Pe pista schimbărilor: Cum se leagă relația conducerii dinamoviste cu noul acționar, Sorin Preda?

 

Dinamo în Mișcare: Noul Administrator Special și Perspectivele Viitoare


Un vârtej de schimbări a cuprins Dinamo în ziua de joi, 17 august. Adunarea Generală a Acționarilor a adus o serie de transformări semnificative, inclusiv numirea unui nou administrator special, Andrei Nicolescu. Acest pas a marcat încheierea mandatului lui Vlad Iacob, care a îndeplinit această funcție în ultimul an.


ProSport a contactat pe Andrei Nicolescu, proaspăt numitul administrator special, pentru a obține o primă reacție după preluarea noului său rol.

el a dezvăluit perspectivele sale cu privire la viitorul clubului, detaliile voturilor din cadrul AGA, relația cu Sorin Preda și dificultățile legate de creanțele pe care acesta le avea la SC Dinamo 1948 SA.

Andrei Nicolescu, Noul Conducător Special al Dinamo: "Intrăm într-o Zonă de Normalitate. Nu se Pune Problema Ca Vlad să Revină în Această Funcție"

Joi, pe data de 17 august, Dinamo a fost centrul unor evenimente marcante. Prin convocarea Adunării

 Generale a Acționarilor, un nou capitol s-a deschis pentru club, odată cu numirea lui Andrei Nicolescu

 în funcția de administrator special. Acesta a preluat astfel rolul anterior ocupat de Vlad Iacob, care și-a încheiat mandatul de un an.

La câteva ore de la această schimbare importantă, echipa ProSport a reușit să intre în contact cu Andrei

 Nicolescu, proaspătul numit în poziția de administrator special. În declarațiile sale, a dezvăluit primele

 impresii cu privire la acest nou rol, a discutat despre direcția în care se îndreaptă clubul, a oferit detalii despre procesul de vot în cadrul Adunării Generale a Acționarilor și a abordat subiectul relației cu Sorin Preda, precum și dificultățile ce țin de creanțele pe care acesta le avea la SC Dinamo 1948 SA.


Da, am ascultat conferința organizată de Vlad. Cred că intrăm într-o zonă de normalitate. Dinamo are nevoie de liniște, de o echipă unită care să lucreze împreună. Nu mai are nevoie de disensiunile din ultimele două-trei luni. Începem să lucrăm și sunt convins că rezultatele se vor vedea în perioada următoare. Nu se pune problema ca Vlad să revină în această funcție. Toate lucrurile sunt făcute exemplar din punct de vedere procedural. Este doar o încercare a lui, cum a făcut și acum câteva săptămâni. Personal, nu are calitate procesuală, tocmai din acest motiv s-a aliat cu Dinamo Socios.”

De asemenea, Sorin Preda se află în apropierea achiziționării de acțiuni și în Red&White, potrivit afirmațiilor sale: "Este legal și posibil. Avem o relație foarte bună cu el. Într-un viitor imediat, vom ajunge și la un acord comun."


Conform dezvăluirilor în exclusivitate ale ProSport, în mijlocul nopții, Sorin Preda a preluat de la Dinamo Socios un număr de 28 de acțiuni în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

Potrivit informațiilor oferite de Andrei Nicolescu, se preconizează că Sorin Preda va extinde preluarea

 de acțiuni și în Red&White, o companie care deține un pachet majoritar de acțiuni în echipa alb-roșie, cu o pondere de peste 80 la sută.

Cu domnul Preda avem o relație foarte bună. A declarat că suntem în negocieri. A cumpărat acele

 acțiuni pentru a intra în interiorul clubului, pentru a avea o poziție oficială și pentru a fi un factor de echilibru. Avem discuții. Cât de curând, probabil, vom ajunge și la un consens. Domnul Preda poate prelua acțiuni și de la Red&White, pe lângă cele pe care le are la Dinamo Socios. Da, discutăm. Mai sunt câteva chestiuni de îndeplinit care nu țin nici de noi, nici de dânsul.”

Fostul investitor al clubului Dinamo, acum ocupând funcția de administrator special, a detaliat modul în care se va desfășura colaborarea cu toți acționarii din cadrul clubului.

Îmi doresc cât mai curând să convoc toți acționarii și să stabilim un mod de lucru între administratorul special și acționari. Ei trebuie să fie informați de activitatea clubului. Trebuie să existe o relație formală în care toți acționarii, indiferent de ponderea lor, să afle tot ce se întâmplă în cadrul clubului prin intermediul unui raport al administratorului special, dar și o discuție față-n față.”

Andrei Nicolescu a transferat drepturile de creanță pe care le deținea în club, în valoare de 415.000 de lei și 15.000 de euro, către Eugen Voicu.Comentarii