Dinamo crede că a facut mișcarea perfectă pe piața transferurilor: Ești pregătit să afli cine este?

 

Dinamo a confirmat transferul lui Lucas Alves de Araujo, un fundaș central din Brazilia, în vârstă de 31 de ani. Acest fotbalist se alătură echipei din România după ce a petrecut prima jumătate a anului la Portimonense, în Portugalia. Aceasta este a opta achiziție a verii pentru Dinamo. Echipa lui Ovidiu Burcă se va bucura de prezența unui fundaș central cu experiență, în persoana lui Lucas Alves de Araujo, potrivit GSP.ro


Lucas are o carieră bogată, debutând la seniori în țara natală și apoi făcând pasul în Europa în 2015, la formația germană VfR Aalen, unde a rămas doar câteva luni în ligile inferioare. Ulterior, el s-a transferat în Elveția, la Biel-Bienne, și a avut cea mai bună perioadă a carierei la Luzern, între 2017 și 2021.

Experiențele lui Lucas au continuat în Arabia Saudită la Al Tai, în Grecia la PAS Lamia și în Emirate la Al Nasr, iar în ianuarie 2023 a semnat cu Portimonense.

Dinamo a profitat de faptul că contractul lui Lucas nu a fost prelungit de către portughezi, iar fotbalistul a ajuns liber și a semnat cu echipa din România.

Vasile Miriuță consideră că Dinamo are nevoie de un fundaș central cu experiență în urma înfrângerii

 dezastruoase cu scorul de 0-3 în fața echipei Sepsi. Fostul antrenor al roș-albilor a exprimat opinia că

 nou-promovata are nevoie de întăriri în linia defensivă centrală pentru a îmbunătăți performanțele echipei.

„Giafer și Grigore sunt jucători tineri, fără experiență, iar în Liga 1 trebuie să ai măcar un fundaș central cu experiență.

Ovidiu Burcă trebuie să întărească cât mai repede echipa cu 2-3 jucători de experiență, de valoare, care să vină cu un plus. La ce am văzut în primele partide, le va fi foarte greu”, spunea Miriuță la PrimaSport.


Transferurile reușite ale lui Dinamo în această vară au fost următoarele:


Antrenor: Ovidiu Burcă (confirmat)


Veniri: Echipa a adus jucători noi în lot, precum Hakim Abdallah de la Virton, Goncalo Gregorio de la Leiria, Adnan Golubovic de la FC Koper, Cristi Costin de la FC Voluntari, Dennis Politic de la Cremonese, Josué Homawoo de la Red Star FC din Franța (Liga 3), Christian Ilici de la Doxa Katokopias și Lucas Alves de Araujo de la Portimonense.


Reveniri: Dinamo a bucurat suporterii prin revenirea unor jucători importanți, cum ar fi Ricardo Grigore de la Petrolul și Geani Crețu de la FC Argeș.


Plecări: În același timp, au fost și plecări din lotul echipei. Alin Buleică, Marius Tomozei (care au ajuns la final de contract), Alin Șerban (a revenit la CS Mioveni după împrumut), Alin Demici (a ajuns la CS Dinamo după împrumutul de la Rapid), Denis Oncescu (a fost împrumutat la Chiajna), David Țone, Yanis Cune și Cristi Delciu (care au fost împrumutați la CS Dinamo) și Vlad Stanciu, Alex Stoian (care au fost împrumutați la Unirea Alba Iulia) au părăsit echipa în această perioadă.


Comentarii