Detalii de ultimă oră despre noul plan de reorganizare depus de Dinamo

 


Dinamo » Florin Manea: „Ideea lui Andrei Nicolescu e genială”

„Pe Andrei Nicolescu îl știu de la Rapid, am lucrat cu el. E avocat. Eu cât am lucrat cu el am lucrat

 bine, nu am avut ce să-i reproșez. Singura chestie e că el a stat mai în umbră, majoritatea contrelor le-am avut cu Angelescu, care se erija în conducătorul suprem.


E un băiat inteligent. Cu toate că multă lume nu-l suferea la Rapid, a fost omul care a pus bazele acestui club (n.r. - Rapid). Mi s-a părut că a fost alungat urât, după parteneriatul pe care l-a avut cu Angelescu. Sper să reușească la Dinamo, să fie lăsat să se implice. 

Cu el, nu cred că Dinamo e pe mâini rele. Ideea lui, să aducă mai mulți afaceriști, e genială. Să vedem dacă acești afaceriști se vor băga sau nu vor dori să se implice”, a declarat Manea pentru sport.ro.


Detalii de ultimă oră despre noul plan de reorganizare depus de Dinamo

Vlad Iacob are încredere că noul plan de reorganizare al lui Dinamo va trece

Între timp, după preluarea clubului de noii acționari, a fost întocmit un alt plan de reorganizare, al 

treilea, care trebuie votat de Adunarea Generală a Creditorilor, apoi să fie prezentat judecătorului sindic. 

Și în care se reduce masa credală de la 7,4 milioane de euro la aproximativ 1,4 milioane de euro.

Aceasta se realizează prin ștergerea datoriilor clubului către creditorii de la categoria chirografari. Cei care, potrivit planului actual de reorganizare, trebuie să-și primească banii în 2024.

”Am mare încredere că acest plan are mai multe șanse să treacă. Și sper ca acest lucru să se realizeze cât mai rapid, pentru a putea practic să curățăm imaginea clubului. Și a ajuta și din punctul de vedere al datoriilor.

Dintre acționari, nu cred că cineva se va opune. Nici domnul Badea. Acest plan conține alte demersuri 

juridice și nu văd de ce dânsul s-ar mai opune de această dată. Nici altcineva dintre acționarii minoritari.

Chirografarii e posibil să se opună. Dar aici avem legea insolvenței, care protejează și ajută societățile să fie reintegrate în circuitul economic.

Și nu este o situație neobișnuită. Poate este o situație mai puțin obișnuită pentru fanii fotbalului. Tăieri ale datoriilor există. Și vor exista în continuare.

În ceea ce privește suma, nu ține de mine. Dar eu sunt convins că au fost făcute foarte bine toate calculele de către echipa de juriști care a lucrat, de cei de la RTZ în principal. Sunt convins că acest plan a fost construit pe baze sănătoase și că de această dată va fi aprobat”, a spus Iacob .

Vlad Iacob dă asigurări că suporterii din APCH nu vor lua înapoi banii cu care au împrumutat clubul!

”Sunt chestiuni de natură juridică în care nu aș vrea să intru. Și nu este decizia mea. Eu nu vreau să 

comentez din exterior, așa cum fac alții cu privire la Dinamo.

Ceea ce pot să spun este că cei din APCH și-au asumat și și-au luat agajamente cu privire la acei bani. Și au dat asigurări și garanții că nu vor solicita acei bani înapoi din clubul Dinamo. Nici după insolvență.


Hârtia semnată cu APCH nu spune faptul că ei vor recuperea acei bani, ci că îi pot recupera. Nu-i vor recupera pentru că acei bani sunt donați de oameni pentru a ajuta clubul Dinamo. Și e normal să rămână 

acolo. Au dat asigurări că nu vor recupera acei bani”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Vlad Iacob.

”După aprobarea noului plan, Dinamo va deveni mult mai atractivă”

”Încă de când am ajuns aici, aceasta era ținta principală. În aceste condiții, cu siguranță, Dinamo, cu 

potențialul comercial și de marketing extraordinar pe care un club de o asemenea dimensiune îl are, este mult mai atractivă.

Evident că acum așteptăm investitori. Și așteptăm din nou și partenerii comerciali. Știu că noi îi numim, popular, sponsori, în România.

Însă sponsorizarea este puțin diferită de parteneriatul comercial sau de contractele de publicitate care se încheie între club și companii.

Îi așteptăm și pe ei alături de club. Vreau să îi anunț că Dinamo are o expunere și o audiență mult mai 

mare decât marea majoritate a cluburilor din SuperLiga. Iar un parteneriat cu Dinamo este net superior celui cu cluburile din țară din primul eșalon.

Căci are, după toate estimările, peste un milion de suporteri. Până în iarnă, am avut o statistică, au fost peste 3 milioane de telespectatori.

Avem 500.000 de suporteri pe canalele de social media al clubului. Și lucrăm intens să creștem acest 

număr. Și că creștem nivelul de engagement, de interacțiune al suporterilor cu clubul. 

La nivelul interacțiunii suporterilor, al pasiunii, suntem numărul unu. Sau dacă nu, suntem oricum 

foarte-foarte sus”, a concluzionat Vlad Iacob la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.


Comentarii