Dinamo face o propunere surprinzătoare unui milionar din rândul suporterilor săi. Cine este persoana și ce a răspuns?

 

Compania Red&White este în căutarea unor noi parteneri financiari și își concentrează eforturile asupra atragerii unor investitori influenți din București și din întreaga țară. În acest scop, echipa de conducere a demarat discuții cu diverse personalități, inclusiv cu milionarul Sorin Astratini, cunoscut în domeniul imobiliar. Într-un incident neobișnuit, în noiembrie anul trecut, mașina acestuia a luat foc în mod inexplicabil în Cartierul Francez din București.


Reprezentanții echipei de management a clubului Dinamo, sub umbrela Red&White, i-au abordat pe cei implicați în incidentul cu mașina, într-un demers de a le propune să devină investitori. Astfel, au venit cu o ofertă către milionarul căruia i-a fost afectată mașina într-un mod misterios, în plină zi, într-o zonă rezidențială. Răspunsul acestuia la propunere și conexiunea sa cu Claudiu Florică reprezintă aspecte semnificative. "Aș accepta să mă implic alături..." este mesajul sugerat în legătură cu acest demers.

Red&White 2022 Management, compania înființată în toamna anului precedent, care a achiziționat

 majoritatea acțiunilor (72,8%) din SC Dinamo 1948 SA, deținută anterior de Lotus Perfect Solutions,

 își dorește să atragă în echipă oameni de afaceri dornici să investească în clubul cu culorile alb-roșii.

În această direcție, Red&White și-a prezentat strategia și încearcă să creeze o structură care să includă

 mai mulți investitori minoritari. Până în prezent, Claudiu Florică și Bogdan Pavel sunt singurii care s-au alăturat prin companiile lor, preluând fiecare 5%, respectiv 10% din acțiunile propuse de Red&White. Cei trei alți acționari sunt Eugen Voicu (49,3%), Andrei Nicolescu (32,3%) și Dan Gătăianțu (3,4%).

Red&White 2022 Management controlează 80,8% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA. Compania a achiziționat, de asemenea, o participație de 8% de la un alt acționar, respectiv Asociația Peluza Cătălin Hîldan.


Publicația ProSport a relatat că, după ce Red&White 2022 Management a preluat pachetul majoritar de acțiuni, conducerea nouă de la Dinamo a inițiat discuții cu diverse personalități cu statut de milionari, cum ar fi Gheorghe Manole, Sorin Preda, sau a purtat negocieri neconcluzive cu Andrei Cionca  și Simion Apreutese.

Pe parcursul acestui proces, în tribuna rezervată suporterilor echipei Dinamo s-au remarcat mai mulți

 oameni de afaceri invitați de Red&White la meciuri, sau vechi susținători ai clubului care au primit

 propuneri pentru a se implica în proiectul „RWM”. Cu toate acestea, mulți dintre aceștia, inclusiv Sorin

 Preda, ezită să se alăture, având în vedere situația financiară dificilă a clubului, care se confruntă cu procedura de insolvență și așteaptă aprobarea unui plan de reorganizare modificat, împreună cu extinderea termenului de implementare. Această situație reprezintă unul dintre factorii care descurajează potențialii investitori să se implice în Dinamo.

Încerc să înțeleg si să ajut, dacă pot. Am discutat într-adevăr cu foarte multe părți implicate: alți potențiali investitori în viziunea mea (peste 15 la număr), legende ale clubului, actuali membri din staff-ul lui Dinamo, foști conducători, consultanți în management sportiv, specialiști în insolvență, avocați, etc. Cred că așa este normal să procedăm atunci când încercăm să înțelegem situația în ansamblu și să acționăm maximizând șansele de reușită în implementarea planului de acțiune” – Sorin Preda (foto jos)

Sorin Astratini este legat de Gheorghe Stelian, persoana implicată în Dosarul Microsoft al lui Claudiu Florică. Astratini a confirmat că a primit o ofertă din partea Red&White, de la cineva cu o poziție mai discretă în proiect.


Surse din cadrul ProSport au dezvăluit că printre cei cărora li s-au adresat propuneri pentru a se alătura proiectului inițiat de Red&White se află și Sorin Astratini. Numele său este binecunoscut în București pentru activitățile sale în domeniul imobiliar. Potrivit informațiilor din presa generalistă, Astratini a fost implicat în mai multe tranzacții cu terenuri valoroase în Capitală și este considerat apropiat de Gheorghe Stelian. La rândul său, Gheorghe Stelian este cunoscut pentru legăturile sale cu Claudiu Florică, iar cei doi au avut conexiuni în trecut, în contextul celebrului caz "Dosarul Microsoft".


