Dinamo se transformă: Veste pozitivă ce aduce speranță și optimism în sufletele suporterilor!

 
SC Dinamo 1948 SA a efectuat, după o perioadă de doi ani de la semnarea contractului cu RTZ&Partners SPRL, primele plăți din onorariul datorat administratorului judiciar. Conform informațiilor obținute și publicate de ProSport, împrumuturile transferate de firma lui Răzvan Zăvăleanu, considerate drept creanță curentă, au fost rambursate recent.

Într-un reportaj extins, ProSport a dezvăluit datele oficiale legate de planul de reorganizare în care SC

 Dinamo 1948 SA își desfășoară activitatea economică sub anumite reguli și termeni. Articolul a

 evidențiat distribuirea plăților pe care debitorul este obligat să le facă urgent, pentru a evita posibile

 cereri de deschidere a procedurii de faliment din partea creditorilor. În această privință, o problemă

 majoră se referă la suma de 1.420.000 lei, aferentă trimestrului VI, care trebuie achitată către creditorul garantat - Direcția Generală a Finanțelor Publice București, în intervalul 22 februarie - 21 mai.

Într-o detaliată prezentare a impactului balanței financiare, s-a dezvăluit și creanța curentă pe care SC Dinamo 1948 SA a acumulat-o în urma intrării în insolvență, în vara anului 2021. Suma nu este deloc neglijabilă, în total fiind vorba de 6,7 milioane lei, jumătate din aceasta reprezentând împrumuturi scadente, plăți către jucători, antrenori, impozite și taxe, salarii pentru personalul administrativ, furnizori sau onorariul administratorului judiciar. În câteva zile de la dezvăluirea acestor informații, creanța de 6,7 milioane lei a fost redusă parțial prin plăți efectuate de către debitor, se pare că din fondurile furnizate ca parte a drepturilor TV. A fost vorba de achitarea unor împrumuturi, precum cele acordate de administratorul judiciar în perioadele critice în care activitatea clubului se afla în dificultate.


În raportul trimestrial VI, ultimul document oficial depus în fața judecătorului sindic, RTZ&Partners SPRL a înregistrat pentru anul 2022 trei tranșe de împrumut în total de 310.000 lei, după cum urmează:


30.000 lei în mai 2022

200.000 lei în iulie 2022

80.000 lei în noiembrie 2022

De asemenea, RTZ&Partners SPRL a primit o parte din onorariul votat de Comitetul creditorilor pentru serviciile prestate în cei doi ani de la intrarea debitoarei în procedura de reorganizare judiciară, unde administratorul judiciar are rolul de supraveghetor al procesului.

Potrivit documentelor oficiale, conform rapoartelor, RTZ avea de încasat un total de 1.685.385 lei, reprezentând exclusiv onorariul datorat. Această sumă reprezintă agregatul plăților pentru diferite perioade: 284.166 lei pentru perioada de observație, 954.724 lei pentru primul an al perioadei de reorganizare, 205.775 lei pentru consultanța acordată pentru întocmirea planului de reorganizare și 240.677 lei pentru onorariul de succes, reprezentând 6% din suma de transfer a lui Deian Sorescu la Racow.


Comentarii