Prima cheltuială pe care și-a asumat-o Red&White la Dinamo, în scris, dacă planul de reorganizare modificat este aprobat

 


Conform Fanatik, favorit să preia funcția de director sportiv este Gabriel Glăvan, cel care a ocupat

postul de șef de scouting la UTA, Voluntari sau Craiova și care a activat în cadrul FRF. 

Din informațiile GSP.ro, Glăvan va semna în scurt timp contractul cu clubul bucureștean, fiind recomandat și de Ovidiu Burcă, antrenor care a dus Dinamo în play-off-ul Ligii 2. Și care, automat, are angajamentul prelungit cu Dinamo pe încă doi ani, până în vara 2025, după ce a atins obiectivul fixat.

Cu ce se laudă Gabriel Glăvan, favorit să devină director sportiv la Dinamo

Gabriel Glăvan a contribuit la aducerea unor jucători străini care au impresionat în primul eșalon. Este vorba de atacantul iberic Jefte Betancor, care a fost la Voluntari, Farul și CFR Cluj, iar acum este la Pafos (Cipru). Apoi jucătorul de bandă portughez Ricardinho, de la Voluntari, dar și mijlocașul ofensiv Aissa Laidouni, la Voluntari, tunisianul fiind transferat de Union Berlin în ianuarie 2023 de la Ferencvaros pentru suma de 2,6 milioane de euro!

Prima cheltuială pe care și-a asumat-o Red&White la Dinamo, în scris, dacă planul de reorganizare modificat este aprobat

Conform propunerilor administratorului judiciar, datoriile societății cu adresa în șoseaua Ștefan cel 

Mare vor fi reduse de la 7,4 milioane euro, suma prinsă în masa credală actuală, la 1,4 milioane de euro.

Practic, categoria chirografarilor, care în planul inițial era prevăzută să-și recupereze întreaga sumă, va 

fi radiată de la distribuiri. În acest context, dacă planul modificat primește votul Adunării Generale a 

Creditorilor – ședința va avea loc pe 7 Aprilie- și este aprobat de judecătorul sindic, SC Dinamo 1948 SA scapă de creanțe de 5 milioane euro!

ProSport a aflat ce se întâmplă și cu celelalte categorii de creditori?

În cazul „Creditorilor beneficiari ai unor cauze de preferință”, situația a fost simplificată după ce 

Asociația Peluza Cătălin Hîldan a formulat o cerere scrisă către RTZ prin care solicită ca suma de 5,8 

milioane de euro, valoarea creanței APCH lîncadrată la această categorie să fie încasată după ieșirea societății din insolvență.

Această mișcare pare că a fost validată după o serie de negocieri, nu simple, pe care președintele APCH, Elyass Bucurică, le-a purtat cu acționarii din Red&White.

Creanțele bugetare și salariale, în total 1.1 milioane lei, trebuie achitate de Red & White în 30 de zile după aprobarea planului modificat propus de RTZ

În acest caz, la această categorie, creditori beneficiari ai unor cauze de preferință, mai rămâne de achitat 

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice – 5.683.265 lei. (1,1 milioane euro), creanță care 

urmează să fie stinsă în mai multe tranșe, pe toată durata reorganizării judiciare, mai precis până la sfârșitul lui 2025.

Astfel, Red&White ar fi semnat o înțelegere prin care își asumă că, în cazul în care planul modificat 

propus de RTZ va fi aprobat de judecătorul sindic, să stingă aceste două categorii în 30 de zile de la aprobarea planului modificat de către judecătorul sindic!

Practic, Red&White își asumă, în termenul prezentat, o cheltuială 1,1 milioane lei – 220.000 euro (573.000 lei – creditorii salariați, 526.000 – creditorii bugetari).Comentarii