Breaking News: Șocul zilei în fotbalul românesc: Dinamo primește o veste devastatoare

 

O veste mult așteptată a sosit la Dinamo. Din păcate pentru Ovidiu Burcă și suporterii echipelor, FIFA a respins solicitarea avocatului Jorge Ibarrola, angajat de club, de a obține o schimbare spectaculoasă în privința interdicției la transferuri. Având în vedere această situație, acționarii se află în fața a două opțiuni: a merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv sau a plăti suma către cei cinci foști jucători implicați, potrivit Prosport.ro


Ultima veste proaspătă sosește de la Dinamo. FIFA a transmis răspunsul așteptat. Ce va urma pentru suporterii „câinilor”?

Așteptarea la Dinamo s-a încheiat, așa cum au comunicat conducerea clubului și antrenorul Ovidiu Burcă, printr-un răspuns din partea FIFA cu privire la interdicția impusă pentru transferuri și legitimări, care a fost impusă cu mai multe luni în urmă. Din păcate, pentru oficialii și suporterii echipei „Ștefan cel Mare", Federația Internațională de Fotbal nu a reconsiderat decizia, astfel încât acționarii trebuie să găsească o altă soluție pentru a legitima jucătorii aduși în lot în această vară. Printre aceștia se numără Adnan Golubovic, Hakim Abdullah, Dennis Politic, Cristian Costin, Kevin Ciobutaru și Goncalo Gregoriu.


În aceste circumstanțe, roș-albii pot aborda Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne, o opțiune costisitoare atât din punct de vedere al timpului, cât și al banilor, sau pot finaliza negocierile deja începute cu cei cinci fotbaliști care au fost implicați în decizia FIFA. Acești jucători sunt: Adam Nemec (imagine de mai jos), Janusz Gol, Ante Puljic, Raul Albentosa și Joseph Akpala, care au câștigat procesele și au de primit în total suma de 570.000 euro.

La sediul Certinvest, vineri, a avut loc o ședință de urgență după ce decizia FIFA a sosit. Sursele ProSport informează că oficialii clubului Dinamo au ținut această decizie secretă începând de vineri la prânz. Acționarii, administratorul special Vlad Iacob și antrenorul Ovidiu Burcă au participat la această ședință care a avut loc la sediul firmei. Când aceste persoane au ieșit din clădirea din centrul Capitalei, în apropierea Pieței Victoriei, se putea observa o agitație semnificativă, sugerând că vestea de la FIFA nu a fost primită cu entuziasm.


Eugen Voicu, acționarul majoritar Red&White 2022 Management și președintele consiliului de administrație al societății care deține pachetul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, a indicat că va fi pus în aplicare "planul B" în această situație. Acest plan implică plata sumelor restante către cei cinci jucători. Cu toate acestea, există intenția de a negocia și de a obține o sumă mai avantajoasă în discuțiile cu acești fotbaliști. Acționarii speră să finalizeze înțelegerile cu cei cinci jucători care au obținut câștig de cauză la FIFA până marți, 11 iulie, cu trei zile înainte de debutul oficial al noii ediții de campionat. După aceea, intenția este ca forul internațional să fie informat, iar contractele jucătorilor aduși în această vară să poată fi înregistrate la Liga Profesionistă de Fotbal.

Comentarii