Breaking News: Promisiuni la nivel înalt: Conducerea Dinamo dă asigurări de succes

 
O presă doar pentru Dinamo!

Dinamo este inima noastră: Haideți să o protejăm!

SUPORTERII SUNT SUFLETUL UNEI ECHIPE, IAR DINAMO ARE UN SUFLET PUTERNIC ȘI INIMOSFinalul jocului de la Mioveni, în seara de sâmbătă, a fost însoțit de momente lungi de bucurie, întrucât

 Dinamo a reușit să obțină victoria în dubla manșă a barajului de promovare/menținere în SuperLigă

 împotriva Campionilor FC Argeș, revenind astfel în elita fotbalului. Deși echipa din Pitești s-a impus în meciul retur cu scorul de 4-2, succesul bucureștenilor în partida tur, cu 6-1 pe Arena Națională, a avut un rol decisiv în desfășurarea acestui baraj.


La Mioveni au fost prezenți și toți conducătorii actuali ai clubului Dinamo, care nu au putut rata un astfel de meci și o asemenea sărbătoare. La final, pe teren au intrat mulți dintre fanii dinamoviști veniți să-și susțină echipa, oferind un adevărat spectacol de bucurie și încântare.

Printre aceștia, trei au avut onoarea de a purta un tricou special conceput pentru această ocazie. Pe 

tricou se putea citi: "Keep calm, SuperLiga, we are back" (Rămâi calm, SuperLiga, ne-am întors).

Eugen Voicu: ”S-a întâmplat minunea, iar la Dinamo vor mai fi minuni în continuare”

În momentele de bucurie de după meciul de la Mioveni, reporterul ProSport a avut ocazia să discute cu trei dintre aceștia, pentru a afla primele lor impresii.

De exemplu, Eugen Voicu, unul dintre noii investitori, a mărturisit că a trăit momente tensionate în 

privința obținerii promovării, însă consideră că această reușită este absolut remarcabilă. El a transmis 

un mesaj de liniște și încredere suporterilor, asigurându-i că Dinamo nu va mai coborî în Liga 2.

”Este o etapă formidabilă, cred că puțini au crezut în această revenire, însă s-a întâmplat minunea, să spunem, iar la Dinamo vor mai fi minuni în continuare. Suporterii să se aștepte în noul sezon la un joc îmbunătățit constant, bun și tot mai bun. Evident că vom încerca o clasare cât mai bună, cu siguranță nu vom retrograda, nu va fi problema aceasta, dar nici nu vom câștiga campionatul. Însă țelul suprem este să câștigăm cât de repede primul campionat.


Am avut emoții, evident. Știam că va fi un joc aprig, dar obiectivul nostru era să promovăm și am promovat. Știam că e foarte greu să remonteze un asemenea handicap, însă, în fotbal, totul e posibil. Suporterii mă impresionează de fiecare dată și sunt principalul motiv pentru care am decis să mă alătur acestui club”, a spus Eugen Voicu.

Andrei Nicolescu: "Această partidă ne-a demonstrat că nu suntem la fel de în putere precum am arătat în meciul anterior."

Un alt proaspăt investitor al clubului, Andrei Nicolescu, a recunoscut că a experimentat o mare doză de 

emoții, la fel ca de când s-a implicat în Dinamo. A avut temeri că promovarea ar putea scăpa printre degete.

”Am trăit în acest meci mai multe emoții decât am trăit în tot acest sezon. Meciul acesta ne-a arătat că 

nu suntem atât de puternici pe cât am arătat în meciul tur și că avem multe de îmbunătățit și că trebuie 

să fim foarte atenți la aceste greșeli pe care le-am făcut astăzi, să nu le repetăm în viitor, să ne pregătim, pentru că Liga 1 e o altă poveste.

M-am temut un pic în momentul în care, în repriza a doua am văzut două goluri, unul după altul, dar nu m-am termut pentru scorul care era pe teren, ci pentru modul în care abordăm noi această situație. Dar după aia m-am liniștit, pentru că am văzut că băieții încep să joace fotbal. În momentul în care noi jucăm fotbal am cream probleme, am arătat că suntem o echipă mai bună. Din păcate, ne-a fost foarte frică, nu știu de ce, dar a fost o presiune enormă pe toți jucătorii, pe toată lumea și, cumva, nu am gestionat-o atât de bine. Dar nu mai contează, suntem fericiți astăzi.


Suporterii să se aștepte la un fotbal plăcut, la un sistem bun și la un sezon fără nicio emoție la retrogradare”, a declarat Andrei Nicolescu.

