Se sfâșie intre ei - Dinamo

 
Eugen Voicu, un „patron” atipic pentru fotbalul românesc. „Chiar râdeam cu el”

ă pot spune ce nu este, nu este și nu va fi patron de fotbal. Nu este și nu va fi patron de companie. Este un foarte bun specialist de a construi și a ajuta la construcția unei afaceri care să atrage capital pe proiecte. Noi asta urmărim cu proiectul Dinamo. Implicarea lui Voicu este elementul care era necesar pentru a da credibilitate acestui proiect, implicarea lui este o garanție pentru grupul de investitori care ar fi interesați, a comentat Dorin Iacob. 

Vestea bună pentru Dinamo este că va fi finanțată sănătos, nu va mai trăi sub zodia patronului ăla de care depinde tot. Este o abordare corporatistă, cu profesioniști. Mai vine și domnul Nicolescu care are experiență bună în fotbalul românesc, ăsta care e el. Pe domnul Nicolescu l-a adus la club Ovidiu Burcă, ei doi au lucrat la Rapid. Cum Vlad are mare încredere în Burcă, așa s-a ajuns la această implicare. Expertiza din fotbalul românesc – trebuie făcută o distincție – a domnului Nicolescu contează mult. Vlad, de exemplu, nu vine din acest fenomen, a explicat Iacob potrivit playsport.ro

Dă de pământ cu Pablo Cortacero

În mesajele postate pe Twitter-ul personal, ibericul a dorit să transmită un mesaj „câinilor”, i-a pus la colț pe Pablo Cortacero și pe acoliții săi, s-a dezis de managementul lui Don Pablo et Co. și a încheiat prin a le ura cele bune dinamoviștilor.

Iată cele mai importante idei ale monologului online al lui Alex Couto:


În perioada în care am lucrat la Dinamo, am fost directorul general al clubului, nu directorul lui 

Cortacero, așa cum s-a angajat să propage aparatul de propagandă. Cortacero și cu mine, din prima zi am fost ca petrolul și apa, trăind pe orbite diferite.

Propaganda a făcut mult rău și lumea ar trebui să știe că la Dinamo nu toți spaniolii au sosit să genereze discordie. Au fost spanioli care s-au comportat ca mari profesioniști, precum Jesús Arco, Luis Prieto, Jose Antonio Bueno, Marcos Rubiño.

Am ajuns la club pe 8 octombrie, cu toată mizeria pusă la punct și cu COVID-ul năprasnic. Dacă ar fi 

depins de mine, nu am fi adus niciodată jucători cu salarii de până la șase ori salariul mediu al unui jucător român.

La fel, cazarea tuturor oamenilor din club ar fi fost gestionată într-un alt mod, mai profesionist, fără a genera pierderile la care a fost supus hotelul ce a primit personalul din august până în octombrie.

Mă doare sufletul cum a fost tratată o legendă dinamovistă precum Ciprian Marica, care s-a arătat în orice moment un ghid pentru întreaga delegație dinamovistă. La fel de înșelat precum toți jucătorii.

Recunosc că gruparea, când am ajuns, era într-o stare minimă și impactul acelui personaj nedorit, Cortacero, a provocat pagube ireparabile în lunile anterioare sosirii mele.

Cu toții ne-am simțit înșelați, jucători, antrenori, conducere, personal de birou, personal din centrul 

sportiv, medici, fani. Toate. Am fost primul care a luat atitudine și așa l-am făcut (n.red pe Cortacero) să se simtă în perioada cât am fost la București.

Presa, mass-media și oamenii de la club știu care era poziția mea în această privință. Din păcate, numele meu a fost cusut, din interes și senzaționalism, cu numele lui Cortacero, ceva care m-a enervat, mă enervează și mă va enerva mereu.

Să sperăm că, după cum spune Dorin Șerdean, adevărul va ieși la iveală în curând. Și să sperăm că, de-a lungul timpului, curajul și sentimentul de care Dorin Șerdean a dat dovadă într-o situație extrem de dificilă vor fi recunoscute. El a fost arhitectul că Dinamo este acum pe cale de a se salva.

În sfârșit, aș vrea să-mi iau rămas bun de la suporterii dinamoviști, lucru pe care nu mi-au dat ocazia să 

fac. Și să le mulțumesc lui Dorín și Jose Antonio Bueno pentru prietenia lor și onoarea pe care mi-a făcut-o să fac parte, alături de ei, din echipa de conducere a Dinamo.

De asemenea, aș dori să subliniez rolul lui Cristi Hildan, care s-a comportat ca un adevărat domn alături 

de mine și să mulțumesc familiei sale pentru tratamentul și respectul pe care mi l-au acordat. Sunt și vor fi o referință fundamentală în sentimentul față de Dinamo.

Fotbalul nu are nevoie de mai mulți Cortacero sau aplaudacii lui. Fotbalul românesc și, în special, 

Dinamo trebuie să meargă pe drumul lor fără amestecul megalomanilor ignoranți. Aici își ia rămas bun, de astăzi încă un dinamovist. Mulțumesc!

Le doresc mult succes domnilor Voicu și Nicolescu în această nouă călătorie la Dinamo, sper să știe să 

ducă la îndeplinire o strategie. Dinamo are nevoie de management profesionist, susținut de un grup de acționari multipli și solvabili. - Alex Couto, ex-director general Dinamo, redau cei de la GSP.ro 

Comentarii