Dinamo pregătește un transfer senzațional!

 

Dinamo are speranța de a scăpa cât mai curând posibil de interdicția la transferuri și își continuă eforturile pentru a finaliza tranzacții atunci când va primi aprobarea de la FIFA. Pe lista de priorități a echipei se află mijlocașul Andrei Mărginean (21 de ani, Sassuolo) și un portar prezent la Euro U21, turneul care are loc în prezent.


În prezent, Dinamo se află în cantonamentul din Slovenia, în primul stagiu extern după o pauză de doi ani. Echipa condusă de Ovidiu Burcă și-a stabilit cartierul general la hotelul "Vital" din Zrece. În timpul cantonamentului, roș-albii vor disputa trei meciuri amicale. Primul meci este programat miercuri, împotriva echipei NK Aluminj, urmat de confruntarea cu Zalaegerszeg, iar ultimul meci este împotriva formației Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu.


Dinamo își dorește cu ardoare transferul lui Andrei Mărginean. În același timp, echipa roș-albă trebuie să se activeze și în perioada de mercato, deoarece este singura din Liga 1 care nu a efectuat nicio achiziție. Până în prezent, singurele noutăți au fost reîntoarcerile lui Ricardo Grigore și Geani Crețu după împrumuturi. Ovidiu Burcă a solicitat, de asemenea, transferuri și așteaptă sosirea de jucători în 

cantonament, care să fie ulterior legitimați de către clubul din Ștefan cel Mare.

Pe lista priorităților "câinilor" se află, conform informațiilor GSP.ro, un mijlocaș central în vârstă de 21 de ani, Andrei Mărginean, care se află sub contract cu echipa Serie A, Sassuolo. Mărginean și-a dezvoltat calitățile fotbalistice în Italia, fiind în fotbalul italian de peste 4 ani. A evoluat pentru echipele de juniori ale lui Sassuolo și a fost împrumutat la Messina și Novara în timpul carierei sale.


31 de meciuri


Andrei Mărginean a acumulat 31 de meciuri și a înscris 5 goluri pentru Novara în ultima ediție a ligii a treia, acolo unde a fost împrumutat.


Dinamo are posibilitatea de a-l aduce pe Andrei Mărginean gratuit.


Echipa roș-albă caută jucători pe toate posturile, iar Ovidiu Burcă, imediat după promovarea Dinamo în Liga 1, a declarat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că are nevoie de 6-7 transferuri pentru a putea face față nivelului primei ligi.


Conform valorii estimate de Transfermarkt, Andrei Mărginean are o cotă de 225 de mii de euro.


"Câinii" așteaptă sfârșitul lunii iunie, deoarece există semnale că Mărginean ar putea deveni liber de contract. În această situație, ar putea fi adus în mod gratuit de către echipa bucureșteană, acesta fiind un tânăr fotbalist care a evoluat la toate naționalele de juniori ale României.


Andrei Mărginean are o înălțime de 1,90 metri, conform informațiilor de pe site-ul Transfermarkt.com.


Ovidiu Burcă are dorința de a aduce încă un portar la Dinamo.


Echipa bucureșteană caută să realizeze negocieri în această perioadă cu un portar prezent la Euro U21, competiție ce are loc în aceste zile, inclusiv în România.


În sezonul anterior, Dinamo s-a bazat pe jucătorii Filip Dujmovic din Bosnia și Herzegovina și Denis Oncescu, promovat din rândul juniorilor. Cu toate acestea, cei doi portari au avut câteva meciuri în care nu au oferit o siguranță deplină echipei. Din acest motiv, Burcă dorește să aducă un alt portar, în completarea celor doi deja existenți.


Dinamo s-a adresat unui avocat renumit pentru a rezolva problema lor.


În această situație, ziua de miercuri, 28 iunie, este de o importanță extremă. Dinamo a angajat serviciile unui avocat experimentat în astfel de cazuri, Jorge Ibarrola, care susține cauza echipei "câini" și care a oferit sprijin clubului bucureștean în trecut. În zilele următoare, ei speră că forul internațional va decide în favoarea lor.


Membrii echipei Dinamo continuă să caute o soluție juridică pentru a anula interdicția la transferuri, deși FIFA nu a dat semnale pozitive în ultima perioadă. Ei așteaptă cu nerăbdare ziua de 28 iunie pentru a vedea ce răspuns vor primi atât de la Ibarrola, cât și de la forul internațional. În caz contrar, singura opțiune rămâne plata sumei de 580.000 de euro către diverși foști jucători care au intentat procese împotriva clubului.

Comentarii