Pe urmele investiției: Investitor de top dezvăluie negocierile fierbinți!

 


O presă doar pentru Dinamo!


Dinamo este inima noastră: Haideți să o protejăm!


SUPORTERII SUNT SUFLETUL UNEI ECHIPE, IAR DINAMO ARE UN SUFLET PUTERNIC ȘI INIMOS


Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, echipa din spatele firmei Red&White Management, acționarul majoritar al clubului Dinamo, sunt în căutarea unor noi parteneri, iar un nume care a fost vehiculat în acest sens este Sorin Preda. Sorin Preda, un cunoscut om de afaceri, fondator și CEO al companiei Global Vision, manifestă un interes clar pentru a investi în Dinamo și a purtat deja mai multe runde de discuții cu conducerea clubului din „Ștefan cel Mare”.

Recent, Sorin Preda a făcut câteva precizări pentru a oferi detalii despre planurile sale de implicare la Dinamo.

Sorin Preda, detalii despre negocierile pentru a investi la Dinamo

„Încerc să înțeleg și să ajut, dacă pot. Am discutat într-adevăr cu foarte multe părți implicate: alți

 potențiali investitori în viziunea mea (peste 15 la număr), legende ale clubului, actuali membri din

 staff-ul lui Dinamo, foști conducători, consultanți în management sportiv, specialiști în insolvență, avocați, etc. 

Cred că așa este normal să procedăm atunci când încercăm să înțelegem situația în ansamblu și să

 acționăm maximizând șansele de reușită în implementarea planului de acțiune. Misiunea nu trebuie să fie ca X sau Y să ajungă acționar la Dinamo. Misiunea este chiar Dinamo. 


Misiunea este să readucem, dacă putem, un alt brand românesc de tradiție din fotbalul nostru, acolo unde îi este locul. În topul performanțelor sportive din Romania și din Europa. Și asta printr-o atenție sporită asupra culturii organizaționale, valorilor care să stea la baza echipei de management, cu focus pe două direcții: construcția de infrastructură și educația. Adică pe responsabilitatea pentru drepturile generațiilor următoare”, a spus aceasta într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, potrivit GSP.ro


„Am avut discuții cu cei de la Red&White Management pentru o contribuție de capital necesară implementării noului proiect”

„Dinamo nu are o situație grozavă astăzi, dar a fost în situații mult mai grele în ultimii ani. La echipă s-a format un spirit de familie și asta a ajutat enorm la promovare. Iar acest lucru trebuie protejat, pentru că este de departe cel mai valoros. 


Am declarat faptul ca am avut discuții cu cei de la Red&White Management pentru o contribuție de capital necesară implementării noului proiect. Până la acest moment nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord la nivel principial, însă unele dintre condițiile discutate nu se pot îndeplini peste noapte și nici nu depind în totalitate de dânșii, sau de un singur om.


Pe scurt, proiectul nou vizează ideea unui grup de parteneri/acționari «silent» care să sprijine financiar pe termen mediu/lung, o echipă de management profesionist care să își asume obiective clare. O alternativă la modelul clasic de atragere a unui finanțator ancoră in jurul căruia să se dezvolte capitalul necesar proiectului. Ambele pot funcționa, diferența o face execuția viziunii. Astăzi responsabilitatea pentru formarea acestui grup le revine acționarilor de la Red&White Management, rol asumat de altfel”.


„Trebuie răbdare”

„Unul dintre cele 8-9 puncte discutate cu R&W a fost organizarea clubului după principii de guvernare corporativă. Adică dezvoltarea unui sistem de drepturi, obligații, atribuții și măsuri de control, instituite cu scopul de a asigura operarea eficientă în cadrul legal, dar și de a asigura cheltuirea corectă a sumelor alocate, prin asumarea răspunderii administratorilor și managerilor față de acționari. 


Acest lucru este greu de realizat atât timp cât ești încă în insolvență și nu ai un plan de reorganizare aprobat de un judecător sindic. Celelalte puncte au vizat acordul de asociere, mecanismele de management care pot asigura continuitatea proiectului în situații de criză/oportunitate, criterii în selectarea finanțatorilor, etc. 


Există o viziune comună, dar situația din trecut și lipsa aprobării unui plan reorganizare astăzi, amână decizia multor părți care sunt interesate să aducă aporturi financiare în structura actuală. Trebuie răbdare! Răbdarea este o super putere! Și să nu ne comparăm cu nimeni, decât cu noi înșine eventual. 


Dacă astăzi avem o versiune mai bună decât săptămâna trecută, pe orice palier, asta înseamnă progres, deci o direcție bună. Dacă vom reuși să aducem o contribuție la realizarea unui proiect frumos ca acesta, cred ca am putea fi menționați eventual ca și contributori. 


Nu îmi doresc să conduc executiv absolut nimic în clubul Dinamo, nu am experiență și know-how. Îmi doresc ca Dinamo să găsească acele resurse umane care pot face asta. Pot să vă spun că un om cu suflet, pasiune, potențial de management și care își dorește foarte mult să reușească în această echipă este Ovidiu Burcă. Altfel, voi continua să îmi dedic o parte din timp pentru identificarea unor soluții la provocările acestui proiect. Așa cum fac de foarte mult timp și cu alte proiecte sociale, educaționale, sportive sau economice”.


Comentarii