Alertă roșie pentru "câini" : Ce urmează pentru echipă?

 
Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a exprimat nevoia de timp pentru a obține o omogenizare optimă în echipă. Estimările sale arată că abia din septembrie întreaga echipă ar putea fi pregătită la același nivel.


După primele patru etape din Liga 1, Dinamo a adunat doar un punct, în urma revenirii în prima ligă după un sezon dificil în eșalonul secund. În cadrul startului campionatului, mulți suporteri sunt nemulțumiți de performanțele echipei, acuzând lipsa de formă sportivă a unora dintre jucătorii lui Ovidiu Burcă.


Tehnicianul în vârstă de 43 de ani, aflat la prima sa experiență în Liga 1, a cerut răbdare și înțelegere, subliniind că echipa sa are nevoie de un proces de omogenizare, având în vedere transferurile realizate în etapele anterioare.

În mercato estival, Dinamo a efectuat 8 transferuri, aducând în echipă următorii jucători: portarul

 Golubovic, fundașii centrali Lucas și Homawoo, fundașul dreapta Costin, mijlocașii Ilic și Politic, precum și atacanții Abdallah și Goncalo.

Chiar dacă echipa a obținut doar un punct în meciul cu U Cluj, scor 1-1, câțiva dintre noii veniți în "haită" au primit aprecieri din partea suporterilor dinamoviști:

Portarul sloven Adnan Golubovic a avut prestații impresionante la începutul sezonului, câștigându-și titularizarea între buturi pentru roș-albi.

Cristi Costin a reușit să se impună și să devină titular în ultimele două etape, fiind considerat prima opțiune pentru postul de fundaș dreapta.


Dennis Politic a marcat un gol spectaculos în meciul cu U Cluj și a fost apreciat ca fiind cel mai bun jucător dinamovist în acel meci de sâmbătă seară, desfășurat la Mediaș.


Atacantul portughez Goncalo Gregorio a înscris împotriva FCSB-ului (1-2) și a adus o vitalitate suplimentară echipei de fiecare dată când a intrat pe teren.


Ultimele informații furnizate de Ovidiu Burcă arată că Dinamo avea nevoie de întăriri semnificative pentru sezonul de Liga 1. Deși ultimele transferuri au primit laude din partea oamenilor din club, situația echipei nu oferă un optimism exagerat. Nu sunt anunțate în prezent alte noutăți în ceea ce privește mercato-ul, exceptând situațiile neobișnuite care ar putea apărea.

Mai exact, brazilianul Lucas este considerat o posibilă piesă cheie în defensiva echipei, dar se așteaptă

 ca el să fie apt de joc abia peste o lună. Fundașul central togolez, Josue Homawoo, care a sosit la

 echipă cu trei săptămâni în urmă, ar putea fi introdus în lista de joc săptămâna viitoare. În ceea ce-l

 privește pe mijlocașul central Christian Ilic, există șanse ca el să joace primele minute în tricoul alb-roșu în partida cu FC Botoșani, care va avea loc lunea viitoare, după ce a fost rezervă și nu a fost utilizat în meciul cu U Cluj.

Starul echipei, Ghezali, care a fost considerat cel mai bun fotbalist al "câinilor" în timpul ediției de primăvară, se va întoarce în echipă după o perioadă de 3 săptămâni.

„În privința lui Lucas avem nevoie de 3-4 săptămâni până-l băgăm în forma sportivă. Josue a început să fie OK, mai are puțin. Poate va fi în lot etapa viitoare. În ceea ce-l privește pe Ghezali, ar putea reveni peste trei săptămâni", a precizat Ovidiu Burcă pentru GSP.ro.

Ghezali a fost indisponibil pentru meciurile cu Sepsi și U Cluj și există posibilitatea să lipsească și în partidele cu Voluntari, Botoșani și Petrolul. Cu toate acestea, Dinamo are în plan să se deplaseze în Giulești pe 2 septembrie pentru meciul cu Rapid, moment în care se așteaptă să poată conta din nou pe jucătorul de origine algeriană.

Încerc să ajung la sută la sută cât mai repede. Probabil în 2-3 săptămâni voi fi în cea mai bună formă. Eu n-am o problemă să joc număr 6, 8, 10, pe diferite posturi, la mijloc se schimbă oricum, pot evolua oriunde

Christian Ilic, săptămâna trecută, pentru Radio Dinamo


Comentarii