Transferul surpriză pregătit de Dinamo: Numele jucătorului care face valuri în presa fotbalistică!

 


Dinamo are în vedere aducerea unui jucător român care a avut o experiență la Manchester United în perioada junioratului. Dennis Politic, fotbalist care este sub contract cu echipa italiană Cremonese, retrogradată din Serie A, se numără printre jucătorii pe lista de transferuri a clubului bucureștean. Discuțiile dintre părți sunt într-un stadiu avansat, iar există posibilitatea ca fotbalistul să se alăture echipei în cantonamentul din Slovenia.


Manchester United l-a adus pe Dennis Politic în Regatul Unit împreună cu familia sa, iar acum Dinamo își dorește să-l aducă înapoi în România. Fotbalistul este una dintre țintele clubului pentru Superliga. Președintele Ovidiu Burcă își asigură suporterii că există șanse să vină jucători noi în cantonament.


La plecarea de pe aeroport, antrenorul a discutat despre o problemă importantă cu care se confruntă echipa în acest moment - transferurile. Dinamo se confruntă cu o interdicție de înregistrări impusă de FIFA și, așa cum a promis acționarul Red&White, Andrei Nicolescu, această situație urgentă va fi rezolvată până pe 4 iulie.


Dinamo și-a stabilit programul pentru trei meciuri de verificare în timpul șederii lor în Slovenia. Primul meci va fi împotriva echipei NK Aluminij pe 28 iunie, urmat de confruntarea cu Zalaegerszegi TE, o echipă din Ungaria, pe 2 iulie. Apoi, pe 5 iulie, echipa se va întâlni cu Dinamo Kiev într-un meci care va avea loc în Austria.

 „Există șanse să vină jucători în cantonament. Avem niște jucători pe care îi urmărim de ceva timp, unii

 dintre ei sunt în București deja, alții vor veni acolo. Trebuie să reconstruim echipa și, pe lângă nucleul de jucători care a fost anul trecut, trebuie aduși și jucători care să ne permită să avem un lot numeros și calitatativ. Vor veni ca viitori jucători ai lui Dinamo. Sunt jucători pe care îi știm, suntem în contact cu ei, i-am urmărit în prealabil”, a transmis Ovidiu Burcă.


Un nou nume apare în radarul echipei Dinamo, conform informațiilor obținute de la ProSport. Se pare că negocierile sunt într-un stadiu avansat, având în vedere restricțiile actuale impuse de forul mondial al fotbalului, și vizează aducerea lui Dennis Politic (23 de ani), jucător care este sub contract cu echipa italiană Cremonese, retrogradată în acest sezon din Serie A. Politic este cunoscut în special pentru poziția sa de mijlocaș pe flanc.


Dennis Politic, născut în Brașov, a părăsit selecționata de juniori a României pentru a se alătura echipei Manchester United încă de la vârsta de 12 ani, după un trial de 6 săptămâni. El a fost legitimat pe Old Trafford, iar pentru a-i facilita adaptarea, părinții săi l-au însoțit în Anglia. Politic a început să joace fotbal la CSM Codlea, sub îndrumarea antrenorului Laurian Păun, care a mărturisit anul trecut pentru ProSport:

Când a ajuns în Anglia, Dennis a fost în teste şi la Liverpool şi Chelsea, dar cei de la Manchester United au fost cei mai insistenţi, iar părinţii jucătorului au decis că United este cea bună bună variantă. Ca stil de joc l-aş compara cu Steven Gerrard de la Liverpool”

Dennis Politic, care este în prezent jucător al echipei Cremonese, club retrogradat din Serie A în această vară, și-a mai făcut simțită prezența la nivel de seniori la echipe precum Bolton Wanderers, Salford City și Port Vale, în eșaloanele League One și League Two din Anglia. În sezonul 2022/2023, el a fost împrumutat de Cremonese la Port Vale. A suferit o accidentare care l-a ținut departe de teren timp de un an și jumătate, revenind în toamna anului 2021.


Înainte de accidentare, în 2019, Politic a avut performanțe apreciate în tricoul lui Bolton, astfel încât presa din Marea Britanie a relatat despre interesul mai multor cluburi din Premier League pentru el, inclusiv Aston Villa, Wolverhampton și Everton, conform publicației Football Insider. Se pare că și Glasgow Rangers l-au monitorizat în acea perioadă.


Pe lângă contribuțiile sale pentru Bolton și Salford, Politic a reușit să marcheze goluri spectaculoase de la jumătatea terenului. Cu toate acestea, a trecut și printr-o accidentare gravă care l-a ținut departe de teren timp de un an și jumătate, revenind în toamna anului 2021.

”Mă simt confortabil pe mai multe posturi, oricare din posturile de atac, dar da, prefer să joc extremă stânga. Dacă ar fi să aleg un jucător cu care cred că mă asemăn la stil de joc, l-aș alege pe Eden Hazard.” – Dennis Politic, în martie 2020, pentru tackle.ro


Dennis Politic a avut apariții la nivel de echipe naționale, jucând pentru România U17 în preliminariile EURO 2017, într-o grupă ce includea Anglia, Austria și Azerbaidjan. El a ratat chiar un penalty împotriva Angliei, țara care l-a format ca jucător. În luna martie a acestui an, Politic a fost inclus în lista preliminară a selecționerului U21, Emil Săndoi, pentru meciurile amicale ale naționalei U21 împotriva Portugaliei și Germaniei.


Pe lângă Dennis Politic, în lista securizată a transferurilor despre care Ovidiu Burcă a menționat, există și alte două nume. Cristian Costin (25 de ani), fundaș dreapta, care este liber de contract și a evoluat ultima oară la FC Voluntari, este unul dintre aceste nume, interesul pentru el fiind menționat și de PlaySport.ro. De asemenea, francezul Lendro Morante (26 de ani), fundaș central, care nu are un angajament în prezent și provine din eșalonul terț francez, a fost anunțat în urmă cu câteva zile de către ProSport. Negocierile pentru acești jucători pot fi în diferite stadii, de la discuții deschise până la avansate.

Știu că există presiunea asta cu transferuri rapide, să vină transferurile, să vină jucătorii. Lumea trebuie să fie liniștită, dacă eu am liniște și am încredere, toată lumea trebuie să fie la fel. Eu nu am presiunea asta” – Ovidiu Burcă – antrenor Dinamo   Comentarii