Îndoieli și critici legate de prezența Stelei în play-off-ul Ligii 2

 O presă doar pentru Dinamo!

Dinamo este inima noastră: Haideți să o protejăm!


Potrivit lui Ovidiu Burcă, Dinamo a avut o performanță excelentă în meciul împotriva SC Oțelul din

 etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, câștigând cu scorul de 2-0. Victoria le oferă o șansă pentru a concura cu formația din Galați pentru promovarea directă, chiar dacă rămân cu șansa a doua.

Dinamo a obținut o victorie importantă împotriva echipei SC Oțelul, marcând două goluri în prima

 repriză și apărându-se apoi eficient pentru a evita orice șansă de egalare din partea adversarilor,

 pregătiți de antrenorul Dorinel Munteanu. Primul gol a fost marcat de Gorka Larrucea în primele cinci minute de joc, iar cel de-al doilea a fost realizat de Ahmed Bani în minutul 27.

La finalul partidei, Cătălin Țîră a primit un cartonaș roșu, deși se afla pe banca de rezerve, în minutul 83. Acest lucru înseamnă că el nu va fi disponibil pentru derby-ul cu Steaua din etapa următoare, care este un meci crucial pentru promovarea directă în Liga 1, dar nici pentru ultimul meci din play-off. Echipa care a învins SC Oțelul a fost formată din Dujmovic - Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr - Daniel Iglesias, Gorka Larrucea, N. Roșu (Bena 83′) - Bordușanu (Dav. Irimia 87′), Ghezali (Al. D. Pop 90+3′), Bani (Andr. Florescu 90+3′), iar pe banca au rămas neutilizați Oncescu, Iul. Roșu, Borcea și A. Șerban.

Ovidiu Burcă a fost extrem de mulțumit de prestația jucătorilor în meciul cu SC Oțelul, declarând că 

aceștia au făcut un joc bun și că au reușit să se mențină fizic pe parcursul întregii partide. Burcă a lăudat 

efortul jucătorilor și speră că aceștia vor continua să se ridice la înălțime și în etapele următoare, mai ales în derby-ul cu Steaua de pe Arena Națională.

”Îmi pare rău că le-am stricat petrecerea (n.r. – ironic, râde). Azi le-am stricat petrecerea, deci, eu, de obicei, nu sunt cel care strică petreceri, dar sunt bucuros că am făcut un meci bun, pentru mine e cel mai important. Echipa a avut reacție, a fost foarte bine. Știu cum e și pentru ei să joace cu presiunea de totul sau nimic. Dar noi am făcut un meci bun, foarte bine am stat fizic și asta mă bucură foarte tare.

Nu știu dacă am găsit cheia Oțelului că am învins de două ori, dar cumva am recuperat niște jucători 

care au lipsit mai mult. Azi am avut un portar care ne-a dat foarte multă siguranță, Iglesias a avut și el o evoluție foarte bună, deja se cunosc relațiile de joc, care necesită timp.

Am zis de când sunt aici că mergem și luptăm până la capăt. Vedem ce o să fie, azi mă bucur că am luptat și că am câștigat”, a spus Ovidiu Burcă la microfonul DigiSport.

Ovidiu Burcă, îndoieli legate de prezența Stelei în play-off-ul Ligii 2

Deși această problemă este deja cunoscută încă din sezonul trecut, Ovidiu Burcă a exprimat încă o dată 

îndoielile sale legate de prezența Stelei în play-off-ul Ligii 2, având în vedere faptul că echipa nu are drept de promovare.

Posibil ca remarcile lui Burcă să fi fost făcute intenționat pentru a-i irita pe adversari înaintea meciului 

dintre Dinamo și Steaua din câteva zile. Antrenorul a fost critic față de Legea Sportului, menționând că 

aceasta nu va ajuta Steaua în acest sezon, și a făcut și o observație referitoare la numărul mic de spectatori prezenți la meciurile Stelei de acasă.

”Eu am spus de la început că prezența Stelei nu se justifică, dar nu pentru că se numește Steaua, ci 

pentru faptul că o echipă care nu are drept de promovare, e într-un play-off pentru promovare. Așa cum 

am anticipat, cu noi a făcut un meci… știți foarte bine ce s-a întâmplat înaintea meciului tur cu noi, cu acea propunere legislativă, care nu va trece mai departe în Parlament.

A fost o săptămână în care s-a creat ceva atunci, dar după aceea am văzut iar Ghencea goală, cu 1.000-

2.000 de spectatori (n.r. – în realitate au fost circa 6.000 de spectatori). Asta e, nu vreau să discut foarte mult despre ei, doar că îmi mențin părerea de la începutul play-ff-ului.

Urmează un meci pe care vrem să îl câștigăm, cel care vine. Trebuie să ne recâștigăm mândria. Într-un 

fel, suntem obligați să câștigăm, dar am pierdut ambele meciuri cu Steaua până acum. Să sperăm că a 

treia oară va fi cu noroc și eu simt că lucrurile sunt mult mai așezate și cred că echipa va face un meci foarte bun”, a mai punctat Ovidiu Burcă.


Comentarii