: "Singura şansă reală pentru Dinamo este ..." . Ce plan comun avea, are, Ion Ţiriac și Cornel Dinu cu Dinamo

 
Vlad Iacob: “Ca să avem o şansă reală şi nu una pur teoretică, avem nevoie de investitori”

Administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob, a vorbit pentru FANATIK despre acest subiect, spunând că, în acest moment, singura şansă reală pentru Dinamo este apariţia unui investitor:

“Ne gândim la momentul licenţierii, care este foarte important. Din punctul meu de vedere, ca să avem o şansă reală şi nu una pur teoretică, avem nevoie de investitori. 


Suporterii fac absolut toate eforturile, dar până acum nu s-a ajuns la strângerea acestei sume, nu a fost vreodată strângerea unei sume atât de mari într-un timp atât de scurt de când Dinamo este în această situaţie.

“Nu ştiu dacă Programul DDB ar putea face faţă”

Nu ştiu dacă Programul (n.r. Program DDB) ar putea face faţă. Poziţia mea de administrator special mă obligă să caut soluţii, cu un grad de certitudine cât mai ridicat. Le mulţumesc suporterilor pentru eforturile fantastice.


În două luni şi jumătate trebuie să strângem aproximativ 1 milion de euro. O sumă uriaşă care trebuie adusă până la finalul lunii aprilie”, a spus Vlad Iacob.

“Ne adresăm tuturor, Câinilor! Tuturor suporterilor! Tuturor dinamoviștilor! Nu vă lăsați învinși! Nu vă lăsați doborâți! Oricine poate obosi, dar nu NOI! Oricine se poate îndoi, dar nu NOI! NOI suntem ultima linie! Ne sprijinim, ne ajutăm, ne mobilizăm, ridicăm sabia scăpată, dar NU LASAM ACEST DOMINO SĂ SE NĂRUIE!

Nu putem fi o voce, fără să fim criticați. Nu putem face lucruri imposibile, fără riscul unor eșecuri. Nu putem iubi Dinamo, fără să suferim. Vă încurajăm cu toată inima să fiți alături de NOI!”, este o parte a mesajului transmis fanilor cotizanţi.

Dinu şi Ţiriac au un plan comun la un club de tradiţie. E un proiect nemaivăzut în fotbalul românesc.

Cornel Dinu a dorit ca Dinamo Bucureşti să fie cotată la bursă, un model de business fără precedent în fotbalul românesc. 

De altfel, planul a fost aproape să reuşească, dar nu toţi acţionarii din trecut s-au pus de acord. 

"Ideea (n.r. - cu bursa) am vrut s-o fac şi eu cu domnul Badea, dar în momentul când mai aveam vreo şapte acţionari s-a ales praful, după proverbul italian. E bine să fie asociere, dar să fie impară, iar trei sunt deja mulţi. Când eram eu cu domnul Badea şi am încercat lucrul ăsta, am fost aproape să reuşim să 

cotăm la bursă Dinamo. În momentul ăla chiar era un DDB, un program care se făcea prin 2002-2003", a declarat fostul antrenor al lui Dinamo, la Orange Sport

Ion Ţiriac a avut aceeaşi idee de business la Dinamo Bucureşti

"Să iasă pe bursă Dinamo! Dacă iese pe bursă, te duci acolo, cumperi o acţiune, cumperi două, eu vând, dumneata cumperi.

E trist ce se întâmplă la Dinamo, dar nu-mi dau seama, nu cunosc dedesubturile. Nu cunosc, pentru că nu e sportul la care să mă pricep. Neprincepâdu-mă, stau afară, spectator, nu chibiţ.

Mă doare, oarecum. Am mâncat 20 de ani pâine de la miliţie, de bine, de rău. Brandurile Steaua şi Dinamo n-ar avea voie să dispară. Aceste brand-uri au adus sportului românesc mai multe medalii, olimpice sau fotbalistice decât toată ţara împreună. Ar trebui să fie acolo şi ar mai trebui să fie şi 

îngrijite de ministerele lor. Sportul, în ziua de azi, e zero în România”, spunea Ion Ţiriac, în 2021Momentan, Dinamo Bucureşti nu poate fi cotată la bursă nici dacă acţionariatul s-ar pune de acord, întrucât ar fi trebuit să înregistreze profit în ultimii trei ani. 

Cluburi mari din Europa sunt cotate la burse, printre care: Manchester United, Juventus sau Borussia Dortmund. 

Comentarii