În toamna anului precedent, Sorin Astratini a fost subiectul știrilor după un incident neplăcut care a avut loc în Cartierul Francez. Mașina de lux a milionarului, evaluată la 150.000 de euro, a fost surprinsă de un incendiu inexplicabil, iar flăcările au afectat fațada unui bloc din apropiere.


Astratini a confirmat că își păstrează legătura cu Dinamo și, într-un scurt dialog cu un reporter ProSport, a dezvăluit că a primit o propunere din partea Red&White. Cu toate acestea, el nu a oferit mai multe detalii, ci a menționat că a primit propunerea de la cineva cu o implicare mai puțin vizibilă în proiect, referindu-se la "linia a doua" a companiei.


În cadrul discuției, Astratini a preferat să nu dezvăluie numele persoanei implicate în propunere. El a explicat că nu poate furniza acest detaliu fără acordul acelei persoane.


Cu toate că este un susținător declarat al echipei Dinamo și a achiziționat o lojă pentru meciurile clubului, Astratini a subliniat că momentan nu consideră oportun să se alăture proiectului Red&White. Motivele pentru această decizie includ situația legală complexă în care se află clubul, precum și recentele scandaluri care au avut loc în cadrul conducerii acestuia.

Mi-a fost propus, dar, cel puțin anul ăsta, nu mă interesează să mă implic. Nu prezintă garanție. În primul rând este vorba de situația în care se află Dinamo, insolvența, apoi cei care sunt acolo. Certuri între ei, probleme. Suntem dinamoviști de mici, venim la meciuri, am cumpărat lojă și o să mai luăm. Dacă am sprijinit cu bani? Nu! Și nici nu aș spune așa ceva dacă aș face un astfel de gest. Să știți că aș accepta să vin la Dinamo, fără ezitare, alături de Cristi Borcea”, a transmis Sorin Astratini pentru ProSport.

===================================

Exact ce scriam ieri ca daca noi ii luam la fuga prin comentariile noastre pe viitorii posibili sponsori sau investiori, ei or sa dea bir cu fugitii. Ca ei daca vor sa vina langa Dinamo, vin pentru reclama pozitiva nu sa fie fugariti si apostrofati. 


Sa va mai zic o strategie care poate atrage invesitori si mai mari si mai mici. Daca presa dinamovista, adica noi si ceilalti nu laudam persoanele care dau bani sau ajuta cat pot ei de mult clubul, daca noi nu-i laudam  si ii facem mari prin titluri si articole (adica sa le facem reclama gratis)  pai ne pleaca si aia pe care-i avem. Asa se uita si altii si vad ia uite astia au ajutat Dinamo cu atat si ce frumos vorbeste presa dinamovista de ei, suporterii la fel, hai sa ajutam si noi ca e de bine.  Nu mai fiti asa negativisti. In situatia actula in care se afla Dinamo orice suma, orice ajutor e bine venit. Daca credeti voi ca puteti ajuta clubul Dinamo cu mai mult sau la fel va invit pe toti si de nu va fac la toti numai articole PRO. De nu fac din tantar armasar. Cu ce ar ajuta sa scriu ca da domne au venit doua firme langa Dinamo vai steaua lor, pai ce exemplu dau pentru viitorii posibili sponsori sau finantatori. Ba va rog eu ganditi, ca e gratis!

Da acum sincer credeti ca mi-ar fi greu sa scriu ca astazi s-au alaturat doua firme de mi se face mie mila de ele si vreau sa le donez niste bani... Pai pe cine ar ajuta acele vorbe? Pe mine nu, pe firmele respective clar nu, ar da bir cu fugitii ca ei au venit pentru reclama pozitiva nu sa urle pe ei presa dinamovista si toti suporterii sa-i injure si sa-i ia la misto. Iar pe cei care vor vrea sa vina se uita si ei la un istoric ceva, nu se arunca cu capul si cand vad istoricul plin de apostrofari si injurii la adresa firmelor respective si patronilor pai fug toti. Nu ne permitem sa fim prosti, ok asta cu saracia am stabilit-o suntem saraci, dar daca suntem si prosti chiar ca nu ne mai revenim niciodata. Astia se iau de mine ca de ce o ard cu titluri spumose ca de ce fac din tanrar armasar, pai de-aia fac, ca sa determin si mai multi sponsori si actionari sa ni se alature, ca nu ma costa nimic in plus daca sunt mai bun cu donatorii.


Comentarii