Conducerea lui Dinamo își pune speranțele în aprobarea judecătorului sindic pentru planul de
reorganizare modificat la audierea programată pe 4 septembrie, dar îngrijorările sunt din nou mari în
rândurile echipei. Din iunie 2021, când a intrat în insolvență, oficialii clubului nu au onorat plățile stipulate în planul de reorganizare pentru angajații înregistrați la masa credală, până la termenul limită de 22 august 2023. Ca urmare, fostul director de marketing, Radu Bîrlică, a solicitat declararea falimentului clubului. Înainte de acest demers, la 31 iulie, el depusese o cerere de plată la tribunal, prin care îi solicitase conducerii lui Dinamo să îi achite suma de 34.342,50 lei până la data de 22 august, reprezentând jumătate din restanțele salariale.
Din informațiile GSP, Dinamo nu a efectuat plata, iar Radu Bîrlică va cere judecătorului sindic, la
termenul din 4 septembrie, amânarea analizării planului de reorganizare modificat, pentru a judeca mai întâi cererea de faliment.
Radu Bîrlică este înscris la masa credală, ca salariat, cu suma totală de 68.685 lei (circa 14.000 de
euro). El și-a motivat cererea de plată, considerând că Dinamo își încalcă obligația de plată asumată prin Planul de reorganizare în vigoare.
„Potrivit prevederilor planului de reorganizare în vigoare, creanțele salariale se achită în anul 2, în două tranșe egale, respectiv prima tranșă trebuie achitată în trimestrul VII până cel târziu la data de 22.08.2023 și a doua tranșă urmând a fi achitată în trimestrul VIII până cel târziu la data de 22.11.2023”, a precizat Bîrlică în document.
Radu Bîrlică a făcut cunoscut conducerii clubului Dinamo că este hotărât să utilizeze toate mijloacele legale disponibile pentru a-și recupera suma de bani.
„În situația în care nu veți achita creanța salarială în termenul menționat ne vedem nevoiți să solicităm instanțelor competente cerere de intrare în procedura falimentului împotriva debitoarei Dinamo 1948 S.A”, a menționat fostul angajat al lui Dinamo în somația de la tribunal.
Dinamo se confruntă cu o realitate delicată, fiind în stare de insolvență începând cu iunie 2021. Potrivit
legislației, orice creditor cu o sumă ce depășește 10.000 de euro are dreptul să solicite în instanță declararea falimentului.
Vlad Iacob, fostul administrator special al SC Dinamo 1948, a evidențiat într-o conferință de presă
susținută pe 28 iulie că societatea are datorii în valoare de 800.000 de euro, în adiție la suma de peste 7
=
milioane de euro din planul de reorganizare. El a subliniat faptul că orice creditor cu o sumă mai mare de 10.000 de euro are dreptul să ceară falimentul în instanță.
„Astăzi, clubul Dinamo are datorii curente de aproximativ 800.000 de euro şi un singur plan de reorganizare aprobat, unde mai sunt datorii de aproximativ 7 milioane de euro.
Datoriile acumulate sunt către furnizori, către ANAF, către oameni care au fost în interiorul clubului, către impozite şi taxe locale, şi inclusiv o tranşă din planul de reorganizare.
Aceşti 800.000 de euro sunt deja scadenţi, au diverse scadenţe. Există riscuri variate, evident că orice
sumă de peste 10.000 de euro conferă şi riscul cererii falimentului", a dezvăluit Vlad Iacob, înainte să
fie revocat din funcție și înlocuit cu Andrei Nicolescu, în urma Adunării Generale a Creditorilor din 17 august.
90.000 de euro
este suma pe care Dinamo ar trebui să o achite către Direcția Generală a Finanțelor Publice București
Discuțiile cu investitorii sunt condiționate de planul de reorganizare. Propunerea domnului Zăvăleanu e
în interesul lui Dinamo și așteptările noastre de la termenul de 4 septembrie sunt să fie aprobat planul. Lucrurile vor fi mult mai simple pentru ce înseamnă Dinamo în viitor. Avem deja pre-agreate niște documente cu niște investitori, doar aprobarea planului împiedică realizarea stabilității și predictibilității clubului. Situația e sub control, cu siguranță
- Andrei Nicolescu, la Gold FM, 22 august 2023
Comentarii
Trimiteți un comentariu