Dinamo pregătește un eveniment colosal pentru suporterii săi

 O presă doar pentru Dinamo!

Dinamo este inima noastră: Haideți să o protejăm! 

Clubul Sportiv Dinamo București se pregătește să celebreze 75 de ani de la înființare printr-un

 eveniment special. Pe 16 mai, la Ateneul Român, alb-roșiii vor organiza o gală în cadrul căreia vor

 dezvălui toate detaliile legate de construirea noului stadion din Groapă. Cu originea sa din 14 mai 1948, Clubul Sportiv Dinamo rămâne un simbol al sportului românesc.

În luna precedentă, ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat că stadionul Dinamo ar trebui finalizat până în 2025 și că demolarea vechii arene va începe în septembrie.

"S-a realizat o licitație pentru a contracta o firmă care să realizeze studiu de fezabilitate. S-a finalizat procesul de selecție, s-a semnat contractul și în aprilie, mai exact peste o lună, compania de proiect are obligația să predea studiul de fezabilitate.


Odată cu finalizarea acestui demers, urmează hotărârea de guvern de trecere din domeniul public al statului, în domeniul privat al statului. Sunt proceduri care pot fi derulate în câteva săptămâni.

După ce avem aceste două hotărâri de guvern obligatorii pentru a putea merge mai departe, practic, 

clubul sportiv Dinamo va scoate la licitație demolarea stadionului. Noi avem bugetat această cheltuială pentru anul 2023.

Estimăm ca în luna septembrie a acestui an să înceapă activitatea efectivă de demolare. În paralel, 

Compania Națională de Investiții va demara procedurile pentru licitarea proiectării și execuției.

Dacă nu ne blocăm în alte proceduri de contestație până la sfârșitul anului, putem avea contractul de execuție, proiectare și execuție semnat.

Avem termen de execuție 2 ani de zile. Ne dorim ca aici, unde ne aflăm acum (n.r. pe stadionul Dinamo), să avem o arenă multifuncțională, cu 25.000 de locuri, nu destinată doar fotbalului.


Vor fi peste 1.200 de locuri de parcare, vom avea și hotel, un heliport care va deservi Spitalul Floreasca", a spus Bode la Pro TV.

Noul proiect al stadionului Dinamo aduce cu sine detalii importante: arena va avea două inele distincte. În luna ianuarie a anului 2023, a avut loc o întâlnire la care au participat Ministrul de Interne Lucian Bode, secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, vicepreședintele clubului, Adrian Popescu, și reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții, pentru a discuta despre construcția noului stadion. Este prevăzut ca acesta să fie finalizat în 2025.


"Noua arenă multifuncțională din Complexul Sportiv Dinamo va avea ca piesă centrală un stadion ultramodern de fotbal.


În 2021 am pus piatra de temelie pentru acest proiect major de dezvoltare a infrastructurii sportive a CS Dinamo și continuăm să facem pași importanți pentru materializarea lui.

Ca elemente de noutate, stadionul va avea două inele și va fi înconjurat de o platformă pentru distribuția 

fluxurilor de spectatori, situată la cota străzilor adiacente. Va fi cu siguranță un proiect emblematic pentru MAI si pentru sportul românesc.

Clubul Dinamo este un simbol al tradiției și al performanței și ne-am angajat cu toții să consolidăm 

acest parcurs al modernizării instituționale. Performanța se face cu investiții. Iar sportul românesc are nevoie de investiții consistente", a declarat Bode în ianuarie, conform Radio Dinamo.

Proiectul noului stadion Dinamo este unul impresionant, conform detaliilor dezvăluite de pe pagina de Facebook "Noul Stadion «Dinamo»". Compania Națională de Investiții a atribuit deja contractul pentru proiectare și execuție. Stadionul va avea o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri și va fi echipat cu o serie de facilități de top, după cum reiese din acordul semnat între CNI și firma "Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura". Fanii sunt ținuți la curent cu cele mai noi informații despre proiect pe pagina de Facebook dedicată.


