Dezvăluiri incendiare în fotbalul românesc: Steaua a sabotat play-off-ul pentru a-i împiedica pe "câini" să promoveze direct?

 
În urma victoriei lui Dinamo împotriva Oțelului, președintele Andrei Nicolescu s-a arătat în extaz la interviul acordat presei. Iată ce calcule se fac pentru promovare:

Poli Iași a obținut deja matematic promovarea în Liga 1.

Oțelul și Dinamo sunt singurele echipe care mai pot promova direct.

Oțelul are un avans de 3 puncte față de Dinamo, dar și avantaj în cazul unui eventual egal. Potrivit regulilor FRF, criteriul principal de departajare este reprezentat de punctele acumulate în sezonul regulat.

Dinamo trebuie să obțină cu cel puțin 4 puncte mai mult decât Oțelul în ultimele două runde ale play-off-ului pentru a obține promovarea directă. Echipa bucureșteană va juca împotriva Stelei pe Arena Națională și împotriva celor de la Poli Iași în deplasare. În același timp, Oțelul va juca împotriva Buzăului și, dacă va învinge, va obține promovarea directă. Ultimul meci al echipei din Galați va fi 

acasă împotriva echipei Dej. Președintele lui Dinamo, Andrei Nicolescu, consideră că echipa sa merită 

mai mult să promoveze direct decât Oțelul. În meciurile directe din play-off, Dinamo a învins de două ori Oțelul: 3-0 pe Arena Națională și 2-0 în deplasare, potrivit GSP.ro

Andrei Nicolescu: „Merităm să promovăm mai mult ca Oțelul. Steaua a trunchiat play-off-ul”

„De obicei, intru în vestiar după meciuri să vorbesc cu băieții, dar azi au fost doar aplauze, a fost 

singurul lucru pe care puteam să-l fac. Per ansamblu, noi am demonstrat în meciurile directe că suntem 

mai buni ca Oțelul și merităm să fim în Liga 1. Avem un play-off trunchiat, CSA joacă cu intesnitate diferită meciurile. 

Acea discuție despre modificarea Legii Sportului era bună, pentru că CSA avea un motiv să joace. Noi am jucat într-un play-off trunchiat, pentru că CSA își dă viața doar cu noi. 

Din punctul meu de vedere, ne-a lipsit liniștea în celelate meciuri. Au avut emoții jucătorii, acum Ovidiu i-a mai liniștit”, a declarat Andrei Nicolescu după meci, la Digi Sport. 

El a avut și un mesaj înainte de duelul cu CSA Steaua de pe Arena Națională (15 mai, ora 20:30): „Eu 

am o rugăminte pentru toți dinamoviștii: să vină alături de acești jucători să înfăptuiască minunea. A 

fost un declic în seara asta, iar acum avem nevoie de toți dinamoviștii. Vor exista prime pentru promovare, dar nu vreau să le sumele spun nici lor”.


Comentarii