Dinamo vine cu schimbări spectaculoase în urma incidentului cu arbitrul: Ce urmează?

 

Prin intermediul administratorului special Vlad Iacob, Dinamo a comunicat că va lua măsuri în legătură cu individul din rândurile suporterilor care a vizat arbitrul asistent Mircea Orbuleț, lansând către acesta un pahar de apă, în timpul meciului câștigat cu scorul de 1-0 împotriva echipei FC Botoșani, desfășurat în seara de luni. Evenimentul neplăcut a avut loc în cursul serii precedente, la momentul în care scorul era 1-0 în favoarea echipei Dinamo împotriva FC Botoșani. În minutul 80 al partidei, când jocul era


 întrerupt, un spectator de la Tribuna 2 a săvârșit un act de comportament scandalos: el s-a înclinat peste

 balustradă și a intenționat să arunce un pahar cu apă în direcția arbitrului asistent Mircea Orbuleț. Acest

 incident a determinat arbitrul asistent să-și protejeze capul imediat și să semnaleze că a fost lovit în zona capului de către paharul de hârtie.

 „S-a aplecat, îl țintește și vrea să-i dea în cap! Este incredibil, incredibil!”, a reacționat Bogdan Cosmescu, comentator la OrangeSport și PrimaSport.

Ulterior vizionării înregistrărilor, Vlad Iacob, figura administratorului special a echipei Dinamo, a luat

 cunoștință de incident și a comunicat că dacă suporterul responsabil va putea fi identificat, acesta va primi interdicție de acces la viitoarele partide ale echipei Dinamo.

Administratorul special Vlad Iacob a anunțat o abordare hotărâtă în urma evenimentului în care un spectator a aruncat un pahar cu apă în direcția arbitrului.

„Vom lua toate măsurile pentru a-l identifica pe acest suporter şi dacă reuşim să facem acest lucru bineînţeles că va primi o interdicţie de a participa la partidele noastre.


Clubul Dinamo condamnă astfel de gesturi, considerăm că nu îşi au locul în fotbal indiferent de prestaţiile arbitrilor sau ale adversarilor.

Acest fel de comportamente sunt indezirabile la meciurile clubului. Vom lua o decizie pe măsura faptei”, a afirmat Iacob, conform OrangeSport.

---------------------------------------

Vocea unui suporter

O decizie proastă, în opinia mea, este aceea de a interzice accesul pe stadion, din care atât clubul cât și

 suporterul ies în pierdere. Din perspectiva mea, suporterul respectiv poate fi identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video. Traseul suporterului a fost înregistrat de camerele de luat vederi

 amplasate pe străzi și în fața magazinelor, până la ușa locației, dat fiind că există camere de luat vederi la fiecare 5 metri și sectorul 2 dispune de cele mai multe camere video dintre toate sectoarele.


Suporterul identificat trebuie să plătească amenda corespunzătoare, care va reveni clubului Dinamo, și atât. Astfel, Clubul Dinamo nu va suferi pierderi financiare,  iar in Romania cand vrei sa arzi pe cineva tare il arzi la cascaval, a doua oara acel suporter nu o sa mai faca asa. A doua oară, respectivul suporter nu va recurge la același comportament. Totuși, nici nu putem aștepta ca toți să se comporte ca la operă. Suporterul în cauză trebuie să-și asume fapta și să achite amenda  pe care clubul o va primi. Dupa ce ca aseara am fost 5000 pe stadion, ii mai eliminam si pe aia care vin. Comentarii