Explozie în lumea fotbalului: Ce spune Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, despre legea care favorizează CS Dinamo și Steaua

 
O presă doar pentru Dinamo!

După ce Federația Română de Fotbal a anunțat că Steaua ar putea fi admisă în SuperLigă începând din

 sezonul următor, în cazul în care Legea Sportului care îi interzice promovarea va fi modificată în

 curând și echipa va reuși să obțină promovarea pe bază de performanță, reacțiile din fotbalul românesc au fost predominant negative.


Cei care au comentat după propunerea fostului ministru al Apărării Vasile Dîncu au exprimat dezaprobarea lor față de posibilitatea ca Steaua să poată promova, având în vedere că pe tot parcursul sezonului s-a știut că echipa nu are acest drept.

CS Dinamo s-a alăturat Stelei în sprijinul schimbării Legii Sportului pentru a permite echipelor de drept public să promoveze în SuperLigă. Printre cei care au reacționat la această propunere, Cristian Munteanu, managerul executiv al Oțelului, s-a arătat foarte iritat, în timp ce antrenorul gălățenilor, Dorinel Munteanu, a declarat că consideră aceasta drept jocuri de culise. Pe de altă parte, Adrian Mihalcea, antrenorul Gloriei Buzău, a afirmat că această situație nu îl interesează în acest moment, având în vedere că formația sa se confruntă cu probleme.

Din partea celuilalt club cu numele de Dinamo, președintele Andrei Nicolescu a afirmat că această

 situație ar fi benefică echipei lui Ovidiu Burcă, următoarea adversară a Stelei. De asemenea, CS

 Dinamo, clubul care aparține de Ministerul de Interne și care evoluează în play-out-ul Ligii 3, se

 aliniază poziției susținute de Steaua.

Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a exprimat susținerea sa pentru modificarea legislativă propusă de fostul ministru al Apărării, Vasile Dincu, pe care o consideră benefică pentru întregul sport românesc, nu doar pentru fotbal.


Popa a subliniat faptul că modificarea ar avea un impact pozitiv asupra tuturor ramurilor sportive ale clubului, nu doar asupra fotbalului.


”Suntem de acord cu modificarea legislativă, întrucât sportul românesc trebuie să se modernizeze, şi Steaua, Dinamo, Rapid sunt în imposibilitatea de a participa la handbal, baschet, volei, dacă se înfiinţează ligi profesioniste.

Modernizarea sportului românesc trebuie să plece de la cele trei echipe. Inclusiv ideea de a veni un 

privat să investească în sport… Mult mai uşor vine privatul la echipe precum Dinamo, Rapid sau 

Steaua, pentru că, aşa cum se conturează, toate aceste trei echipe vor avea o infrastructură modernă în viitorul apropiat.

Şi atunci prezentăm nişte garanţii, suntem cluburi fără datorii, suntem cluburi care avem academii foarte puternice, suntem cluburi care producem venituri proprii destul de mari şi cred că prin aceste cluburi trebuie să se modernizeze sportul românesc.


Şi tot noi trebuie să dăm un exemplu de echipe, chiar şi de fotbal – în momentul de faţă Dinamo şi CSA – să dăm exemplu faptul că statul român poate să vină cu infrastructura, iar privatul să vină cu banii şi pot exista echipe sănătoase”, a spus Ionuț Popa, potrivit OrangeSport.


"Normal că opinia publică spune, când nu avem spitale, nu avem locuri de muncă suficiente şi bine plătite şi să spui că investeşti în fotbal să spunem 20 de milioane de euro în Liga 1, din banii statului.... 

Da, e normal ca oamenii să-şi pună un semn de întrebare şi să ceară bani privaţi, dar cred că cel mai

 uşor model european poate fi implementat la unul dintre cluburile departamentale (n.r. - CS Dinamo

 Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, CS Rapid Bucureşti), pentru că eu ştiu cum se lucrează la toate cele trei cluburi, în momentul de faţă. 

Pot spune că se face o treabă foarte, foarte bună, la nivel european, la nivelul academiilor, la nivelul

 staff-ului administrativ. Se lucrează, toate trei cluburile ne inspirăm, facem vizite de lucru", a declarat Ionuţ Popa pentru Orangesport.ro

Comentarii