Răzvan Zăvăleanu: ”Dinamo o să fie din nou ce a fost. Fără suporteri, această echipă nu ar fi fost în viață”

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a fost prezent în tribune la acest meci, pentru a le aduce un omagiu suporterilor, care au fost cei ce au susținut echipa în toată această perioadă dificilă. El își 

dorește ca Dinamo să revină la gloria de odinioară, odată cu promovarea în prima ligă, și a admis că a resimțit emoții atunci când FC Argeș a marcat rapid pentru a se duce la 2-0.

”Am suferit extrem de mult din cauza retrogradării. Dinamo e un brand național atât de important încât 

aproape nimeni nu-și închipuia că va putea juca vreodată în Liga a 2-a și a fost, așa, un sentiment de 

nefericire incredibilă odată cu retrogradarea în a doua ligă. Și, deși nu multă lume a crezut, ba aproape 

nimeni în noaptea retrogradării, am sperat din tot sufletul și am luptat pentru ca astăzi să fim din noi aici și Dinamo o să fie din nou ce a fost.

Presiunea a fost imensă. Deși avem și fotbaliști experimentați, cei mai mulți sunt tineri, le-a fost destul de greu să gestioneze ideea că de acest meci ține promovarea noastră în prima ligă, mi-a fost puțin teamă la scorul de 2-0, fiindcă am luat relativ repede golurile, însă m-am bucurat după aia că am reușit să gestionăm bine jocul, am și marcat și băieții au dat dovadă de caracter.


Este doar un pas acesta, un pas extrem de important, pentru că energiile sunt coagulate din nou în jurul clubului. Ați văzut ce au făcut suporterii în seara asta, la meci, după meci, urmează alte războaie pe care trebuie să le purtăm, ridicarea interdicției la transferuri, planul de reorganizare, atragerea de bani, atragerea de noi investitori. Sunt războaie pe care trebuie să le ducem mai departe. În seara asta am ales să stau în tribună alături de suporterii dinamoviști tocmai pentru a le face o reverență pentru că au fost cei care au ținut această echipă în viață, fără de care această echipă nu ar fi fost în viață și cred că merită toate mulțumirile din lume, pentru că ei, de fapt, înseamnă Dinamo. Ei sunt Dinamo, dincolo de 

jucători, de conducători, de cine trece prin curtea clubului. Suporterii vor fi pereni aici, sunt foarte importanți și trebuie să le mulțumim și să-i îmbrățișăm”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Vlad Iacob: ”De la început am avut foarte mare încredere în oamenii pe care i-am avut alături și am crezut că putem reveni”

Printre cei prezenți la meci s-a numărat și Vlad Iacob, administratorul special al clubului Dinamo, care 

a declarat că echipa nu se va mulțumi doar cu revenirea în prima ligă, ci își propune să atace play-off-

ul. Iacob este unul dintre cei care au avut încredere în promovare încă de la începutul sezonului.

”Sună aproape incredibil, e aproape neverosimil. Toată suflarea dinamovistă a trăit niște sentimente excepționale. Vreau să le transmit suporterilor un mesaj de mulțumire, au fost fantastici, au ținut clubul în viață când nu era nimeni. E în primul rând o victorie a lor. Au salvat clubul de la faliment și apoi am ajuns înapoi în SuperLigă, în condițiile în care nimeni nu ne dădea nicio șansă. Dinamo trebuie să fie în SuperLigă, aici îi e locul.


De la început am avut foarte mare încredere în oamenii pe care i-am avut alături și am crezut că putem reveni. Am avut foarte mare încredere în Ovidiu, în jucătorii pe care i-am transferat. Am avut încredere că ne putem califica în play-off ca prim pas, după care am realizat această performanță extraordinară și am reușit să promovăm.

Avem două planuri la care lucrăm de câteva săptămâni. Vom merge pe cel mai fericit dintre ele, va fi 

foarte mult de muncă. Atât în plan administrativ sunt chestiuni de rezolvat foarte rapid, apoi trebuie să 

începem cu recrutarea. Să reorganizăm clubul la nivel intern și administrativ, să readucem fanii aproape 

de club și să îi avem și în SuperLigă atât de aproape cum au fost în aceste nopți. Atunci eu sunt convins 

că putem ajunge în prima parte a clasamentului și, de ce nu, să visăm frumos și să încercăm să mergem 

cât mai sus. Nu vreau să fac declarații foarte ambițioase acum, ne așteaptă foarte mult de muncă”, a declarat Vlad Iacob, la microfonul DigiSport.

Dinamo, Poli Iași și SC Oțelul Galați au obținut promovarea în SuperLigă, iar în curând li se poate alătura și Gloria Buzău. Dacă echipa reușește să învingă UTA în manșa retur a barajului, care va avea loc duminică la Arad, Buzăul va fi pe cale să își câștige locul în elita fotbalului românesc.


Comentarii