Dinamo pune bazele promovării în Liga 1: Clubul ia măsuri decisive

 Dinamo este concentrat pe obținerea promovării în Liga 1, fiind hotărât să termine campionatul pe unul

 dintre primele două locuri care asigură promovarea. În același timp, clubul se străduiește să rezolve

 problemele financiare, cum ar fi plata datoriilor sau ajungerea la acorduri referitoare la salariile restante, în vederea obținerii licenței sportive. De asemenea, Dinamo dorește să clarifice contractele cu tinerii promițători ai clubului, având în vedere perspectiva lor ca viitori jucători ai echipei.

Antonio Bordușanu și Denis Oncescu sunt doi jucători extrem de importanți pentru Dinamo în actuala ediție de campionat. Aceștia sunt fotbaliști eligibili pentru U19, cu Bordușanu în postura de mijlocaș și Oncescu ca portar, și se apropie de finalul contractelor cu echipa bucureșteană. La vară, aceștia vor avea contractele expirate și vor avea opțiunea de a continua să joace pentru Dinamo sau de a pleca liberi către alte destinații.

Antonio Bordușanu  și Denis Oncescu (portar), ambii în vârstă de 18 ani și eligibili pentru U19, se 

apropie de finalul contractului cu Dinamo, dar clubul a început deja negocierile pentru prelungirea 

acordurilor. Conform administratorului special Vlad Iacob, acest proces este considerat o simplă formalitate, conform declarațiilor sale.

Vlad Iacob: „Semnarea actelor este o simplă formalitate”

„Ne-am înțeles în privința contractelor, semnarea actelor fiind doar o formalitate pe care o vom realiza în scurt timp”, a declarat Vlad Iacob, administratorul special al „câinilor”, pentru Gazeta Sporturilor

Bordușanu și Oncescu sunt considerați promițători și fac parte din categoria tinerilor de perspectivă ai clubului Dinamo. Având în vedere că îndeplinesc criteriile de eligibilitate impuse de FRF, aceștia reprezintă o bază valoroasă pe care clubul se poate sprijini pe termen lung în viitor.

Oncescu a apărat în 13 meciuri în Liga 2, încasând 9 goluri. În 7 dintre aceste partide, el a reușit să-și păstreze poarta intactă.

Pe de altă parte, Bordușanu a înscris un gol și a oferit 2 assist-uri în 11 meciuri. Antonio a marcat 

primul gol al echipei "câinilor" în Liga 2, în meciul cu Progresul Spartac (1-0).

Bordușanu s-a întors în echipă după o operație, fiind un jucător indispensabil pentru antrenorul Ovidiu Burcă. Cu toate acestea, din cauza unei accidentări ulterioare, planurile staff-ului tehnic au fost perturbate. Pentru a avea în continuare un jucător eligibil U19 în echipă, Burcă a fost nevoit să îl

 sacrifice pe goalkeeper-ul Filip Dujmovic, care era titular incontestabil, pentru a-l utiliza pe Oncescu.

Bordușanu a reluat antrenamentele după o accidentare gravă suferită în octombrie 2022, când a suferit o

 ruptură de ligamente încrucișate și de menisc. Dacă Antonio va continua să se pregătească în același

 ritm în privința pregătirii fizice, în câteva săptămâni, înainte de finalul play-off-ului, antrenorul Burcă ar putea să-l includă în calcule pe acest tânăr fotbalist pe postul de bandă.

Comentarii