Cionca lovește cu o propunere neașteptată: 10% din acțiunile Red&White! Șefii Dinamo sunt în alertă!

 
Astăzi a avut loc reuniunea acționarilor de la Dinamo. La încheierea acestei întâlniri, investitorii din

 echipa „Ștefan cel Mare” au exprimat diverse opinii în legătură cu subiectele discutate în timpul

 ședinței. Andrei Cionca, noul acționar, a propus achiziționarea unui pachet de 10% din acțiunile Red&White și a prezentat o ofertă simbolică de 1 leu pentru acest pachet, ceea ce a stârnit o reacție de dezamăgire din partea lui Andrei Nicolescu.

Andrei Cionca, recent devenit acționar în cadrul echipei alb-roșii, a anunțat că a formulat o ofertă pentru achiziționarea unei cote de 10% din acțiunile Red&White, oferind suma de 1 leu, și așteaptă un răspuns din partea conducerii clubului în cursul zilei de astăzi.


La momentul actual, Cionca deține 28 de acțiuni din totalul de 128 deținute de Dinamo Socios, pe care le-a achiziționat de asemenea la prețul simbolic de 1 leu pe acțiune.

Andrei Cionca propune o ofertă simbolică pentru achiziționarea a 10% din acțiunile Red&White.

Compania Red&White controlează 80,77% din totalul acțiunilor clubului Dinamo.

În urma celei mai recente majorări de capital din iunie 2023, Red&White a acumulat un număr total de

 11.765 de acțiuni, distribuite între Eugen Voicu (49,3%), Andrei Nicolescu (32,3%), Team Sport Management (10%), Synotech (5%) și Dan Gătățianu (3,4%).

Prin urmare, propunerea lui Andrei Cionca vizează obținerea unui procent de 10%, ceea ce reprezintă

 1176 de acțiuni, la prețul de 1 leu pe acțiune. În comparație, Dinamo cerea anterior 1170 de euro pentru

 o singură acțiune prin intermediul platformei online de finanțare Seedbrink.

„Mesajul pe care noi trebuie să-l dăm trebuie să fie unul de unitate, pentru că doar așa putem mișca lucrurile înainte”, a declarat mai întâi Andrei Cionca.

Întrebat cum ar putea fi găsit un teren comun între el și restul acționarilor, Andrei Cionca a dat următorul răspuns:

„Am făcut o ofertă pentru a prelua din pachetul celor de la Red and White, pentru că acolo mai sunt singurele acțiuni disponibile. Am fost întrebat de ce am luat doar 28 de acțiuni și le-am explicat că doar atât am putut lua din acel pachet cedat de domnul Cornel Dinu către Dinamo Socios.


 Am făcut o ofertă de a prelua 10% din acțiunile Red&White pentru 1 leu și aștept azi un răspuns. 

Același lucru l-am făcut și cu cei de la Dinamo Socios, pentru că situația este una dificilă. Într-o

 companie aflată în insolvență, un acționar nu are drepturi, ci trebuie să vină cu banii. Aștept un răspuns pozitiv azi referitor la ofertă. 

Dacă vor accepta mă voi implica mai activ și voi aduce ceva din know - how-ul meu pentru

 restructurare. Dacă vom rămâne cu cele 28 de acțiuni mai mult voi sta. Dacă mi se va aproba oferta, voi veni proporțional cu sumele care vor fi solicitate de cel majoritar”, a precizat acesta. 

În momentul în care a fost interpelat cu privire la planul lui Andrei Cionca de a achiziționa cu 1 leu pachetul de 10% din acțiuni, Andrei Nicolescu a manifestat iritare.

„Fără să jignesc pe nimeni, dar atât valorează pentru domnul Cionca clubul Dinamo? E trist dacă dânsul oferă 1 leu! Dacă vrea să bage bani în Dinamo, să vină ca și ceilalți acționari în Red and White și să pună banii. Atunci va avea garanția că acei bani ajung în Dinamo. Pe mine m-a întristat că un dinamovist a făcut o ofertă de 1 leu”, a comentat Andrei Nicolescu, potrivit GSP.ro


Nicolescu a continuat declarațiile: 


„Ne aflăm într-o procedură de insolvență care are niște termene. Din acest punct de vedere ne consultăm cu administratorul judiciar și folosim cea mai bună soluție pentru clubul Dinamo pentru a avea predictibilitate”. 


Andrei Nicolescu nu se teme de o eventuală depunctare a clubului: „Haideți să nu fabulăm! Există o procedură și în cazul în care cineva rău intenționat ar utiliza o procedură de faliment. 


Acum toți cei care ar avea ceva de primit au semnat pe noul plan de reorganizare, astfel au acceptat reeșalonările și restructurarea. Asta echivalează cu mai mult de o semnătură prin care se reeșalonează datoriile în plan. 


Nu știu dacă e vreo cerere de intrare în faliment, dar s-au vehiculat atâtea in presă și «binevoitorii» vor să pună mâna. Există un triumvirat cu oameni care vor să facă valuri la echipă”. 

Întrebat despre dorința lui Andrei Cionca de a cumpăra 10% din acțiunile clubului, Zăvăleanu a

 răspuns: „E bine că-si dorește să investească mai mult la Dinamo. Dar așteptăm un răspuns de la cei de

 la Red and White. Deocamdată sunt poziții eterogene între acționari și de asta îmi doresc să se alinieze că să ajute Dinamo”. 

Răzvan Zăvăleanu nu știe dacă noul termen fixat de Tribunalul București (4 septembrie, ora 10:00) în

 dosarul privind planul de reorganizare al lui Dinamo va fi respectat, dată fiind greva magistraților: „Sunt destul de circumspect. Vorbim în continuare de greva magistraților. 


Nu vom ști cum va trata judecătorul nostru speță noastră, dacă va mai fi greva în acea perioadă. Clar este mult mai ușor pentru orice acționar dacă această modificare de plan trece. 


Dacă nu va trece planul, mă aștept ca acționarii sa acționeze ca atare și sa plătească așa cum au de plătit pe planul pe care îl avem pe rol”. 


Comentarii