Breaking News: Dinamo se apropie de transferul unui mijlocaș de excepție!

 

Dinamo este în negocieri avansate cu un mijlocaș central croat care a evoluat recent în liga cipriotă. Christian Ilic (27 ani) s-a dezvoltat fotbalistic în Austria, țara sa natală, și a mai jucat în Bulgaria, Scoția și Ucraina, iar anterior a avut o experiență nefericită la Sepsi.


Dinamo continuă să caute întăriri. Echipa "Câinilor" a adus în această vară șase jucători: portarul Adnan Golubovic, care a devenit rapid o prezență stabilă în echipă, mijlocașii Cristi Costin și Dennis Politic, atacanții Hakim Abdallah și Gregorio Gonzalo, și fundașul central Josue Homawoo, care încă nu a debutat.

Posibilitatea unei reușite pentru Dinamo! Echipa este aproape de a ajunge la un acord cu un mijlocaș

 croat care, în 2019, după ce a sosit în România, a mărturisit că i-a fost dificil să mai aibă încredere în oameni.

Începutul sezonului a fost dezamăgitor pentru echipa "câinilor", suferind înfrângeri cu echipe mult mai


 bine cotate precum Universitatea Craiova (0-2 acasă) și FCSB (1-2 în deplasare). Ca urmare, Ovidiu

 Burcă, după cum a menționat în conferințele de presă, așteaptă în continuare să-și întărească echipa cu noi jucători.


În acest sens, antrenorul echipei Dinamo dorește să mai aducă un mijlocaș central și un stoper cu experiență. ProSport a aflat că negocierile cu Dinamo sunt în desfășurare și că primul jucător care ar putea face parte din echipă este croatul Christian Ilic. La 27 de ani, Ilic este mijlocaș central și în sezonul trecut, când a jucat în tricoul celor de la Doxa Katokopias (locul 12 în ultima ediție a campionatului cipriot), a evoluat atât ca mijlocaș central ofensiv (în trei jocuri), cât și într-o poziție mai retrăgată, în defensivă, în alte trei partide.


Ilic a traversat România și a suferit mult. "După această experienţă, mi-a fost dificil să mai am încredere în oameni", a mărturisit croatul.


În trecut, fotbalistul a evoluat în ligile inferioare din Austria, în prima ligă din Scoția, la Lokomotiv Plovdiv în Bulgaria și la Kryvbas în Ucraina. Totuși, a fost nevoit să plece din țara vecină după ce a izbucnit războiul cu Rusia.


Este interesant de menționat că Ilic nu este străin de fotbalul românesc, având o experiență neplăcută la Sepsi în 2019. La acea vreme, jucătorul născut în Austria s-a antrenat cu echipa din Covasna, dar, după două săptămâni și o fotografie oficială, a primit cu total neașteptare vestea că nu va mai semna cu ei. Ulterior, s-a transferat în Scoția, în prima ligă, la Motherwell și, într-un interviu pentru publicația SportsMole, a povestit în termeni duri despre acea experiență neplăcută trăită în România.A fost o nebunie! Am semnat cu Sepsi şi mi-au zis apoi că nu au nevoie de mine şi de alţi 6 jucători. Vara trecută mi-a arătat ce inseamnă lumea fotbalului. Mi-a fost greu să mai am încredere în oameni după această experienţă. M-am antrenat timp de două săptămâni cu Sepsi, apoi mi-au zis că nu mă vor. Să vin acum într-o altă ţară a fost ceva greu pentru mine. Mă simt însă fericit în Scoţia. Pot spune că este altceva, este un alt climat, chiar dacă nu mi-a fost uşor să mă adaptez” a explicat Christian Ilic, preluat de Orangesport, pentru sursa citată, în anul 2019.Comentarii