Breaking news pentru fani! Vești esențiale pentru suporterii dinamoviști!

 
O presă doar pentru Dinamo!

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, cei doi noi conducători de la Dinamo, intenționează să-și vândă toate

 acțiunile și să atragă 8 investitori, care să asigure o mare parte din bugetul clubului. Acești noi acționari

 nu vor să investească bani, ci doar să gestioneze clubul până în 2028. După retrogradarea în premieră

 din prima divizie, Dinamo a intrat într-o nouă eră sub conducerea lui Ovidiu Burcă, cu șanse reale de promovare directă în SuperLiga. În ceea ce privește conducerea clubului, se caută deja un grup de antreprenori care să nu aibă un singur acționar dominant în deciziile clubului. Red&White 2022 Management a devenit acționar majoritar al lui Dinamo pe 24 februarie 2023, preluând acțiunile de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și APCH (8%), fiind prezentat într-o conferință de presă la Stadionul Arcul de Triumf. Celelalte acțiuni ale lui Dinamo au rămas în posesia lui Nicolae Badea, a suporterilor și, într-o măsură neglijabilă, a lui Cornel Dinu.

Eugen Voicu, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Red&White, și Andrei Nicolescu, care este acționar la Red&White și director general la Dinamo, sunt reprezentanții noului acționar majoritar al clubului. De la prima lor apariție publică, au fost foarte clari cu privire la strategia pe care o au pentru Dinamo. Au afirmat cu tărie că intenționează să aducă alături de ei alți investitori cu resurse financiare, astfel încât Dinamo să poată fi refăcută într-o manieră pozitivă.

„Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de 

fotbal din România, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de antreprenori. Am 

vrea ca fiecare să fie foarte relevant în viitorul clubului, dar să nu existe un singur acționar care e factor 

de decizie. Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri”, a declarat Voicu.

La faimoasa conferință de presă de la Dinamo, cei doi noi acționari au făcut o declarație interesantă: "Chiar și dacă am aduce un camion plin cu bani, situația tot ar rămâne critică la Dinamo". Deși s-a discutat mult despre aspectul financiar, cei doi au evitat să ofere detalii specifice. Cu alte cuvinte, ei au subliniat că odată cu venirea lor la club, nu trebuie să se aștepte ca bani să fie aruncați cu sacii în curtea clubului.

„Banii sunt un ingredient, dar nu banii rezolvă problema. Dacă am descărca un camion cu bani, situația tot critică ar rămâne la Dinamo! Mult mai important este ceea ce vrem să construim și regulile pe care le vom aplica de aici încolo. În momentul în care lucrurile sunt clare și toată lumea capătă încredere în planul nostru de business, să știți că banii vin. Nici astăzi, pentru noi, banii nu sunt cu adevărat o problemă, pentru că sunt deja antreprenori cu care discutăm și avem variante în care putem rezolva rapid, în anumiți termeni, problema banilor.

Dar pentru noi nu banii sunt pe primul loc, vrem să construim cu adevărat un club puternic, care să se 

dezvolte singur, care poate să devină, poate, nu știu, cel mai puternic club din România, tocmai pentru 

că nu se bagă doar bani și că nu depinde de un singur om care investește sau dezinvestește, în funcție de 

anumite criterii personale. Aceasta este diferența pe care vrem să o facem la Dinamo”, a mai spus Voicu, potrivit Fanatik.ro

Vestea bună în privința noilor șefi de la Dinamo este că au reușit să achite o mare parte din datoriile urgente ale clubului și să aducă salariile la zi. Aceasta a fost o primă realizare pozitivă. În prezent, se așteaptă aprobarea planului de reorganizare propus, astfel încât noii investitori financiari, identificați de Red&White, să poată începe să injecteze fonduri în club pentru a-l revitaliza.

Eugen Voicu, președintele Consiliului de Administrație al Red&White, și Andrei Nicolescu, acționar la R&W și director general la Dinamo, au decis să-și cedeze toate cele 80% din acțiunile pe care le dețin în club. Planul lor pe termen de cinci ani, dezvăluit recent de FANATIK, vizează o implementare rapidă, posibil încă din sezonul viitor, cu speranța de a readuce Dinamo în SuperLiga de fotbal.

Nu suma de bani este decisivă. Este mult mai importantă eficiența utilizării banilor. Ăsta trebuie să fie și dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență, ce mijloace trebuie să folosească și care este suma necesară. Până la urmă, orice sumă ar fi necesară este important ca ea să fie utilizată corect” – Andrei Nicolescu, noul director general al lui Dinamo


Desi cei doi noii acționari nu intenționează să investească bani în Dinamo, planul lor este să cedeze peste 80% din acțiunile clubului unor oameni de afaceri, în schimbul a 8 milioane de euro. Conform 

informațiilor din culise, acești oameni de afaceri ar urma să plătească fiecare câte 1 milion de euro 

pentru a deține 10% din acțiunile clubului. Ce este și mai interesant, acești investitori vor avea opțiunea 

să achite suma de 200.000 de euro pe sezon, timp de 5 ani, în loc să plătească toți banii odată pentru cele 10% din acțiuni. Aceasta este cea mai "hot" noutate în acest moment.

Planul lui Voicu și Nicolescu este să gestioneze Dinamo până în 2028, folosind banii celor 8 investitori. Este important de menționat că un alt aspect crucial impus de actualul acționar majoritar este că Voicu și Nicolescu vor fi cei care vor conduce clubul în noile condiții până în 2028, când fiecare dintre cei 8 investitori, așa să-i numim, vor achita suma de un milion de euro. Având experiență în managementul afacerilor, cei doi își propun să aplice aceleași principii și la conducerea clubului Dinamo.

I-au făcut o ofertă unui prieten de-al meu. Eu, Ioan Andone, nu le dau banii mei pe mână! Ce încredere să am eu în Voicu și în Nicolescu în acest moment? Peste un an mai vedem… Ei vor să se ocupe de management pe banii acestor oameni cu bani pe care i-ar convinge! Vreau să spun că pe mine, personal, nu m-au căutat cei doi” – Ioan Andone la Fanatik SuperLiga.

Dacă planul se va realiza și se vor găsi cei 8 investitori, Dinamo va beneficia deja de un minim de 1,6 

milioane de euro, adică 200.000 de euro de la fiecare dintre cei opt. La această sumă se adaugă 

veniturile din sponsorii clubului, drepturile TV în SuperLiga, bilete, abonamente și marketing. Este o 

veste bună pentru Dinamo, având în vedere că noii șefi au reușit să atragă deja interesul unor potențiali 

investitori, precum Gheorghe Manole sau Claudiu Florică, care și-au anunțat intenția de a se implica în 

board-ul clubului. Astfel, bugetul aproximativ al lui Dinamo în acest sezon ar ajunge la 1,6 milioane de 

euro, cu cei mai mulți bani provenind de la DDB (700.000 de euro), din bilete, loje și abonamente (300.000 de euro), precum și de la sponsorul 888 (200.000 de euro).Comentarii