Știre șocantă: Vestea ce a adus un adevărat seism în rândurile conducerii, handbaliștilor și suporterilor de la Dinamo!

 

Decizia luată de EHF lasă în stare de șoc! Dinamo, deși s-a calificat în faza grupelor în ediția precedentă și se bucură de serviciile celui mai talentat antrenor din lume, nu va fi prezentă în Liga Campionilor.


Liga Campionilor la handbal masculin fără Dinamo! Suporterii sunt consternați: "O nedreptate uriașă!" Anunțul făcut marți la prânz de către EHF i-a luat prin surprindere pe oficialii echipei campioane a României. Mai ales că niciunul nu anticipa o astfel de decizie, conform informațiilor noastre.


Chiar și președintele Ionuț Popa era convins că Dinamo nu poate fi exclusă din faza grupelor a Ligii Campionilor, având în vedere evoluția lor impresionantă și victoria obținută în finală împotriva echipei de la Kiel.

„E o mare nedreptate! Suntem prea mici”, au afirmat cei de la Dinamo pentru ProSport, imediat după ce au aflat decizia EHF.

Cu toate că nu a avut niciodată o prezență în Liga Campionilor, Kolstad va fi inclusă în rândul marilor echipe, datorită investițiilor semnificative făcute în ultima perioadă. Același lucru se va întâmpla și cu modesta Eurofarm Pelister, care nu are nici măcar teren propriu pe care să evolueze. Totuși, acest club beneficiază de coeficientul mai bun al Macedoniei de Nord.


Iată lista echipelor care vor participa în sezonul 2023-2024 al Ligii Campionilor la handbal masculin: HC Zagreb, Aalborg, GOG, Barcelona, Montpellier, PSG, Magdeburg, Kiel, Pick Szeged, Veszprem, Eurofarm Pelister, Kolstad, Kielce, Wisla, Porto și Celje.


Tragerea la sorți se va desfășura peste o săptămână, în data de marți, 27 iunie. Cele 16 echipe vor fi împărțite în două grupe a câte opt echipe.

Există o altă surpriză pentru echipa de la "Ștefan cel Mare": EHF trebuia să anunțe lista completă a echipelor participante abia miercuri, 21 iunie.


Dinamo va lua parte la EHF European League

După ce nu a reușit să se califice în Liga Campionilor, Dinamo va concura în EHF European League, unde are șanse mai mari să ajungă în Final Four. Este posibil ca echipa campioană a României să joace meciurile în sala de la "Ștefan cel Mare", unde atmosfera creată de public este mult mai entuziastă decât în Sala Polivalentă.


Dinamo a mai participat la EHF European League în timpul pandemiei de COVID-19, când a trecut printr-o situație similară. La acea vreme, sub conducerea antrenorului Constantin Ștefan, "dulăii" nu au reușit să treacă de faza grupelor.


Cu toate acestea, concurența este destul de puternică și în această competiție, așa cum a fost demonstrat în 2023 când Fuchse Berlin a câștigat trofeul, aceasta fiind echipa care a dominat clasamentul din Bundesliga o perioadă.

Comentarii