Secretul succesului lui Dinamo înaintea derby-ului cu Steaua: Atuurile echipei în lumina reflectoarelor

 O presă doar pentru Dinamo!

Pe 18 aprilie, marți, de la ora 19.00, pe stadionul din Ghencea, are loc un nou meci între Dinamo și

 Steaua, în cadrul celei de-a patra runde a play-off-ului Ligii 2. Pentru Dinamo, o victorie ar consolida

 statutul de pretendentă serioasă la promovarea directă în Liga 1. Lamine Ghezali (23 de ani), a discutat într-un interviu despre derby-ul cu echipa lui Daniel Oprița. Aceasta este a doua întâlnire dintre cele două echipe în actuala formulă a Ligii 2.

Dinamo și Steaua, cele două echipe de fotbal bucureștene cu o istorie bogată și o rivalitate acerbă, se întâlnesc pentru a doua oară în acest sezon în Liga 2, cea de-a doua divizie a fotbalului românesc. Meciul, care are loc pe 18 aprilie pe stadionul din Ghencea, promite să fie un duel intens între cele două echipe care se luptă pentru promovarea în Liga 1, prima divizie a fotbalului românesc.


De data aceasta, dinamoviștii pleacă net superiori în acest derby, datorită ultimelor două rezultate care ii dau favoriți.

 Cu două victorii consecutive și cu un joc ofensiv și solid în apărare, Dinamo s-a impus ca una dintre

 favoritele la promovarea directă în Liga 1. Echipa a reușit să obțină victorii importante împotriva altor 

echipe din play-off, ceea ce le-a consolidat moralul și încrederea în propriile forțe înaintea derby-ului cu Steaua.

Pe de altă parte, forma scăzută a echipei Steaua în ultimele meciuri poate fi un dezavantaj în fața rivalilor lor. Cu o înfrângere și un egal în ultimele doua meciuri, echipa Stelei a avut parte de rezultate nesatisfăcătoare în play-off-ul Ligii 2. Aceasta poate afecta moralul și încrederea jucătorilor înaintea derby-ului cu Dinamo.

Un alt factor important care poate influența acest derby este susținerea fanilor dinamoviști. Cunoscuți pentru pasiunea și entuziasmul lor, suporterii dinamoviști au fost mereu o prezență vocală și impresionantă la meciurile echipei lor. Cântecele și scandările lor pot crea o atmosferă deosebită în stadion, punând presiune asupra echipei adverse și inspirându-i pe jucătorii dinamoviști să lupte pentru victorie. Fondul sonor creat de fanii dinamoviști poate fi un avantaj suplimentar pentru echipa lor în acest derby.

Derby-ul dintre Dinamo și Steaua nu este doar o confruntare fotbalistică, ci și o bătălie pentru 

supremația fotbalistică în București. Ambele echipe își doresc să obțină victoria și să arate că sunt cea mai bună echipă din oraș.

Lamine Ghezali, jucătorul dinamovist, a acordat un interviu pentru ProSport, în care a vorbit despre meciul cu rivalii din Ghencea.

E un derby în România. În meciul din septembrie, am văzut atmosfera de pe stadion. Extraordinar! Noi trebuie să continuăm pe drumul nostru, am făcut două meciuri bune cu Dej și Oțelul. Da, este un derby, dar trebuie să fim concentrați pe drumul nostru. Este un meci de play-off și trebuie să luăm cele trei puncte. Nu trebuie să punem prea multă presiune, ci să muncim, să fim focusați și să jucăm ca până acum. Nu trebuie să mergem pe principiul „E un derby, au foarte mulți suporteri, e presiune!” Nu! Trebuie să jucăm fiecare meci ca ultimele două.”


Jucătorul francez, având experiență în Ligue 1 și selecții la naționalele U17 și U18 ale Franței, a evidențiat unitatea și puterea echipei pregătite de Ovidiu Burcă, ca unul dintre atuurile importante ale acesteia.

Nu avem un marcator care să dea cele mai multe goluri în echipă. La ultimul meci, am marcat eu două

 goluri, Cătă (n.r. – Țîră) a marcat și el. Înainte, cu Dej, Gorka a marcat, Dani a marcat. Avem nevoie de

 toată echipa. Nu contează cine marchează. Cele mai importante sunt punctele pe care le luăm. Dacă câștigăm 1-0 și marchează portarul, e bine pentru mine.”

Conform informațiilor furnizate de sursa GSP.ro, se confirmă faptul că salariile restante ale jucătorilor

 de la Dinamo au fost achitate, iar în același timp se depun eforturi pentru obținerea licenței necesare. Aceasta reprezintă un factor motivant pentru echipă înaintea derby-ului cu Steaua.

Comentarii