Clauzele secrete din afacerea Red&White

 Detaliile legate de prezentul și viitorul clubului Dinamo au fost prezentate într-o postare pe pagina de Facebook „Program Doar Dinamo București”: 

„Aportul financiar ce va fi adus de Red&White, noii acționari majoritari, va fi sub formă de majorare de capital social. Împrumuturile vor fi convertite în acțiuni.

Acționariatul clubului Dinamo va fi format din mai mulți investitori, nu doar unul. Discuțiile în acest sens sunt în desfășurare.

E posibil ca in viitor, Clubul Dinamo să fie listat la bursa de valori, urmărindu-se atragerea a câtor mai mulți investitori, din diverse medii de afaceri.

Red&White are în vedere o colaborare cu CS Dinamo.

Red&White a solicitat un minim al pachetului majoritar de acțiuni de 80% și a prezentat un plan de business multianual care va trebui implementat. Acesta a fost motivul pentru care APCH/DDB a avut nevoie de votul membrilor DDB cu card activ pentru vânzarea a 8% din pachetul nostru. Prețul pe acțiune a fost același, rezultând un total de 55.000 mii de euro pentru procentul de 8%.

Suma (mai exact 270600 lei) rezultată din tranzacționarea celor 8% din acțiunile APCH/DDB a fost încasată miercuri si virată imediat în contul clubului Dinamo. Această sumă va fi adusă aport la capitalul social, imediat ce sa va putea, împreuna cu toate sumele împrumutate si garantate.

Red&White are în lucru planul de licențiere pentru anul competițional 2023/2024.

Din punct de vedere financiar, salariile jucătorilor și ale staff-ului sunt pe primul loc.

Din punct de vedere sportiv, Red&White lucrează la un plan pentru deblocarea transferurilor. Totuși, Dinamo intenționează să se bazeze pe actualul lot, având în vedere că Ovidiu Burcă a reușit să creeze o coeziune foarte bună între jucători, atât în vestiar, cât și în teren. Orice jucător ar veni, va avea nevoie de timp pentru a se integra.

Jucătorii reprezentativi pentru istoria clubului sunt bineveniți alături de club, dar managementul acestuia va rămâne in mâinile managerilor de profesie.

Red&White dorește să asigure toți suporterii de faptul că își cunosc foarte bine responsabilitățile și că vor face tot posibilul ca să readucă Dinamo la cel mai bun nivel competițional. Perspectiva managerială 

a noului acționariat e complet nouă, ea bazându-se pe planuri reale de afaceri. Aporturile de capital nu sunt așa importante ca, mai ales, destinația lor.

DDB a fost și rămâne un program pe care Dinamo trebuie să se bazeze. Coeziunea, susținerea, legăturile fantastice dintre echipă și suporteri sunt motorul acestui club, iar acest motor nu trebuie sa se oprească niciodată”

Afacerea Red&White. Pe lângă cei 500.000 euro pe care trebuie să-i achite pentru acțiuni, noii șefi de la Dinamo au cesionat și creanța salarială a lui Dorin Șerdean. Miza ascunsă a mișcării.

=

Ce se știe? Dorin Șerdean a vândut pachetul Lotus cu 500.000 euro, a primit peste 100.000 euro la 

semnătură, restul banilor urmând să-i fie virați, în rate, în următorii trei ani. În plus, Red&White a 

achiziționat o altă cotă socială, de 8%, de la Asociația Peluza Cătălin Hîldan, iar în schimb a virat 55.000 euro în conturile APCH, bani care, conform lui Eugen Voicu, au ajuns, ulterior, în club.

0,1183% este procentul acțiunilor pe care Lotus l-a păstrat în SC Dinamo 1948 SA, 411 acțiuni

Pe lângă aceste detalii, ProSport a aflat că Red&White a preluat și creanța salarială pe care Dorin 

Șerdean o avea la masa credală, în valoare de 16.185 lei. De ce această mișcare? De protecție! Practic, noii acționari majoritari au considerat că, în felul acesta, Dorin Șerdean nu poate interveni în procesul 

de insolvență, așa cum s-a întâmplat în cazul contestațiilor formulate pe „Planul de reorganizare 

modificat” pe care administratorul judiciar l-a propus, iar judecătorul sindic l-a respins în luna Decembrie.

Aproape 300.000 lei salvați de la masa credală, Șerdean a renunțat la executarea silită în procesul reinstalării sale în funcție

Mai mult, afacerea Red&White are și alte dedesubturi. În înțelegerea cu Dorin Șerdean, așa cum 

administratorul judicar a înștiințat instanța la începutul acestei luni, imediat după oficializarea 

transferului de acțiuni, fostul președinte a renunțat și la procesul în care cerea reinstalarea în funcție, pe care, de altfel, l-a și câștigat, potrivit prosport.ro

9700 lei a fost salariul net al lui Dorin Șerdean în funcția de președinte executiv la Dinamo

Comentarii