Ce se petrece cu noul stadion Dinamo? Informații neașteptate, toate aici!

 
Conform informațiilor furnizate de GSP, amânarea startului pentru demolarea stadionului Dinamo, planificată inițial pentru luna septembrie, devine o posibilitate. Se pare că Compania Naţională de Investiţii (CNI) trebuie să obțină încă două avize înainte de a finaliza studiul de fezabilitate. În etapele următoare, trebuie să fie aprobate indicatorii tehnico-economici și apoi să se desfășoare procedurile de demolare. Abia după acestea, se va putea începe demolarea istoricei arene din Ștefan cel Mare.

În luna aprilie, ministrul de Interne, Lucian Bode, transmitea cu încredere un mesaj optimist către suflarea dinamovistă: "Proiectăm să începem efectiv demolarea în luna septembrie a acestui an." Cu toate acestea, planurile echipei Dinamo au fost date peste cap de birocrația din anumite instituții de stat, unde procedurile de avizare s-au prelungit mult mai mult decât era estimat.


Din cauza acestor întârzieri, conform surselor GSP, este încă prea devreme să se discute despre momentul efectiv al demolării.

”În momentul în care CNI și-a aprobat indicatorii tehnico-economici și vedem Hotărârea de Guvern publicată, abia atunci putem vorbi despre documentația de demolare. 

Această Hotărâre de Guvern poate fi proiectată, promovată, doar după ce sunt obținute toate avizele care completează studiul de fezabilitate. 


Cert este că lucrurile sunt avansate, este un proiect ce nu mai poate fi oprit, dar este o chestiune de timp”.

În urma retrogradării echipei alb-roșii în Liga 2, Stadionul Dinamo nu a mai fost omologat, iar acest lucru s-a întâmplat după barajul cu U Cluj, desfășurat în luna mai 2022. De atunci, au fost vehiculate mai multe termene pentru demolare.


O întâlnire importantă legată de construcția noului stadion Dinamo a avut loc în ianuarie 2023, la care au participat Ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, vicepreședintele clubului, Adrian Popescu, și reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții. Scopul discuției a fost stabilirea pașilor pentru construcția noului stadion, care se estimează că va fi gata în 2025.


„Noua arenă multifuncțională din Complexul Sportiv Dinamo va avea ca piesă centrală un stadion ultramodern de fotbal.


În 2021 am pus piatra de temelie pentru acest proiect major de dezvoltare a infrastructurii sportive a CS Dinamo și continuăm să facem pași importanți pentru materializarea lui.


Ca elemente de noutate, stadionul va avea două inele și va fi înconjurat de o platformă pentru distribuția fluxurilor de spectatori, situată la cota străzilor adiacente. Va fi cu siguranță un proiect emblematic pentru MAI si pentru sportul românesc.


Clubul Dinamo este un simbol al tradiției și al performanței și ne-am angajat cu toții să consolidăm acest parcurs al modernizării instituționale. Performanța se face cu investiții. Iar sportul românesc are nevoie de investiții consistente”, a declarat Bode în ianuarie, conform Radio Dinamo.


Comentarii