Noul complex va încadra stadionul în categoria a patra (denumită și "Elite"), conform clasificării UEFA, și va avea o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri, împreună cu vestiare pentru echipele gazdă, oaspete, arbitri, copii de mingi și personal auxiliar. Terenul de joc va avea dimensiunile de 105 x 68 metri, iar suprafața acestuia va fi hibridă, alcătuită din gazon natural întărit cu fibre sintetice, prevăzut cu un sistem de aspersoare și de drenare a apelor, precum și cu o instalație de încălzire și degivrare. În plus, incinta terenului și distanțele către tribune (inclusiv cele pentru panourile LED publicitare) vor măsura 125 x 85 metri.

Se preconizează că noul stadion Dinamo va fi clasificat ca fiind în categoria a patra (denumită și "Elite") conform clasificării UEFA, având o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri. Printre facilitățile pe care le va oferi se numără vestiare pentru gazde, oaspeți, arbitri, copii de mingii și personal auxiliar. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 105 x 68 metri, iar incinta terenului va măsura 125 x 85 metri, incluzând distanțele necesare pentru siguranța spectactorilor și pentru panourile led publicitare. Terenul de joc va avea o suprafață hibridă, formată din gazon natural ranforsat cu fibre sintetice și va fi prevăzut cu un sistem de aspersoare, de drenare a apelor și cu o instalație de încălzire și degivrare.

De asemenea, stadionul va avea aproximativ 2.000 de locuri VIP, inclusiv locuri în loje, precum și 

locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități și pentru însoțitorii acestora. Va exista, de asemenea, un 

sector special pentru galeria oaspete, ce va avea aproximativ 1.250 de locuri și va avea o cale de acces 

distinctă față de celelalte sectoare ale stadionului. Pe lângă acestea, în fiecare tribună a stadionului vor 

fi amplasate magazine de suveniruri, fan-shopuri, spații pentru alimentație tip fast-food și băuturi racoritoare, precum și un restaurant-pub.

Stadionul va dispune și de spații pentru presă, săli de conferințe și activități de protocol, un spațiu expozițional pentru "Muzeul Dinamo", un hotel pentru sportivi cu aproximativ 40 de camere, o sală de ospitalitate VIP, spații de vânzare a biletelor, spații tehnico-administrative, un cabinet medical de prim ajutor, un post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video (atat cel perimetral, cât și cel din incintă), o cameră VAR și o infrastructură modernă de comunicații. Stadionul va beneficia de un sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă, în cazul unor probleme cu furnizarea curentului electric, precum și de spații de depozitare a utilajelor necesare întreținerii terenului de joc. Parcările vor fi suficiente, incluzând o parcare specială pentru echipe, arbitri și oficiali de meciuri, o parcare VIP cu aproximativ 150 de locuri și o parcare subterană cu două nivele, ce va avea o capacitate de aproximativ 1.000 de mașini.

Se vor construi 10 săli de antrenament integrate în infrastructura tribunelor pentru secțiile sportive ale CS Dinamo. Fiecare sală va fi dotată cu vestiare, grupuri sanitare și birouri pentru antrenori. Sălile vor fi specializate pentru diferite sporturi, incluzând:


Sală antrenament pentru baschet și handbal

Sală antrenament pentru volei și tenis

Sală antrenament pentru judo, jujitsu, karate, și taekwondo

Sală antrenament pentru lupte și sambo

Sală antrenament pentru box

Sală antrenament pentru haltere

Sală antrenament pentru scrimă

Sală antrenament pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism

Sală antrenament pentru atletism cu pistă și dotări pentru săritura în lungime și în înălțime

Sală de fitness și pregătire fizică

De asemenea, se va construi un centru de recuperare, care va include un bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj și cabinet medical dedicat.

În cadrul "Arena Multifuncțională Dinamo" va fi inclus un element extrem de important, și anume un 

heliport certificat, ce va permite aterizarea elicopterelor MAI utilizate în misiuni de urgență (SMURD). 

Heliportul va fi construit la nivelul copertinei tribunelor, cu acces direct către Spitalul Clinic de Urgență București.

În plus, se va aloca o suprafață de aproximativ 30% din terenul aferent complexului sportiv pentru spații verzi.

De asemenea, se vor proiecta și implementa sisteme alternative de eficiență ridicată pentru a crește performanța utilităților și a îndeplini obiectivele de durabilitate.

Căile de acces și evacuare ale "Arenăi Dinamo" vor fi modernizate, din trei direcții: Șoseaua Ștefan cel Mare, Calea Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu, potrivit GSP.ro


Comentarii