Alertă la Dinamo: Antonio Bordușanu și titularul porții în pericol de a pleca!

 
O presă doar pentru Dinamo!

Antonio Bordușanu, în vârstă de 18 ani, a fost un jucător de bază la Dinamo în acest sezon, la fel ca și

 în sezonul trecut. Din păcate, într-un meci de Liga 2 cu Metaloglobus în octombrie 2022, acesta s-a

 accidentat grav, suferind o ruptură de ligamente încrucișate și menisc. După o perioadă de șase luni de recuperare și eforturi susținute, jucătorul U19 a revenit pe teren. ProSport vă prezintă în exclusivitate câteva imagini video de la meciul din Liga de Tineret, în care Bordușanu a evoluat sub comanda lui "Oneață" Augustin, în primele sale minute pe teren în 2023. Cu toate acestea, clubul Dinamo riscă să îl piardă pe Bordușanu, precum și pe Denis Oncescu, titularul echipei, la finalul sezonului, deoarece contractele celor doi expiră în vară și pot pleca fără a cere transferuri.

Antonio Bordușanu, primele minute pe teren în 2023: „Mi-era dor de acest sentiment!”

După o perioadă de șase luni de la accidentarea suferită în meciul cu Metaloglobus din etapa 11, Antonio Bordușanu a revenit pe teren într-un meci oficial.

Fotbalistul crescut în „Ștefan cel Mare” a fost titular pentru ultimele 30 de minute din partida dintre

 Dinamo și LPS Iolanda Balaș Sőtér Buzău, din Liga de Tineret. Cu puțin timp după ce a intrat pe teren,

 jucătorul de bandă a reușit să marcheze de la punctul cu var, iar echipa sa, micii „câini”, s-au impus clar cu scorul de 5-2.

Antonio Bordușanu a avut un total de 12 apariții în această stagiune în Liga 2 și Cupa României, reușind să înscrie un gol și să ofere două pase decisive.

Mă simt bine că am revenit. Au fost cele mai grele luni din viața mea, mă bucur că am trecut peste. Vreau să-i mulțumesc lui Gabriel Niculescu pentru că a avut răbdare cu mine. De asemenea, sunt 

recunoscător conducerii și domnului Iuhasz, cel care mi-a plătit operația. Trag tare la antrenamente, 

pentru că vreau să prind echipa și să promovăm. Chiar mi-era dor de acest sentiment, de a intra pe 

teren, de a juca și, evident, de a marca. Sunt foarte fericit!”, a declarat Antonio Bordulanu,  pentru ProSport.

Dinamo se confruntă cu posibilitatea de a pierde doi dintre cei mai importanți jucători în acest sezon. Cu interdicția de a efectua transferuri, revenirea pe teren a lui Bordușanu reprezintă o veste excelentă pentru suporterii dinamoviști și pentru antrenorul Ovidiu Burcă. Alături de Buleică, care a lipsit o perioadă lungă de timp, antrenorul "câinilor" poate conta acum și pe Bordușanu, care este un nou jucător disponibil.


În această stagiune, Bordușanu a fost un punct fix în echipă pentru a respecta regula U19 atunci când a jucat. Cu accidentarea sa, Denis Oncescu a devenit titular între buturi, iar antrenorul alb-roșiilor a fost nevoit să schimbe sistemul în unele meciuri din acest motiv.

Cu toate acestea, Dinamo riscă să rămână fără amândoi jucătorii. Atât Bordușanu, cât și Denis Oncescu, 

care fac parte din aceeași generație și sunt născuți în 2004, le expiră contractele în această vară, iar o 

eventuală pierdere gratuită a acestora, jucători crescuți la Centrul de Copii și Juniori Dinamo, ar avea un impact semnificativ din mai multe puncte de vedere.

Ambii jucători au avut un rol important în echipă în sezonul 2023-2024, indiferent dacă Dinamo evoluează în Superligă sau Liga 2, și vor fi încă eligibili pentru regulile U19 și U21. În plus, în viitor, ei pot deveni o sursă importantă de venit pentru clubul din "Ștefan cel Mare".


Antonio Bordușanu a acumulat deja meciuri la reprezentativele U17 și U18 ale României, în timp ce Denis Oncescu a fost convocat în mod regulat la acțiunile U20, chiar dacă nu a jucat în vreun meci.

Conform informațiilor ProSport, în prezent există negocieri între jucători și club pentru prelungirea 

contractelor lor. Cu toate acestea, conform legilor în vigoare, un jucător care intră în ultimele șase luni 

de contract are dreptul să negocieze cu altă echipă și să ajungă la o înțelegere în orice moment. Practic, 

în acest moment, unul sau ambii jucători pot ajunge la un acord cu alte cluburi și să plece gratis la vară, după expirarea contractului lor cu Dinamo.


Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Comentarii